Μεγάλη Εβδομάδα ήρθε και τουλάχιστον αυτή την βδομάδα θα νηστέψουμε! Κι αν δεν το θέλεις ή δεν το πιστεύεις, η μαμά στο σπίτι δεν θα μαγειρέψει κρέας, οπότε αναγκαστικά δεν έχεις άλλη επιλογή. Μην ξενερώνεις όμως, κάνει καλό! Πέρα από το θρησκευτικό του θέματος -όποιος πιστεύει δηλαδή και δεν χρειάζεται παραπάνω λόγους-, υπάρχουν και άλλες αφορμές για να νηστέψεις. Ποιοί είναι αυτοί;

1. Κάνει καλό στον οργανισμό


Η αποτοξίνωση από τις τοξίνες και τα λίπη του κρέατος βοηθούν στην υγεία και στο σώμα μας, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. Επίσης, η νηστεία βοηθά στην τόνωση του ανοσοποιητικού, στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.

2. Χάνεις βάρος


Εάν κάνεις σωστή νηστεία, χάνεις κιλά. Τι εννοώ σωστή νηστεία; Πολλά φρούτα και λαχανικά, ισορροπημένη διατροφή και θαλασσινά. Εάν μου μπουκώνεσαι με ένα κιλό χαλβά και δύο κιλά ψωμί, τότε δεν είναι σωστή νηστεία. Πάντως, είναι μια καλή ευκαιρία για να χάσεις βάρος.

3. Διαφέρεις από τους άλλους


Το θέμα δεν είναι να το κάνεις βέβαια μόνο και μόνο για να διαφέρεις από τους άλλους, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν απαντάς «νηστεύω» σε ερώτηση «να παραγγείλουμε σουβλάκια;», όλοι θα γυρίσουν να σε κοιτάξουν κάπως και κατά πάσα πιθανότητα θα πουν από μέσα τους -ή και απ'έξω τους- «καλά κάνει».

4. Ανακαλύπτεις νέες συνταγές


Και διαφορετικά φαγητά. Η μοναδική και η καλύτερη εποχή για να φας κάτι διαφορετικό είναι σίγουρα η Σαρακοστή! Παντού βρίσκεις φαγητά για αυτούς που νηστεύουν, είτε πας σε φαστφουντάδικα, είτε πας σε ένα μαγαζί. Έτσι, λοιπόν, ο ουρανίσκος σου θα γευτεί γεύσεις που δεν δοκιμάζεις συχνά!

5. Δεν ξοδεύεις πολλά χρήματα


Σίγουρα κάτι θα υπάρχει στο σπίτι που μπορείς να φας και σίγουρα το κρέας και τα γλυκά κοστίζουν πολλά έξω, οπότε τρως το φαγητό της μαμάς στο σπίτι και μετά βγαίνεις έξω μόνο για καφέ ή για ποτό, χωρίς να ξοδεύεις και λεφτά στο βρώμικο της γειτονιάς σου!

6. Θα περιμένεις το αρνάκι με πιο πολλή όρεξη


Εάν τρως Μεγάλη Παρασκευή μπριζόλα στα κάρβουνα, δε θα σου κάνει και πολλή αίσθηση το αρνάκι της Κυριακής του Πάσχα. Γιατί να μην το ευχαριστηθείς όπως πρέπει; Κάνε υπομονή λίγες μερούλες λοιπόν, και την Κυριακή δώσ'του να καταλάβει!