Αν έχεις σκύλο, σίγουρα έχεις βρεθεί σε κάποια φάση να είσαι στεναχωρημένος και να έρχεται το αξιαγάπητο τετράποδο σου και να χώνει την μουσούδα του κάτω από το χέρι ου για να τον χαϊδέψεις και να φτιάξεις την διάθεση σου. Σίγουρα έχεις ξυπνήσει με κέφια και έχεις παρατηρήσει πως και ο σκύλος σου έχει ορεξούλες για παιχνίδια. Και εννοείται πως έχεις καταλάβει ότι μπορεί να σε καταλάβει όταν πονάς καλύτερα από τον καθένα. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο σκύλος σου σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα!

Μας βοηθάνε να μειώσουμε το άγχος

skulos-ipopgr (1)

Το άγχος δεν συμβαδίζει απόλυτα με τα χάδια στον σκύλο σου, ναι το αντιλαμβανόμαστε αυτό, αλλά σύμφωνα με έρευνες, όταν βρίσκεται τριγύρω μας το καοικίδιο μας, γινόμαστε αυτόματα πιο ευτυχισμένοι. Μια μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας διαπίστωσε ότι οι σκύλοι μπορούν να μειώσουν τα συναισθήματα του άγχους και της μοναξιάς σε φοιτητές ενώ έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό Journal of Personality and Social Psychology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιδιοκτησία ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να μας κάνει πιο ευτυχισμένους σε γενικό βαθμό.

Ζηλεύουν

skulos-ipopgr (3)

Δεν είμαστε οι μόνοι που πέφτουμε θύματα του μικρού πράσινου τέρατος που έχουμε μάθει να το αποκαλούμε ζήλια. Τα σκυλιά ζηλεύουν επίσης πάρα πολύ, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα σκυλιά εμφάνισαν σημάδια ζήλιας όταν είδαν τους ιδιοκτήτες τους να αλληλεπιδρούν με ένα λούτρινο σκύλο! Με άλλα λόγια, μοιραζόμαστε ακόμη και τις αδυναμίες μας με τα τετράποδα φιλαράκια μας.

Δενόμαστε μαζί τους με φυσικό τρόπο

skulos-ipopgr (2)

Η σύνδεσή μας με τους σκύλους μπορεί τελικά να οφείλεται σε μια ορμόνη στον εγκέφαλο μας – την οποία παράγουμε βιολογικά μόνοι μας. Όταν αγκαλιάζουμε το κατοικίδιό μας, η ωκυτοκίνη (AKA η ορμόνη της αγάπης) απελευθερώνεται και πρακτικά προκαλεί και το τετράποδο φίλο μας να δώσει περισσότερη προσοχή στον άνθρωπο! Αποτέλεσμα; Η σχέση να γίνει ακόμα πιο δυνατή!

Διάβασε τη συνέχεια εδώ...