Τα 'χουμε ξαναπεί, εδώ δε συμπαθούμε ούτε τις αυστηρές δίαιτες ούτε τη γυμναστική. Τέτοιες είμαστε. Εννοείται όμως ότι γκρινιάζουμε για περιττά κιλά, πρήξιμο και παχάκια, γι' αυτό και είπαμε να συγκεντρώσουμε τα 6 βήματα που θα μας χαρίσουν πιο επίπεδη κοιλίτσα χωρίς κόπο. Θα ακολουθήσεις;

1. Ρίξτο στην πρωτεϊνη

Άσε στην άκρη τους υδατάνθρακες και πιάσε τις πρωτεϊνες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μύες και να κάψεις λίπος. Εκτός από το ότι δίνουν boost στον μεταβολισμό σου και επαναφέρουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, μειώνουν και την έκκριση ινσουλίνης, η οποία ευθύνεται για τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

2. Βαρέα και υγιεινά

Δε λέω να ξημεροβραδιάζεσαι στους πάγκους του γυμναστηρίου, δίπλα στους τρομακτικούς φουσκωτούς τύπους που φυσάνε και ξεφυσάνε σηκώνοντας βάρη. Αλλά! Μερικές επαναλήψεις στο σπίτι με τα βαράκια σου μπορείς να τις κάνεις. Βοηθάνε στην τόνωση των μυών, πράγμα που οδηγεί στην πιο εύκολη καύση λίπους. Άσε που συμβάλλουν και στην καλύτερη στάση του κορμού και κατ’ επέκταση στο να δείχνει η κοιλιά πιο μαζεμένη. Win-win!

3. Καλύτερα να μασάς

Όχι τσίχλες, αλλά το φαγητό σου. Μην κάνεις το λάθος να κατεβάζεις αμάσητο ό,τι τρως αλλά πάρε τον χρόνο σου και μάσησε κάθε μπουκιά τουλάχιστον 15 φορές, ώστε να διαλυθεί καλά και να μπορέσεις να τη χωνέψεις. Η πέψη ξεκινά από το στόμα λένε οι επιστήμονες και έχουν δίκιο!

4. Γλυκαντικάκια μου!

Συνήθως όταν έχεις να κάνεις με πρήξιμο και πάχος στην κοιλιά, το μυαλό σου πάει στο αλάτι. Σκέφτηκες ποτέ όμως ότι μπορεί να φταίνει εξίσου και όλα εκείνα τα τεχνητά γλυκαντικά που τα θεωρείς ακίνδυνα; Προτίμησε το μέλι και την κανέλα για το τσάι ή τον καφέ σου και άσε στην άκρη ζαχαρίνες κτλ.

5. Γέλα μου

Η πιο εύκολη άσκηση. Έχεις ακούσει που λέμε «έκανα καινούριο στομάχι απ’ τα γέλια»; Ε, αυτό. Το έντονο και πηγαίο γέλιο δεν κάνει καλό μόνο στην ψυχή αλλά και στους... κοιλιακούς σου. Γι΄αυτό πάρε τις φίλες σου κι αρχίστε... γυμναστική.

6. Ξέχνα τα light

Αποφάσισες να αρχίσεις δίαιτα και είπες να στοκάρεις το ψυγείο με 0%; Nah. Τα περισσότερα είναι εντελώς επεξεργασμένα και χωρίς θρεπτικά συστατικά. Προτίμησε τροφές ολικής άλεσης, δηλαδή καστανό ρύζι, ψωμί και ζυμαρικά, τα οποία βοηθάνε πολύ περισσότερο τον μεταβολισμό σου.