Αρχικά, ελπίζω να αποτελεί συνειδητή επιλογή και να μην είσαι επηρεασμένη από την Kim (δε ρωτάμε ποια Κim). Το να γίνεις από τη μια μέρα στην άλλη πλατινέ ξανθιά, είναι μεγάλη απόφαση. Κι αν είσαι ήδη ξανθιά και απλά θες να το ξανοίξεις λίγο, πάει κι έρχεται. Αν είσαι όμως μελαχρινή και αποφάσισες να πας στο άλλο άκρο, διάβασε προσεκτικά παρακάτω.

1. Άσε τον επαγγελματία να το κάνει. Υπάρχουν τόσα και τόσα άλλα DIY beauty projects που μπορείς να κάνεις μόνη στο σπίτι, το να γίνεις όμως κατάξανθη άσε καλύτερα να το αναλάβει ο κατάλληλος άνθρωπος. Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω παρά να περάσεις τους επόμενους μήνες με καμένο μαλλί.

2. Θα υπάρχουν επιπτώσεις. Δε γίνεται να πας να γίνεις πλατινέ ξανθιά και να περιμένεις πως τα μαλλιά σου θα διατηρήσουν την υγιή τους όψη και την ίδια ποιότητα. Μια ελαφριά ζημιά θα την πάθουν. Το πόσο ελαφριά θα είναι εξαρτάται από την ήδη υπάρχουσα ποιότητά τους. Αν δηλαδή υπάρχει ήδη φθορά λόγω styling ή απλής αδιαφορίας να τα περιποιηθείς. Γι’ αυτό και οι ενυδατικές μάσκες και θεραπείες θα πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου από ‘δω και πέρα.

3. Θα αλλάξει και η υφή τους. Δε λεω ότι θα γίνουν σαν άχυρο αλλά μια αλλαγούλα θα τη δεις. Μπορεί να έχει να κάνει και με το στυλ, πολλές φορές ας πούμε τα σγουρά μαλλιά όταν βάφονται γίνονται κάπως πιο ίσια, επειδή χάνουν την ελαστικότητά τους. Απ’ την άλλη, τα ίσια ίσως γίνουν πιο σπαστά, καθώς η επιφάνεια της τρίχας γίνεται πιο άγρια και τραχιά λόγω της επεξεργασίας. Μην πανικοβάλλεσαι, δες το σαν μια ευκαιρία να αλλάξεις τον τρόπο που κάνεις styling!

4. Θέλουν αρκετή συντήρηση. Ίσον χρήματα. Όλα τα μαλλιά θέλουν φυσικά τη σωστή περιποίηση με τα κατάλληλα προϊόντα, τα βαμένα όμως θέλουν ακόμα περισσότερη. Ειδικά σαμπουάν, μάσκες και serum για να διατηρήσεις το χρώμα τους θα μπουν στη beauty ρουτίνα σου θες δε θες! Αλλιώς μην παραπονεθείς μόλις δει το ξανθό να ξεθωριάζει μέσα στον μήνα.

Όπως και να ‘χει, μην ξεχνάς πως μιλάμε απλά για τρίχες. Ακόμα κι αν κάνεις κάποια αλλαγή που τελικά δε σου αρέσει, σε λίγο καιρό θα μπορείς να τα αλλάξεις και πάλι. Τρίχες, baby!

Διάβασε ακόμα:  Πλατινέ στα 14

Φωτογραφίες