ΣΙΝΕΜΑ

Τίποτα Δεν Τελειώνει Κύριε Κόλινς (Danny Collins) του Νταν Φόγκελμαν

Με τους Αλ Πατσίνο, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζος Πεκ, Μελίσα Μπενουά, Ανέτ Μπένινγκ, Μπόμπι Καναβάλε, Κρίστοφερ Πλάμερ

Ο σεναριογράφος των επιτυχημένων ταινιών «Αυτοκίνητα», «Μαλλιά Κουβάρια», «Last Vegas» και «Crazy, Stupid Love», Νταν Φόγκελμαν, αποφασίζει να περάσει πίσω από την κάμερα, παραδίδοντας μια πανέμορφη, γλυκιά και συγκινητική ιστορία για τις πολυπόθητες δεύτερες ευκαιρίες. Στον ρόλο του ενορχηστρωτή δεν θα μπορούσε να βρεθεί κανείς άλλος από τον αξεπέραστο Αλ Πατσίνο, ο οποίος υποδύεται έναν γερασμένο ροκ σταρ, η ζωή του οποίου αλλάζει εν μια νυκτί, λόγω ενός γράμματος που άργησε 40 χρόνια να παραδοθεί! Χάρη στις παλιές του επιτυχίες από την εποχή που μεσουρανούσε, ο τραγουδιστής Ντάνι Κόλινς (Αλ Πατσίνο) δείχνει να τα έχει όλα: χρήματα, δόξα, μία νέα, σέξι αρραβωνιαστικιά και αρένες γεμάτες με θαυμαστές που τον λατρεύουν. Αλλά μετά από χρόνια έντονης ζωής, αποτυχημένων σχέσεων και συναυλιών με τα ίδια και τα ίδια τραγούδια κάθε νύχτα, η ρουτίνα καταχρήσεων έχει αρχίσει να βαραίνει τη συνείδηση του διαβόητου ρόκερ. Έτσι, όταν ο επί πολλά χρόνια μάνατζέρ του (Κρίστοφερ Πλάμερ) του παρουσιάζει ένα γράμμα που δεν παραδόθηκε ποτέ, γραμμένο σαράντα χρόνια πριν από τον Τζον Λένον, ο Ντάνι αποφασίζει να ακούσει καθυστερημένα τη συμβουλή του ειδώλου του και να ακολουθήσει την καρδιά του. Ακυρώνει μία sold-out περιοδεία και μετακομίζει σε ένα ξενοδοχείο του Νιου Τζέρσι για να ανακαλύψει εκ νέου την αγάπη του για τη μουσική, αλλά και την οικογένεια που απαρνήθηκε αποζητώντας τη φήμη.

Μαχητές των Δρόμων 7 (Fast & Furious 7) του Τζέιμς Γουάν

Με τους Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Πολ Γουόκερ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Τάιριζ Γκίμπσον, Κρις «Λούκαντρις» Μπρίτζες, Έλσα Πατάκι, Τόνι Για

2015 και η έβδομη ταινία έρχεται στη μεγάλη οθόνη, με τον Ντόμινικ Τορέτο (Βιν Ντίζελ) και όλη την παρέα, ένα χρόνο μετά, να έχουν επιστρέψει στις ΗΠΑ, σε μια ήρεμη, συντροφική ζωή, μετά την μεγάλη τους κόντρα με τον Όουεν Σο στο έκτο κεφάλαιο. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια ωστόσο, ο αδερφός του Όουεν Σο (που ερμηνεύει ο Τζέισον Στέιθαμ) επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Και εκεί ξεκινάει η καταιγιστική περιπέτεια. Στη νέα ταινία πρωταγωνιστούν εκτός του Ντουέιν Τζόνσον, της Μισέλ Ροντρίγκεζ και της Τζορντάνα Μπρούστερ, οι Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Έλσα Πατακι και βέβαια ο Πολ Γουόκερ, στην τελευταία του ερμηνεία.

Με Σειρά Εξαφάνισης (In Order Of Disappearance / Kraftidioten) του Χανς Πίτερ Μόλαντ

Με τους Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Κρίστοφερ Χίβτζου, Μπριγκίτε Χιόρτ Σόρενσεν, Μπρούνο Γκαντζ, Τομπίας Σάντελμαν, Παλ Σβέρε Χάγκεν

Χειμώνας στη Νορβηγία. Ο εσωστρεφής και εργατικός Nils (Stellan Skarsgard) οδηγεί το εκχιονιστικό του διατηρώντας τους δρόμους καθαρούς και τα βουνά προσβάσιμα στo αφιλόξενο παγωμένο τοπίο, όπου ζει. Έχει μόλις ανακηρυχθεί ο πολίτης της χρονιάς για τον ζήλο του, όταν ενημερώνεται ότι ο γιος του πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης. Αρνείται όμως να αποδεχτεί την επίσημη εκδοχή του θανάτου του γιου του και ξεκινά μια μυστική έρευνα που τον οδηγεί στους δολοφόνους του παιδιού του. Μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα τον μετατρέπουν σε αδίστακτο ήρωα του υποκόσμου, ενώ η ταυτότητα του παραμένει άγνωστη…

Άννι (Annie) του Γουίλ Γκλουκ

Με τους Τζέιμι Φοξ, Κουβενζανέ Γουάιλις, Ρόουζ Μπερν, Κάμερον Ντιάζ, Μπόμπι Καναβάλε, Αντεγουόλε Ακινοούι Αγκμπάτζε

Νέα Υόρκη, 2014. Η Annie είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που ζει παρέα με άλλα κοριτσάκια μαζί με την αυταρχική ανάδοχη μητέρα Miss Hannigan (Cameron Diaz), στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα θα αλλάξουν όταν η Annie συναντήσει τον ψυχρό δισεκατομμυριούχο Will Stacks (Jamie Foxx), ο οποίος σύντομα υποκύπτει στη γοητεία της και της προτείνει έναν ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια. Σταδιακά, ο Stacks νιώθει ότι είναι ο φύλακας άγγελος της, όμως η αισιόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση φύση της Annie θα του αποδείξει το αντίθετο.

ΕΚΘΕΣΗ

Βουστροφηδόν @ a.antonopoulou.art

Πόσο κοινή είναι η κοινή λογική? Πώς διαμορφώνεται? Ποια είναι τα όριά της και γιατί είναι κοινή μόνο μεταξύ ατόμων με παρόμοιο υπόβαθρο και αντιλήψεις; Είναι μερικά επίκαιρα θέματα και ερωτήματα που θέτει η καλλιτέχνης στην νέα της έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Απριλίου, ώρα 7 - 10 μ.μ. στην γκαλερί a.antonopoulou.art.

Η δουλειά της Ράνιας Ράγκου (1970) ξεδιπλώνεται με έργα ζωγραφικής, σχέδια που ξεκινούν έναν προκλητικό διάλογο γύρω από την αντικειμενική φύση της κοινής λογικής. Απομονώνοντας στιγμές της αρχαίας και σύγχρονης ανθρώπινης σοφίας, σε τομείς όπως η τέχνη, η φιλοσοφία, η επιστήμη, η φαντασία, η Ράγκου συγχωνεύει τα αρχέτυπα που ενυπάρχουν εκεί σε μία νέα υβριδική μονάδα που ενσωματώνει όλες τις στιγμές σε ένα επίπεδο χρόνο. Θολώνοντας μ΄ αυτό τον τρόπο, τις γραμμές μεταξύ πραγματικού και απατηλού. Δηλαδή στην ουσία εξερευνά μέσα από μία κλειδαρότρυπα τις ρίζες της διαφορετικότητάς μας και την επακόλουθη μορφοποίηση της κοινής λογικής.

Κινείται βουστροφηδόν * ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν αναδεικνύοντας την υποκειμενική της διάσταση.  Έτσι, εάν εξαιρέσουμε την οικουμενική λογική της επιβίωσης, που οδηγεί ενστικτωδώς σε αυτονόητες έλλογες αντιδράσεις, όπως "δεν πηδάω από την ταράτσα ή δεν κολυμπάω με καρχαρίες", η κοινωνική λογική της συμβίωσης κινείται με υποκειμενικούς μοχλούς.  Αυτή η κοινή λογική της καθημερινότητας έχει υποστεί την μετάλλαξη της κοινωνικής εξέλιξης και έχει συντονιστεί στο συμφέρον, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από κάθε ομάδα. Ό,τι είναι μαζικό είναι λογικό. Αλλά αυτό δεν αποδεικνύει την αντικειμενικότητα της λογικής, αναδεικνύει την υποκειμενικότητα της. Αναδεικνύει γιατί είναι κοινή μόνο μεταξύ ατόμων με παρόμοιο υπόβαθρο και αντιλήψεις.

Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, Διάρκεια Έκθεσης : 03.04.2015 - 16.05.2015, Ώρες Λειτουργίας : Τετ-Παρ 2-8 και Σαβ. 12-4.

Πηγή:www.monopoli.gr

ΘΕΑΤΡΟ

Μεγάλοι Δρόμοι @ Θέατρο Νέου Κόσμου

«Τα μεγάλα ταξίδια και οι μεγάλες διαδρομές συμβαίνουν καμιά φορά μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα. Το μυαλό διανύει αποστάσεις τρελές την ώρα που τα πόδια μένουν καρφωμένα στο πάτωμα.» Μεγάλοι δρόμοι: η πρώτη παράσταση της νεοσύστατης ομάδας T.d.S. (Terre de semis) που βασίζεται σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου σε σκηνοθεσία Ειρήνης Φαναριώτη με την ίδια, τον Άρη Λάσκο και τη Μυρτώ Γράψα επί σκηνής, την Αμάλια Μπένετ στην επιμέλεια της κίνησης και τους Sancho 003 στη μουσική σύνθεση από τις 17 Ιανουαρίου, στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Μια τρελή αναζήτηση στους δρόμους της Αθήνας, ένα δείπνο στα πρόθυρα της αλήθειας, ένα ζευγάρι παπούτσια στο χέρι, ο ήχος από το τουμπερλέκι, ένα τηλέφωνο που χτυπά, ένα αεροπορικό εισιτήριο που γράφει «σ’ αγαπώ», ένας σάκος γεμάτος γράμματα, το σπίτι στην Άνδρο, τα Μπριζολάκια του Τέλη, ο Γιάννης, η Άννα, ο Όμηρος, ο Αριστοτέλης.

Αγάπη, απώλεια, σκοπός και πάντα, μπροστά και πίσω απ’ όλα αυτά, ένα όνομα. Σαν ανάγκη σχεδόν. Σχέσεις απόλυτες. Προσπάθειες άκαρπες. Προς αναζήτηση του απόλυτου. Κι αν αυτό υπάρχει. Μια κίνηση, σχεδόν «χειρονομία της επιθυμίας για αθανασία». Γιατί, αλήθεια, και ποιος δεν ονειρεύτηκε να αγαπήσει και να αγαπηθεί απόλυτα; Η παράσταση Μεγάλοι Δρόμοι περιλαμβάνει εκτός από το ομώνυμο διήγημα, ένα ακόμη εξαιρετικής γραφής διήγημα από τις «Νυχτερίδες», το πρώτο βιβλίο της Λένας Κιτσοπούλου.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη, ομάδα T.d.S. (Terre de Semis)

Παίζουν: Μυρτώ Γράψα, Άρης Λάσκος, Ειρήνη Φαναριώτη

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 11743 Aθήνα , 2109212900, Σάββατο στις 18:30, Κυριακή στις 21:30, Είσοδος 8 - 12 ευρώ

Candid @ Θέατρο Ειλισσός

Το Θέατρο Ειλισσός παρουσιάζει την παράσταση "Candid" με τις Βανιώ Παπαδέλλη και Τάνια Μπατζόγλου, για τρείς παραστάσεις στις 2, 3 και 4 Απριλίου στις 21.00 το βράδυ. Δυο φίλες συναντιούνται σ'ένα σπίτι-θέατρο για να στήσουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι θάρρους και αλήθειας. Η σχέση τους δοκιμάζεται από συνεχείς συγκρίσεις, σκοτεινές σκέψεις και συγκρούσεις. Η καθεμία καθρεφτίζεται στα μάτια, το σώμα και τα λόγια της άλλης φέρνοντας στην επιφάνεια και ανακατεύοντας μνήμες από προηγούμενες σχέσεις, αληθινές, μυθικές και φανταστικές. Μέσα από αινιγματικές αναμετρήσεις, οι δυο φίλες ξεσκεπάζουν την ανάγκη τους να ταυτιστούν και ταυτόχρονα να διαφέρουν. Η αμοιβαία ειλικρίνεια είναι αυτή που τις φέρνει αντιμέτωπες αλλά και που ουσιαστικά τις κρατά ενωμένες.  Μέσα από ένα συνδυασμό καθημερινού και αφαιρετικού λόγου, έντονης σωματικότητας, μεταμόρφωση του χώρου σε εγκατάσταση και χρήση βίντεο, η παράσταση πραγματεύεται την πολυπλοκότητα των γυναικείων σχέσεων όπως τις βιώνουμε και παρατηρούμε γύρω μας.  Οι δύο περφομέρ έχουν θέσει σαν στόχο να επαναλαμβάνουν αυτό το "παιχνίδι" μπροστά σε κοινό τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο, προσδίδοντας έτσι στην παράστασή τους διαστάσεις τελετουργίας.

Αγλαονίκης 3 & Βουλιαγμένης 40, Αθήνα, 2109214248, Μέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Απριλίου στις 21.00, Διάρκεια: 1 ώρα, Τιμές εισιτηρίων: 10€, μειωμένο φοιτητών & ανέργων 7€

Πηγή:www.monopoli.gr

ΒΙΒΛΙΟ

Το Μοναχικό Πλήθος, Riesman David, Glazer Nathan, Denney Reuel, Εκδόσεις Νησίδες

Παρά τον υπότιτλο, που περιορίζει την αλλαγή του χαρακτήρα στον Αμερικανό, το κλασικό βιβλίο του Ρήσμαν αναλύει ουσιαστικά τον σύγχρονο άνθρωπο του Δυτικού κόσμου. Έχει επηρεάσει πολλούς μεγάλους στοχαστές της Ευρώπης και έχει σφραγίσει την κοινωνιολογική σκέψη, από τη δεκαετία του 1950 και μετά. Μελετά τους ανθρώπους που ήταν στραμμένοι στην παράδοση, τους ανθρώπους που εστιάζοντας στον εαυτό τους και στις επιδόσεις τους, τους σύγχρονους ανθρώπους που είναι στραμμένοι στους άλλους.

Σεξουαλικότητα, Γνώση & Επιστημή: Ιστορία στάσεων και αντιλήψεων για τη σεξουαλικότητα, Συλλογικό, Εκδόσεις Πολύτροπον

Το βιβλίο αυτό δεν καταπιάνεται με την ιστορία του σεξ και της σεξουαλικότητας, αλλά με τη γνώση γύρω από το σεξ, από την Αρχαιότητα μέχρι το AIDS και από την Ινδία μέχρι την Ιντιάνα, διερευνώντας τα προστάγματα που έχουν επιβάλει την σεξουαλική μυστικότητα και αναλύοντας το ιστορικό του σεξουαλικού διαφωτισμού.

Σε διάφορες κοινωνίες και εποχές ήταν επιθυμητή ή επικίνδυνη η κατοχή της γνώσης γύρω από ερωτικά ζητήματα; Ποιος ή ποια είχε το δικαίωμα να γνωρίζει και τι; Σύμφωνα με ποια συστήματα αξιών έχει κριθεί αναγκαία ή απαγορευμένη η σεξουαλική γνώση; Μέσα από ποιες διαδικασίες η πληροφόρηση για το σεξ είχε αντιμετωπιστεί ως ταμπού ή ακατάλληλη γνώση, η επιδίωξη της οποίας θα σήμαινε την αμαρτία ή μια Φαουστική συμφωνία με τον διάβολο; Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψη συγγενείς επιστήμες όπως η ζωολογία, η ανατομία, η εμβρυολογία και η ψυχιατρική, ο συλλογικός αυτός τόμος προσεγγίζει το ζήτημα της διαμόρφωσης, μέσα στους αιώνες, των επιστημονικών πεδίων που από το 1900 άρχισαν να αποκαλούνται "σεξολογία". Η σεξολογία και η ιστορία της δημιουργίας της παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και εξαιτίας τής μεγάλης προσπάθειας που έχει καταβληθεί για να ξεπεραστούν σημαντικά μεθοδολογικά προβλήματα: Το σεξ ήταν άρρηκτα δεμένο με την ιδιωτική σφαίρα. Πώς θα μπορούσε, λοιπόν, να αποτελέσει το θέμα ενός αντικειμενικού τρόπου έρευνας βασιζόμενης στην παρατήρηση και το πείραμα όπως, για παράδειγμα στη φυσική ή την φαρμακολογία; Πώς η κρεβατοκάμαρά μπορεί να μετατραπεί σε εργαστήριο; Πώς, τελικά, η καθημερινή εμπειρική γνώση της ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς μετασχηματίζεται σε επιστήμη;

ΦΑΓΗΤΟ

La Maison Du Grec

Καφέ-εστιατόριο με 50’s αισθητική που θυμίζει μπιστρό σε εξελληνισμένη εκδοχή με κουζίνα του κινείται πιο πολύ σε σνακ και γρήγορα πιάτα όπως σάντουιτς, πλατό τυριών και αλλαντικών, πίτες, τάρτες, πίτσες και ζυμαρικά. Σε λίγες μέρες ανοίγει και επίσημα.

Κασσαβέτη 11, Κηφισιά, 2108019437

Νήσος

Σαν ένα αυθεντικό σπίτι νησιώτη ψαρά, η Νήσος είναι η νέα ψαροταβέρνα που άνοιξε στη Μαρίνα Φλοίσβου και με θέα τα προσαραγμένα σκάφη και τη θάλασσα, θα φας εκλεκτά ψάρια: χταπόδι, μύδια σαγανάκι, μπακαλιαρομπουκιές, σαρδέλες και σκουμπρί στα κάρβουνα, όστρακα πάντα μαζί με ούζο, τσίπουρο ή κρασί, χωρίς να λείπουν τα μεγάλα ψάρια κι οι θαλασσινές μακαρονάδες.

Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, 2109825628, Τιμές: € 23 - 30

ΠΟΤΟ

Roomie B

Ο Διονύσης και ο Βασίλης σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν το σπίτι τους και να μας κάνουν συγκάτοικους. Έτσι δημιούργησαν έναν πολύ ζεστό χώρο στην Περικλέους και έχουν ένα πολύ πρωτότυπο κόνσεπτ και προϊόντα. Για καφέ, για ποτό, για γεύμα, εικαστικές εκθέσεις, όλα σε ένα. Έχει και κυπριακές προτάσεις όπως την περίφημη λούντζα που στη βάζει σε κλαμπ σάντουιτς και τη ζιβανία που μπροστά της η τσικουδιά μοιάζει λικέρ.

Περικλέους 32, Κέντρο, 2130345795, Τιμές: Ποτό € 6

Ακρωτήρι-DC

Το γνωστό κλαμπ που πετυχαίναμε στους Αμπελοκήπους μέχρι πριν δέκα μέρες μετακομίζει και εγκαινιάζει την προθέρμανση εν όψει καλοκαιριού με το opening του την Παρασκευή στην παραλιακή. Κάθε Τετάρτη Showtime, κάθε Παρασκευή και Σάββατο deep house & mainstream dance και κάθε Κυριακή ελληνικά.

Βασ.Γεωργίου Β5, Παραλία Αγίου Κοσμά, 210 9859147 – 9

DJ SETS/PARTY

3/04:  Distorted presents Perc @ The Apartment

Η ανάγκη για ένα νέο πρωτοπόρο concept στην αθηναϊκή techno σκηνή οδήγησε στη δημιουργία του Distorted, μίας μουσικής πλατφόρμας που έχει σκοπό να ενδυναμώσει αυτόν τον ιδιαίτερο ήχο στην Ελλάδα, καθώς και να βοηθήσει στην προώθηση τόσο των Distorted events όσο και άλλων καινοτόμων ομάδων. 

Την Παρασκευή 3 Απριλίου στο The Apartment θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σε σειρά Distorted πάρτι προσκαλώντας μία από τις πιο ξεχωριστές φιγούρες της techno, τον Perc. Μαζί του στα decks ο BMSK (aka Κώστας Κερασιώτης), ο οποίος έχει στο ενεργητικό του μία εξαιρετική εμφάνιση στο Tresor (Berlin) και είναι ιδιοκτήτης του πιο underground μαγαζιού της Αθήνας, Astron Bar. Τον Perc πλαισιώνει και ο σπεσιαλίστας της techno Mr. M (aka Μάνος Δουβίκας), συνιδρυτής του Cannibal Radio, ενός από τους πιο επιτυχημένους ιντερνετικούς σταθμούς της Αθήνας, καθώς και του Analogue Project. 

Κολωνού 76, Μεταξουργείο, 2105246340, Ώρα: 00:00, Τιμές : Είσ.: € 12. Προπώληση (€ 8): Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload Stores, www.viva.gr, www.public.gr

Infinity by Harris Gabriel @ Vibe Bar

O Harris Gabriel σε ένα γκρουβάτο set με συστατικά soul και disco, dubs και originals

Σκουζέ 3, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 2103244794, Ώρα: 22:00, Είσοδος Ελεύθερη

Blue Lagoon, DJ Winjer @ Senza

Με κοινό παρονομαστή την πολυσυλλεκτική προσέγγιση στο χορευτικό ήχο, o resident DJ του Κορμοράνου μοιράζεται τα decks με τον DJ Winjer στο υπόγειο stage.

Λέκκα 23-25, Σύνταγμα, 6944599283, Ώρα: 00:00, Είσοδος Ελεύθερη

4/04: Cabaret Yali Yali @ Kitty Cat

Tο ρουμάνικο δίδυμο Khidja έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα με ήχο που κυμαίνεται από το dark wave έως την techno με έντονο το ανατολίτικο στοιχείο. Μαζί τους οι DJs της Lurid Music (Alex Hobson και Kasseta Rec) και η Oh Yeah.

Σταδίου 7, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 5€

Blend presents Dave Seaman @ Nid

O Βρετανός βετεράνος της dance σκηνής επιστρέφει στην Αθήνα για να μοιραστεί τα decks με τον Έλληνα ομόλογό του G. Pal.

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, 2107221558, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 10€

Full Circle presents Chaim @ Pixi

O Ισραηλινός Chaim, από τους επιφανέστερους παραγωγούς της house τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει για μια εμφάνιση στο πλαίσιο του Full Circle party. Μαζί του οι residents Elijah Simmons και Mark_k.

Ευμολπιδών 11, Γκάζι, 2103423751, Ώρα: 00:00, Είσοδος Ελεύθερη

Deep Phase presents Danilo Vigorito @ Vice Versa

O Ναπολιτάνος παραγωγός της techno και ιδρυτής του label Orion έρχεται στην Αθήνα καλεσμένος του Deep Phase party. Tον πλαισιώνουν οι Mikee, Dio Jr. και Del Mar.

Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι, 2103412120, Ώρα: 23:30, Είσοδος Ελεύθερη

RL Grime @ Saint Solange

O Αμερικανός παραγωγός της trap επιστρέφει καλεσμένος του Say What Crew. Μαζί του θα είναι ο DJ και παραγωγός της Mad Decent καθώς και οι δικοί μας MCMXC, CRAY, Zombalistic, Mel Ody, Steve Diaz, CandyFloss

Ερμού 152 (πεζόδρομος), Θησείο, 2103424368, Ώρα: 23:00, Είσοδος: 15€

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/LIVE

3/04: Monsieur Minimal @ Six D.O.G.S.

Με 3 άλμπουμ ήδη στις αποσκευές του, άριστες κριτικές και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετοχή σε μουσικές συλλογές του εξωτερικού και μεγάλη παρουσία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές playlist, ο Μοnsieur Minimal  έχει κερδίσει επάξια τα τελευταία χρόνια μουσική αναγνώριση και τον τίτλο του «indie-pop esthete». O Monsieur Minimal ξεκίνησε με την νεανική και ανάλαφρη indie-pop του «Lollipop» και κατάφερε να κατακτήσει κατευθείαν την προσοχή πολλών ακροατών τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εν συνεχεία, αποφάσισε να πειραματιστεί με ελληνικό στίχο και να κυκλοφορήσει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Πάστα Φλώρα», με μια πολυσυζητημένη συμμετοχή έκπληξη, αυτή της Δήμητρας Γαλάνη στο κομμάτι «Μια Ζωή».

Τρίτη του απόπειρα υπήρξε το διπλό «Minimal to Maximal», που αποτέλεσε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και φιλόδοξα μουσικοσυνθετικά εγχειρήματα της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής. Το καλοκαίρι του 2013 ο Monsieur Minimal κυκλοφόρησε, ανεξάρτητα πλέον, το καλοκαιρινό single «Summer Lovers». Η δευτερη στάση και προαγγελος προς το πολυαναμενόμενο ταξίδι της μελωδικής pop και του επερχόμενου album του εγχώριου καλλιτέχνη αποτέλεσε το single «My world is you». Τον Μάρτιο του 2015 κι έχοντας πλέον δημιουργήσει το δικό του μοναδικό μουσικό ύφος και με την υπογραφή της νέας του δισκογραφικής εταιρείας, Mo.Mi Records, o Monsieur Minimal κυκλοφορεί το τέταρτο στην σειρά προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “High Times”. Ένα άλμπουμ με έντονα ευρωπαϊκό ήχο το όποιο αποτελείται από 11 electronica indie-pop φρέσκες, μουσικά "High Times" κολλητικές μελωδίες.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510, Ώρα: 21:30, Είσοδος: 6€

Theodore @ Gazarte

O Theodore θα εμφανιστεί με το πολυμελές σχήμα του παρουσιάζοντας το νέο του άλμπουμ,”Ιt is but it's not”. Πρόκειται για έναν δίσκο με ψυχεδελικό rock και ambient pop ηχόχρωμα, distorted ξεσπάσματα, ηλεκτρονικούς πειραματισμούς και μια επική διάσταση που χαρακτηρίζεται από τη συμμετοχή μουσικών κλασικής ορχήστρας. Την παραγωγή του άλμπουμ υπογράφει ο διεθνούς φήμης παραγωγός Ken Τhomas (Sigur Ros, Yann Tiersen, Daughter), ενώ όλες οι ενορχηστρώσεις έχουν γίνει από τον ίδιο τον Theodore βασισμένες σε μια ρομαντική και κλασικιστική διάθεση. Ο ίδιος, με τη βαθιά αισθαντική φωνή του και την δεξιοτεχνία του στο πιάνο, τα κρουστά και τα συνθεσάιζερ καταφέρνει και εναλλάσσεται επί σκηνής σε ρόλους μαέστρου, frontman και performer προσφέροντας ένα εντυπωσιακό show.

Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, Ώρα: 22:00, Τιμές εισιτηρίων: Ταμείο:A ζώνη: 21€ | Β ζώνη: 17€ | Όρθιοι 10€

4/04: Active Member @ Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Πριν από μερικές μέρες ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia ανακοίνωσαν το τέλος των Active Member μετά από 20 χρόνια. Ένα τέλος που θα έρθει με έναν τελευταίο κύκλο συναυλιών με τελική βραδιά την 7η Νοεμβρίου. Δεύτερος σταθμός το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός κόσμος. Ο B.D.Foxmoor και η Sadahzinia στη δεύτερη εποχή τους, αυτή την εποχή που η αγάπη μεγαλώνει, κι από  γλέντι γίνεται δάκρυ και πάλι ουρλιαχτό και ψυχωμένα λόγια. Θα είναι εκεί και οι δύο να διηγηθούν πολλά από τα τραγούδια της δισκογραφίας τους μαζί με δύο καλεσμένους έκπληξη.

Πειραιώς 254, 212 254 0000, Εισιτήρια: Ταμείο: 12€, Οι πόρτες ανοίγουν στις: 20.30μμ.