ΣΙΝΕΜΑ

Child 44 του Ντανιέλ Εσπινόζα

Με τους: Τομ Χάρντι, Νούμι Ράπας, Γκάρι Όλντμαν, Τζόελ Κίναμαν, Τζέισον Κλαρκ, Τσαρλς Ντανς, Βενσάν Κασέλ, Ντεβ Πατέλ, Πάντι Κονσιντάιν, Σαμ Σπρούελ, Τάρα Φιτζέραλντ

Βασισμένο στο προτεινόμενο για Booker Prize, ομώνυμο μπεστ-σέλερ μυθιστόρημα, το «Child 44» μας μεταφέρει στο πολιτικά φορτισμένο περιβάλλον της Σοβιετικής Ρωσίας, πίσω στο 1953, όπως το αναδημιούργησε η κοφτερή πένα του συγγραφέα Τομ Ρομπ Σμιθ. Εκεί, σ’ ένα ιδιότυπο κοινωνικοπολιτικό καθεστώς που πνίγει το ανθρώπινο πνεύμα με τραγικά αποτελέσματα, ο Κόκκινος Αντεροβγάλτης σκορπάει τον τρόμο χωρίς να συναντά ουσιαστικά εμπόδια. Οι Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Γκάρι Όλντμαν και Βενσάν Κασέλ οδηγούν το λαμπερό καστ και ο Ρίντλεϊ Σκοτ υπογράφει την εντυπωσιακή παραγωγή σε ένα πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Έχοντας ήδη διαπράξει 43 φόνους, ανενόχλητος, ο Χασάπης του Ροστόφ, ένας από τους πιο σεσημασμένους και επικίνδυνους κακοποιούς στην Ιστορία της Ανθρωπότητας σχεδιάζει με μανία τις επόμενές του κινήσεις. Το κράτος κάνει τα στραβά μάτια και αρνούμενοι όλοι να παραδεχτούν ότι πρόκειται περί στυγνών και βάναυσων εγκλημάτων, βαφτίζουν τις δολοφονίες ατυχήματα.

Τα Δικά Μας Παιδιά (I Nostri Ragazzi / The Dinner) του Ιβάνο Ντε Ματέο

Με τους: Αλεσάντρο Γκάσμαν, Τζιοβάνα Μετζοτζιόρνο, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα

Βασισμένο στο μπεστ σελλερ του Herman Koch  «Tο Δείπνο», που έχει μεταφραστεί σε 37 γλώσσες και έχει κυκλοφορήσει σε 53 χώρες,  η ταινία καταγράφει την αθέατη πλευρά της σύγχρονης αστικής οικογενειακής ζωής και θέτει τα ερωτήματα σε όλους μας: Πόσο καλά ξέρουμε πραγματικά τα παιδιά μας; Πόσο καλά γνωρίζουμε τους εαυτούς μας; Η ταινία έκλεψε τις εντυπώσεις στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας (όπου και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας από τα Europa Cinemas), με το καλογραμμένο της σενάριο, την καθηλωτική της ατμόσφαιρα και την απροσδόκητη της κορύφωση. Δύο εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους αδέρφια με διαφορετικές επιλογές ζωής, ο Μάσιμο ένας μοντέρνος δικηγόρος και ο Πάολο ένας παιδίατρος,είναι συνεχώς σε σύγκρουση. Παρόλα αυτά, προς σεβασμό στην παράδοση, μια φορά το μήνα συναντιούνται σε ένα πολυτελές εστιατόριο, μαζί με τις γυναίκες τους. Οι συζητήσεις τους είναι πάντα αδιάφορες: το φρουτώδες άρωμα του κρασιού, η πιο πρόσφατη γαλλική ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οτιδήποτε είναι στην επικαιρότητα. Η εύθραυστη ισορροπία κλονίζεται όταν υποψιάζονται ότι τα παιδιά τους έχουν εμπλακεί σε ένα θανατηφόρο ατύχημα. Πώς οι δύο άνδρες, οι δύο διαφορετικές οικογένειες θα αντιμετωπίσουν το τραγικό γεγονός που τους εμπλέκει τόσο βαθιά;

Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. (The Duff) του Άρι Σάντελ

Με τους: Μέι Ουίτμαν, Μπιάνκα Σάντος, Σκάιλερ Σάμουελς, Κεν Τζονγκ, Ρόμπι Έιμελ, Νικ Έβερσμαν, Μπέλα Θορν,

Η Μπιάνκα (Μέι Ουίτμαν) είναι άλλη μια ευτυχισμένη τελειόφοιτη Λυκείου, της οποίας ο κόσμος θα καταρρεύσει όταν ανακαλύψει πως τα αγόρια της τάξης την χρησιμοποιούν αποκλειστικά για να προσεγγίσουν τις δημοφιλείς και κουκλάρες φίλες της (Σκάιλερ Σάμιουελς, Μπιάνκα Σάντος). Όταν μάλιστα μάθει πως η περίεργη ιδιότητα του «ερωτικού διαμεσολαβητή» συνοδεύεται και από ένα αστείο παρατσούκλι, αναμένεται να την ακούσει ολόκληρο το σχολείο της! Η Μπιάνκα είναι η Φ.Λ.Ο.Μ.Π.Α. της παρέας της, δηλαδή η Φίλη Λόγω Όγκου Μάζας Περιφέρειας & Ασχήμιας.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Κωνσταντίνος Λαδιανός @ Gallery CAN

Κωνσταντίνος Λαδιανός, Άτιτλο, 2015, αυγοτέμπερα σε ξύλο, 80x90εκ, Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη και της γκαλερί CAN Christina Androulidaki

Στην έκθεση στην γκαλερί CAN o Kωνσταντίνος Λαδιανός μας εισάγει σε έναν κόσμο ο οποίος είναι δομημένος με κέντρο του τον άνθρωπο. Οι σκηνές των έργων του παραπέμπουν κάπως στο κίνημα του Μαγικού Ρεαλισμού παρ’όλ’αυτά οι φιγούρες του είναι ιδιαίτερα παράξενες, συχνά ασκητικές σαν να είναι βγαλμένες από βυζαντινές εικόνες ή αλλόκοτα παραμύθια. Πάντοτε μονάχες, άλλοτε πλαισιωμένες από λουλούδια, άλλοτε γυμνές και άλλοτε παράξενα ντυμένες, ξετυλίγουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αφηγηματική πλοκή η οποία επαναπροσδιορίζει τα σύνορα μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και χαρακτηρίζεται από μία ισάξια αποδοχή του καθημερινού και του απίθανου, του κοινού και του εκπληκτικού αναμιγνύοντας το προσωπικό, το θρησκευτικό, το μυθικό και το λυρικό με την κατά βάθος διερεύνηση της ανθρώπινης ύπαρξης και του κόσμου που μας περιβάλει.

Βασισμένος στην ίδια την αντίφαση που διαφαίνεται στον όρο Μαγικός Ρεαλισμός, ανάμεσα στο μαγικό και το πραγματικό που μοιάζουν ασυμβίβαστα o Λαδιανός δημιουργεί τη δική του προσωπική μυθολογία. Γεμάτη ανθρώπους και τέρατα. Πλάσματα που μοιάζουν να ανήκουν σε ξεχωριστές φυλές. Πρόσωπα που είναι βγαλμένα από τη σύγχρονη ζωή και ταυτόχρονα μοιάζουν "μη πραγματικά". Ήρωες, θύματα, μάρτυρες ή μάγοι. Ο "καθρέφτης" αυτών των πλασμάτων είναι το πρόσωπό τους και ο μικρόκοσμος είναι ο ιδιος ο άνθρωπος. Κι ενώ η ιστορία έχει ως υποχρέωση να μεταφέρει την πληροφορία για το κοινωνικό status ή για την θέση ή το ρόλο των προσώπων στην κοινωνία, ο ζωγράφος μας παραδίδει μέσα από τα πορτραίτα μια χαρτογράφιση της ίδιας της ψυχής κι ενός κόσμου υπερβατικού, πέρα από ότι βλέπουμε και πίσω από κάθε φόρμα και εικόνα.

Ο Κωνσταντίνος Λαδιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική και το κέντημα ενώ η ανθρώπινη φιγούρα βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος του μέσα από την οποία βρίσκει έκφραση η οντολογική ανησυχία του πάνω σε θεωρίες πίστης, πολιτισμού και αισθητικής. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις όπως την "Feed me" στη γκαλερί GazonRouge Loraini Alimantiri, "Lustlands" στο Family Business στη Νέα Υόρκη, "Hell Αs Pavilion" στο Palais de Tokyo στο Παρίσι, "(O)IKEA Hydra School Projects" στην Ύδρα, "Paint-id" στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, "Ό,τι Απομένει είναι μέλλον" στην Πάτρα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και άλλες.

Γκαλερί CAN Christina Androulidaki, Αναγνωστοπούλου 42, Κολωνάκι, www.can-gallery.com, 2103390833, Ωράριο Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή 11-3μμ και 5-8μμ, Σάββατο 11-4μμ

EVENT

It’s All Oh So Souvenir To me Vol.3 @ Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση It’s all, oh so souvenir to me! Vol.3! γίνεται μέρος του πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, με νέες ιδέες, συμμετοχές και νέα σουβενίρ, από τις 26 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου. Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση της γνωστής έκθεσης προσδιορίζει εκ νέου το ενθύμιο, ως αντικείμενο υψηλής αισθητικής, ανατρέποντας τα φολκλόρ στερεότυπα και εισάγοντας μια νέα ελληνική ταυτότητα.

Περισσότεροι από 50 Έλληνες σχεδιαστές από όλο το φάσμα του design θα παρουσιάσουν νέα αντικείμενα εμπνευσμένα είτε από την προσωπική τους «μυθολογία» είτε από τα μοναδικά εκθέματα των μόνιμων συλλογών του Μουσείου Μπενάκη. Το αποτέλεσμα φιλοδοξεί να αλλάξει τελείως την εικόνα που έρχεται στο νου όλων όταν ακούνε τη λέξη «σουβενίρ».

Η ιδέα της έκθεσης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013 όταν τέθηκε το ερώτημα «Πως θα ήταν η Ελλάδα εάν ήταν σουβενίρ;» Οι σχεδιαστές που το απάντησαν χρησιμοποίησαν ο καθένας τη δική του σχεδιαστική «γλώσσα», τα δικά του μέσα έκφρασης και ελληνικά υλικά, με στόχο τη δημιουργία ενός αναμνηστικού δώρου που ο κάθε δημιουργός θα επέλεγε να αγοράσει για τον εαυτό του. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι φρέσκιες και μοντέρνες δημιουργίες τους, που συνδυάζουν την χρηστικότητα με την καινοτομία, το εννοιολογικό design με την ποιότητα, επαναπροσδιόρισαν και εκσυγχρόνισαν ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα και αδιάφορα αντικείμενα, το ελληνικό σουβενίρ.

Αρχιτέκτονες, product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι,  visual artists, κεραμίστες, graphic designers έδωσαν δεκάδες ευφάνταστες, πρωτότυπες, ευρηματικές, αστείες απαντήσεις. Εμπνεύστηκαν από την Ελλάδα και καταπιάστηκαν με πολλά διαφορετικά κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά θέματα που θεωρούν ότι ορίζουν σήμερα την ελληνική εικόνα και ταυτότητα. Το αποτέλεσμα της πρώτης έκθεσης χαρακτηρίστηκε πρωτότυπο, ευρηματικό και διαφορετικό. Η συνέχεια βρήκε τη σχεδιαστική πλατφόρμα να μεγαλώνει, να ενδυναμώνεται και να ταξιδεύει.

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 Ελλήνων σχεδιαστών, παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2014 το Vol. 2 της έκθεσης στο χώρο της Matalou at home στην Πλάκα ενώ παράλληλα ταξίδεψε στην Απολλωνία στη Σίφνο και στη συνέχεια στους χώρους του Sterna Nisyros Residences στη Νίσυρο, όπου πέντε από τους συμμετέχοντες της έκθεσης παρέμειναν για δύο εβδομάδες με σκοπό να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν το επόμενο σουβενίρ, διαμορφώνοντας παράλληλα, ένα νέο ιδανικό περιβάλλον για την καλύτερη κατανόηση του διαλόγου μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου design.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, γνωστοί και βραβευμένοι σχεδιαστές όπως οι: We Design, Hartovasileion, Costas Bissas, Spyros Drakos, Rdesign by Ritsa Anastasiadou,  Alexandros Papadopoulos, My Design, Spyros Kizis, When in Greece, A Future Perfect, Dimosthenis Serketzis, Sophia Vamiali, Jazzt Design, The Three Dots, Νίκος Ράκκας, Evol Eyes, B612, Ioannis Karlopoulos, Ευάγγελος Καϊμάκης, IDISTI, Κουκούτσι, Busy Bee, Πριγκιπώ, Σοφία Λαμπροπούλου, Blanc.

Συμμετέχουν οι σχεδιαστές: A Future Perfect, Anima Theca, Σκεύη Αφαντίτη, B612, Σοφία και Δήμητρα Βάμιαλη, Costas Bissas, Blanc, Χρίστος Βλιώρας, Bomba Design, Busy Bee, Xenia Deimezi, Νίκη Δημοπούλου, Spyros Drakos, Evol Eyes by Aggeliki Tsotsoni, EDO by Evaggelos Kaimakis, Hartovasilion Paperkingdom, IDISTI, Αργυρή Ζέλκα, Jazzt Design, Λίνα Καρανικολάου, Γιάννης Καρλόπουλος & Ήρα Σπαγαδώρου, Spyros Kizis, Koukoutsi, la trap – psarokokalo creative studio, Σοφία Λαμπροπούλου, Less is More Design, Λούλα Λεβέντη, Me Too, Mirella Manta, Matalou at home, Meet the Cat, Anna Moraitou, My Design by Vassilis Mylonades, Fofi Nicolaides, papercuts by Alexandros Papadopoulos, PloosDesign, Πριγκιπώ, Nicos Rakkas, Rdesign by Ritsa Anastasiadou, Dimosthenis Serketzis, Sugar Line Productions, Βασιλική Σύρμα, THEIA, thegreekbag by K. Rotsou, Λίλη Τσεσματζόγλου, The Three Dots, Trouve mon Βouton, Twelve Collectives, We Design, When in Greece, Which Cat.

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Ταύρος ,210 3453111, http://www.benaki.gr/ ,Από τις 26 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου, Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00-22:00, Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

Κατερίνα του Κορτώ @ Θέατρο Θησείο

Η απόλυτη θεατρική επιτυχία της φετινής σεζόν, με πάνω από 7000 θεατές και λίστες αναμονής στις sold out βραδιές, η "Κατερίνα" του Αύγουστου Κορτώ όπως την σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης με τη Λένα Παπαληγούρα και τον Λόλεκ επί σκηνής, παίρνει παράταση. Ο Γιώργος Νανούρης διασκευάζει για το θέατρο και σκηνοθετεί «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και τον Λόλεκ να τη συνοδεύει μουσικά live επί σκηνής, ενώ στην παράσταση συμμετέχει και ο Γιώργος Νανούρης.  «Ο γιος μου με βρήκε. Χαράματα Παρασκευής, πέντε μέρες πριν κλείσει τα εικοσιτέσσερα. Κατάλαβε πως είχα πεθάνει κι ας μην είχε αλλάξει τίποτα στον χώρο».  Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν τη χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της.

Η ταυτότητα της παράστασης

Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης

Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα

Μουσική επί σκηνής: Λόλεκ

μαζί τους και ο Γιώργος Νανούρης

Παραγωγή: Λυκόφως, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος

Τουρναβίτου 7, Θησείο

ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΈΩΣ 16 ΜΑΪΟΥ

Κάθε Παρασκευή 23:45 (17 Απριλίου, 24 Απρίλιου και 1, 8 και 15 Μαΐου), Κάθε Σάββατο 23:45 (18 Απριλίου, 25 Απριλίου και 2, 9, 16 Μαΐου) , Κυριακές στις 19:00 (26 Απριλίου και 10 Μαΐου), Πέμπτες στις 19:00 (30 Απριλίου και 14 Μαΐου), Ticket Services:  Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου) , Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567, Online: www.ticketservices.gr , Προπώληση εισιτηρίων και στα Καταστήματα Forthnet, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος: 12 ευρώ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70 λεπτά

Πηγή:www.monopoli.gr

Άνθρωπος Αντίγραφο @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει από τις 16 Απριλίου, την θεατρική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ζοζέ Σαραμάγκου "Ο Άνθρωπος Αντίγραφο", σε μετάφραση Αθηνάς Ψυλλιά και πρωταγωνιστή τον Μάξιμο Μουμούρη.

Ο Τερτουλιάνο Μάσιμο Αφόνσο, παρόλο που διδάσκει Ιστορία, δεν αντιλήφθηκε ποτέ πως ό,τι είναι ζωντανό προορίζεται να γίνει αζώντανο και πως, όσο μεγάλα κι αν είναι τα ονόματα και τα επιτεύγματα που έγραψαν τα ανθρώπινα όντα στις σελίδες της, από το αζώντανο προερχόμαστε και προς το αζώντανο οδεύουμε.

Ο Τερτουλιάνο Μάσιμο Αφόνσο, καθηγητής της Ιστορίας σε γυμνάσιο, ζει μόνος και πλήττει. Υπήρξε παντρεμένος και δεν θυμάται τι τον οδήγησε στο γάμο, πήρε διαζύγιο και τώρα δεν θυμάται ούτε τους λόγους για τους οποίους χώρισε, ενώ την Ιστορία τη βλέπει εδώ και καιρό ως μια κόπωση χωρίς νόημα και μια αρχή χωρίς τέλος. Ένα βράδυ, παρακολουθώντας μια ταινία στο βίντεο, ανακαλύπτει ότι υπάρχει στην ίδια πόλη ένας απόλυτος δίδυμος, ένας σωσίας, ένα αντίγραφό του. Οι συνέπειες που θα έχει η υπόθεση αυτή για τον Τερτουλιάνο Μάσιμο Αφόνσο, η διαδικασία αναζήτησης και ανακάλυψης αυτού του άλλου, θα είναι ακραίες και οριστικές. Για πολλούς το καλύτερο μυθιστόρημα της ωριμότητας του μεγάλου Νομπελίστα συγγραφέα.

Συγγραφέας: Ζοζέ Σαραμάγκου, Μετάφραση: Αθηνά Ψυλλιά , Θεατρική μεταφορά-Σκηνοθεσία: Παρασκευή Καλογεράκη

Ηθοποιοί: Μάξιμος Μουμούρης, Ντέπυ Μαλλιαρού, Παρασκευή Καλογεράκη, Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου, Δαυίδ Μαλτέζε

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Αίθουσα Black Box  , Πειραιώς 206, Ταύρος, Μέρες και ώρες παραστάσεων: από 16 Απριλίου ως 10 Μαΐου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.30, Κυριακή 20.00, Διάρκεια: 75 λεπτά , Τιμές εισιτηρίων: 12€ (κανονικό), 8€ (εκπτωτικό, φοιτητικό), Τηλέφωνο: 2103418550,

Πηγή:www.monopoli.gr

ΦΑΓΗΤΟ

Cookouchi

Η παλιά Αυλή στο Φάληρο άλλαξε χέρια και έγινε αυτό το ευφάνταστο όνομα. Κι όχι ένα όνομα ξεροσφύρι. Με την θάλασσα να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, εδώ θα γευτείτε κυρίως μεζέδες και απλά πιάτα με συνοδεία αποσταγμάτων. Ριζότο γεμιστών με κοτόπουλο και σάλτσα φέτας, μοσχάρι ραγού με σάλτσα μανιταριών και χειροποίητες χυλοπίτες, ένα κοντοσούβλι που προσγειώνεται με τη… σούβλα του στο τραπέζι αλλά και ένα κριθαρότο «των καρβουνιάρηδων» σε στιλ καρμπονάρας ενώ υπάρχει και η ρεβιθάδα λόγω καταγωγής του ιδιοκτήτη από τη Σίφνο.

Αχαιών 24 & Γοργοποτάμου 14, Π. Φάληρο , Παλαιό Φάληρο,  2109370238, Τιμές: € 17 – 20

Barbara Que

Τα μπεργκεράδικα αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Τελευταίο άνοιγμα αυτό το American style μαγαζί που προσφέρει μια ευρεία γκάμα με βάση το black angus burger. Με τόσα που υπάρχουν γύρω σιγά σιγά δεν θα καταλαβαίνουμε τι είναι τελικά το καλοψημένο μπιφτέκι. Το όνομα παραπέμπει στην μάγισσα του Νιου Τζέρσι που την έκαψαν και ο χώρος θυμίζει πιο πολύ σοφιστικέ café-bar. Argentina (iceberg, ντομάτα, τσένταρ, καραμελωμένα πράσα, μαγιονέζα και πέστο μυρωδικών), BarBara Que (iceberg, ντομάτα, τσένταρ, τηγανητό αυγό, ψητά κρεμμύδια και σπιτική BBQ sauce)  και Italian Mafia (ρόκα, ντομάτα, τριμμένη παρμεζάνα, πάστα φρέσκων μανιταριών αρωματισμένη με λάδι τρούφας και mayo sauce) είναι τα burger που έχουν ξεχωρίσε, όλα 9 – 10 € μαζί φυσικά με λαχταριστές crashed potatoes. Έχει και ένα τρομερό μιλφέιγ σοκολάτας. Τρέχουν σάλια.

Εθν. Αντιστάσεως 27, Βριλήσσια, 2130349058, Τιμές: € 15 - 20

LIVE/DJ SETS

17/04: Craig Richards @ Six Dogs

Visual artist, μουσικός παραγωγός, συλλέκτης δίσκων και εξαιρετικός selector, o Βρετανός Craig Richards είναι ένας disc jockey που αρνείται να περιοριστεί σε ένα είδος μουσικής. Τα sets του χωρούν τα πάντα: από dub reggae, soul και disco μέχρι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η house και η techno. Η παγκόσμια αναγνώριση στο πρόσωπο του επιτεύχθηκε μέσω της συνεργασίας του με το περίφημο Fabric στο Λονδίνο. Η μουσική ταυτότητα του θρυλικού πλέον club, που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, βασίστηκε στο εβδομαδιαίο του residency. Tα after hours, ‘πρωινά’ sets του είναι θρυλικά -περιπετειώδη, tripped-out, απροδόκητα και πάντα διαφορετικά μεταξύ τους, ένα σταθερά εναλασσόμενο soundtrack που καθόρισε τη μουσική ταυτότητα του πιο διάσημου underground club στον κόσμο. Ο Craig επιμελείται την δισκογραφική του Nothing Special, καθώς και τα events αυτής, αλλά και τα labels Heel to Steel (μαζί με τον Seth Troxler) και Fist or Finger (μαζί με τον Jozif). Κυκλοφορεί μουσική με το όνομα του, σαν Scumdolly και σαν Blunder (μαζί με τον Howie B). Τέλος διασκεδάζει να παίζει μαζί με τον Lee Burridge, σαν Tyrant, ένα project που τρέχει τουλάχιστον μια δεκαετία. Μαζί του στα decks o resident DJ του six d.o.g.s, Pan, αλλά και ο Mackenzie, ιδικτήτης του Habeat Recordstore. Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 00:00, Εισιτήρια: 10€

Professional Crap Dancers present Haules Baules @ Kitty Cat

Ο Λονδρέζος παραγωγός και DJ Logan Fisher, ιθύνων νους του label Haules Baules, επιστρέφει στην Αθήνα με ένα μείγμα house, techno, disco και EBM. Μαζί του το DJ τρίο των Professional Crap Dancers.

Σταδίου 7, 2103423560, Ώρα: 23:00, Είσοδος: 5€

18/04: The Kids Of Distinction @ Μπαμπάς

H indie pop ομάδα επιλέγει τα διαμάντια του είδους για το επετειακό πάρτι του καφενείου-μπαρ, το οποίο συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας

Φαλήρου 53, Κουκάκι, 2155505565, Ώρα: 22:00, Είσοδος ελεύθερη

Hernan Cattaneo @ Pixi

Για το closing weekend του dance club του Γκαζιού, ο Aργεντινός παλαίμαχος της dance επιστρέφει με αφορμή την περιοδεία για την κυκλοφορία του mix CD «Balance». Μαζί του, όπως πάντα, ο Nick Varon.

Ευμολπιδών 11, Γκάζι, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 25€

Mama Africa Soul @ Vice Versa

Μία βραδιά οικονομικής ενίσχυσης, γεμάτη Αφρικανικό χρώμα. Με στοιχεία διακόσμησης της περιοχής, με αφρικανικούς χορούς και τραγούδια, μουσικές με παραδοσιακά μουσικά όργανα, αλλά και σύγχρονη διασκευή κομματιών με τύμπανα, θα ταξιδέψουμε νοερά κοντά στους φίλους μας στη Sierra Leone, σε μια βραδιά που θα σας μείνει αλησμόνητη. Συμβολική είσοδος 5€ (στην τιμή δε συμπεριλαμβάνεται ποτό). Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στην ActionAid Hellas και στο έργο της για την καταπολέμηση του ιού Έμπολα στη Sierra Leone

Μουσική: Say What Crew, GingeRadio producers και African set by Bwana.