ΣΙΝΕΜΑ

Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία (Insurgent) του Ρόμπερτ Σουέντκε

Με τους: Σέιλιν Γούντλι, Θίο Τζέιμς, Κέιτ Ουίνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Ουότς, Μάιλς Τέλερ, Ζόε Κράβιτζ, Τζέι Κόρτνι, Άνσελ Έλγκορτ, Ρέι Στίβενσον, Μάγκι Κιου, Μεκάι Φάιφερ, Ντάνιελ Ντάε Κιμ

Επικεφαλής πια της επανάστασης που απειλεί το αυστηρά δομημένο κοινωνικό σύστημα, η Τρις (Σεϊλίν Γούντλεϊ) και ο Φορ (Τεό Τζέιμς) βρίσκονται στο στόχαστρο της, διψασμένης για εξουσία, Τζανίν (Κέιτ Ουίνσλετ). Καθώς ο στρατός της χτενίζει τα ερείπια της πόλης για να τους εντοπίσουν, η Τρις με τον Φορ διασχίζουν την πόλη ελπίζοντας να βρουν συμμάχους. Παράλληλα η Τρις προσπαθεί να αποκαλύψει το μυστικό, για το οποίο θυσιάστηκαν οι γονείς και οι φίλοι της, το μυστικό που εξηγεί γιατί η Τζανίν δεν θα πάψει ποτέ να την κυνηγά. Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν τρόπο για να μην προκαλέσει πόνο στους αγαπημένους της, η Τρις αντιμετωπίζει τους χειρότερους φόβους της σε μια σειρά σχεδόν αδύνατων προκλήσεων, καθώς επιδιώκει να ξεκλειδώσει την αλήθεια για το παρελθόν, και τελικά το μέλλον, του κόσμου της.

Το Αλάτι της Γης  (The Salt of the Earth) των Βιμ Βέντερς, Τζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγκάντο

Tα τελευταία 40 χρόνια, ο φωτογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο ταξιδεύει σε όλες τις ηπείρους καταγράφοντας τις αλλαγές της ανθρωπότητας. Έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας μεγάλων γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας. Παρών σε πολέμους, λιμούς, κύματα προσφύγων και συνοδοιπόρος με ανθρώπους όλων των ειδών και χρωμάτων από διαφορετικές φυλές, συνεχίζει να ταξιδεύει στον πλανήτη αναζητώντας παρθένα σημεία του, άγρια χλωρίδα και πανίδα και μεγαλοπρεπή μοναδικά τοπία σε ένα τεράστιο έργο καταγραφής της ομορφιάς του πλανήτη Γη. Για τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο οι άνθρωποι παντού διαφορετικοί και όμως ίδιοι, αποτελούν «Το αλάτι της γης». Ο Σεμπαστιάο Σαλγκάδο, οι εικόνες του, οι ιστορίες του και η σοφία που έχει αποκτήσει μέσα από τις μοναδικές εμπειρίες του, παρουσιάζονται στο ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ μέσα από τα μάτια του γιου του, Τζουλιάνο Σαλγκάδο, και του Βιμ Βέντερς, σκηνοθέτη -μεταξύ άλλων- των εξαιρετικών ντοκιμαντέρ "BuenaVistaSocialClub" και "Pina". Μια συγκινητική ταινία που ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της και μεταμορφώνεται σε σπουδή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Το Τραγούδι του Φοίνικα  (Phoenix) του Κρίστιαν Πέτζολντ

Με τους: Νίνα Χος, Ρόναλντ Ζέρφελντ, Νίνα Κούντζεντορφ

Ιούνιος, 1945. Η Νέλι καταφέρνει να επιζήσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχοντας όμως υποστεί πολλά τραύματα στο σώμα της. Θα υποβληθεί σε μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων για να αναπλάσει το πρόσωπό της. Όταν ολοκληρωθούν, θα αναζητήσει το σύζυγό της, ο οποίος όμως δεν θα την αναγνωρίσει. Αντιθέτως λόγω της ομοιότητάς της, θα της προτείνει να υποδυθεί την γυναίκα του, που ο ίδιος θεωρεί νεκρή, με σκοπό να διεκδικήσουν την περιουσία της. Η Νέλι αν και διστακτική, δέχεται να παίξει αυτό το ρόλο, ελπίζοντας ότι έτσι θα μάθει την αλήθεια για τα πραγματικά του συναισθήματα του άνδρα της.

Amore Mio  του Χρήστου Δήμα

Με τους: Φάνη Μουρατίδη, Ναταλία Τσαλίκη, Πάνο Μουζουράκη, Αθηνά Οικονομάκου, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Ιωάννα Πηλιχού, Αλέξανδρο Γιάννου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ελίνα Μάλαμα

Μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές κινηματογραφικές επιτυχίες όλων των εποχών στην Ιταλία, διασκευάζεται τον σκηνοθέτη της και τους σεναριογράφους της «Νήσου» και ένα μεγάλο καστ ηθοποιών. Ο πιο δύσκολος πόλεμος είναι παραδοσιακά αυτός μεταξύ των φύλων – ο πιο σέξι, σαφώς ακήρυχτος, αλλά και συναρπαστικός τις περισσότερες φορές, πόλεμος χωρίς κανόνες και όρια! Τέσσερις ερωτικές και απόλυτα πιπεράτες ιστορίες συνθέτουν ένα συναρπαστικό, μοντέρνο, κινηματογραφικό παζλ στην θεότρελη κωμωδία καταστάσεων που κατάφερε να κλείσει σπίτια στην Ιταλία. Οι εξωσυζυγικές περιπέτειες ενός προπονητή γυναικείας ομάδας βόλεϊ, μια κολλητή κι ένας κολλητός που ερωτεύονται την ίδια γυναικάρα, μια ανέλπιστα αταίριαστη σχέση μεταξύ ετερώνυμων και οι μετά-συζυγικές αναζητήσεις ενός γάμου της συμφοράς μπλέκονται με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο και μοιράζουν άφθονο γέλιο!

ΕΚΘΕΣΗ

Κοσμάς Ξενάκης @ Μουσείο Μπενάκη

Εγκαινιάζεται στις 19 Μαρτίου 2015 στο κτίριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, μεγάλη αναδρομική έκθεση, αφιερωμένη στο έργο του Κοσμά Ξενάκη. Η έκθεση είναι συνδιοργάνωση του Μουσείου Μπενάκη και του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου 2015. Ο Κοσμάς Ξενάκης, ένας από τους σπουδαιότερους πρωτοπόρους της μεταπολεμικής τέχνης στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία. Συνδυάζοντας τη ζωγραφική και τη γλυπτική με το θέατρο και το χορό, δημιούργησε πρωτοπόρες παραστάσεις που ονόμασε Πολύτεχνα. Παράλληλα, υπήρξε λάτρης της λαϊκής δημιουργίας και συλλέκτης χρηστικών αντικειμένων, κεραμικών και αγροτικών εργαλείων. Η έκθεση αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια να εκτεθεί συγκροτημένα το έργο του, αναδεικνύοντας την πολυσχιδή προσωπικότητά του, το μεγάλο του εσωτερικό πλούτο, καθώς και την πρωταγωνιστική συμβολή του στην ανανέωση του εικαστικού έργου στην Ελλάδα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, φωτογραφίες έργων του σε δημόσιους χώρους, ντοκουμέντα από τα Πολύτεχνα, υλικό για τη ζωή και την εποχή του, καθώς και τμήματα των προσωπικών του συλλογών.

Επιμέλεια, σχεδιασμός έκθεσης: Γιώργος Χατζημιχάλης

Βοηθός επιμελητή: Δημήτρης Ξενάκης

Τεκμηρίωση, επιστημονική έρευνα: Σπύρος Μοσχονάς

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα, Εγκαίνια: 19 Μαρτίου 2015, 20:00, Διάρκεια: 20.03 έως 10.05.2015, Ωράριο Λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη: Κλειστά

Πηγή:www.monopoli.gr

Ψηλά, Κήπος @ Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Η Στέγη συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την ομάδα επιμελητών Double Decker και παρουσιάζει μια εγκατάσταση που αναδεικνύει τους χώρους εκτός των σκηνών. Μετά την πρωτότυπη εγκατάσταση του Sebastien Preschoux με το πολύχρωμο νήμα που «τύλιγε» το φουαγιέ του ισογείου, η Αγγλίδα καλλιτέχνης Ρεμπέκα Λουίζ Λω δημιουργεί στον ίδιο χώρο ένα μοναδικό σύμπαν γεμάτο λουλούδια και φυτά. Η εγκατάσταση που στήνει η Ρεμπέκα Λουίζ Λω, συμβολίζει πόσο ευαίσθητη είναι η φύση κάθε μορφής τέχνης που φιλοξενείται στη Στέγη. 

Η Ρεμπέκα Λουίζ Λω είναι καταξιωμένη στους χώρους τόσο της τέχνης όσο και της μόδας. Έχει συνεργαστεί με το Royal Academy of Arts, αλλά και με τον Damien Hirst, ενώ στο χώρο της μόδας έχει δημιουργήσει μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ για οίκους όπως οι Hermès και Tiffany & Co. Στην εγκατάσταση Ψηλά, Κήπος, η Ρεμπέκα Λουίζ Λω μεταμορφώνει την είσοδο της Στέγης με 11.000 λουλούδια και δημιουργεί ένα περιβάλλον που θα συντροφεύει τους επισκέπτες μέχρι το καλοκαίρι. Αντλώντας την έμπνευσή της από τη χλωρίδα της Ελλάδας, χρησιμοποιεί λουλούδια και αρωματικά φυτά, όπως γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα, λεβάντα, βασιλικό, ρίγανη, ελαιόδεντρα και ηλιοτρόπια, κάνοντάς μας να σηκώνουμε ψηλά το βλέμμα.

Ο θεατής έρχεται σε άμεση επαφή με το φυσικό στοιχείο και αλληλεπιδρά μαζί του, καθώς η καλλιτέχνης δημιουργεί ένα συνεχώς εναλλασσόμενο, αλλά και εφήμερο έργο που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από το εκθαμβωτικό φως που πλημμυρίζει το χώρο, κάνοντας την κάθε επίσκεψη στη Στέγη κάθε φορά πιο γοητευτική, κάθε φορά διαφορετική. Το έργο Ψηλά, Κήπος είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει ένα χρόνο και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρατηρεί τα λουλούδια να «μαραίνονται όμορφα».  Ένας πράσινος ουρανός γεμάτος λουλούδια, ο οποίος δεν προορίζεται να ζήσει για πάντα, ένα έργο τέχνης που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη καλωσορίζει και αποχαιρετά τα βλέμματα στο φουαγιέ της Στέγης, αντανακλώντας και τη δική της εξελισσόμενη και πολύμορφη φύση.

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα , 2109005800 , http://www.sgt.gr

EVENTS

Συμμετοχή Πολιτών: Σχεδιάζοντας από την πλατεία της γειτονιάς έως το Σύνταγμα της χώρας @ Ιωνικό Κέντρο

Μπορούμε να ενθαρρύνουμε και να διασφαλίσουμε την συμμετοχή των πολιτών στις δημόσιες διαδικασίες; Πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τη μετάβαση προς νέους τρόπους συμμετοχικής  διακυβέρνησης;

Επιστημονικές μέθοδοι, τεχνολογικές εφαρμογές και κοινωνικές εξελίξεις επιτρέπουν και διευκολύνουν τη συμμετοχή μας στα κοινά όσο ποτέ άλλοτε. Δίνουν τη δυνατότητα σε κοινωνικές συλλογικότητες να συνεργαστούν, να συνδιαμορφώσουν, να συναποφασίσουν λύσεις για κοινές προκλήσεις σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.Το ζητούμενο που προκύπτει είναι πώς η δημιουργικότητα και η καινοτομία που απελευθερώνεται από τη συμμετοχή των πολιτών μπορεί να ενθαρρυνθεί, να θεσμοθετηθεί και να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα «από την πλατεία της γειτονιάς έως το Σύνταγμα της χώρας».

Σκοπός της Διεθνούς Συνάντησης είναι η ανταλλαγή πρακτικών από κοινωνικά εγχειρήματα στην Ισλανδία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα και η από κοινού διερεύνηση ενός θεωρητικού πλαισίου για τη μετάβασης της πολιτικής προς νέες μορφές διακυβέρνησης που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή των πολιτών.

Ομιλητές

Με έναυσμα τα εγχειρήματα ΠΕΔΙΟ_ΑΓΟΡΑ και ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2.0 που υλοποιούνται αυτή την περίοδο στο πλαίσιο της Πλατφόρμας Πολιτικής Καινοτομίας, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των: Margrét Tryggvadóttir, μέλος της Συνταγματικής Συνέλευσης των πολιτών της Ισλανδίας, Etienne Chouard, καθηγητή Νομικής και ιδρυτή του κινήματος “Plan C” στη Γαλλία, Daniel Reagan, εκπρόσωπο του έργου  “Crowdsourcing the UK’s Constitution” του London School of Economics, Airan Berg, Εκτελεστικό Διευθυντή της Υποψήφιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Lecce 2021, Alia Mossalan αιγύπτια ακτιβίστρια και πολιτική επιστήμων, Βjarni Jonsson, Σύμβουλο Συστημικής Αλλαγής, Αναστασία Στρατηγέα, Αναπλ.Καθ. στο ΕΜΠ, Δημήτρη Γκούσκο Επίκ. Καθ. στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παν. Αθηνών, Δημήτρη Χάριτο, Επίκ.Καθ. στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παν. Αθηνών και Γιώργο Αναστασόπουλο, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών και ιδρυτικό μέλος Occupy Wall Street - Occupy Athens.

Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής

Διοργάνωση

Η ημερίδα αποτελεί μέρος του έργου «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» που υλοποιούν οι οργανισμοί κοινωνίας των πολιτών Culture Polis, Place Identity και Scify. Η ημερίδα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Ιωνικού Κέντρου. Το έργο συγχρηματοδοτείται  από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

21 Μαρτίου 2015 |  10.00 - 18.00 | Ιωνικό Κέντρο |  Λυσίου 11, Πλάκα

3ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών @ Θέατρο Πόρτα

Το αντιφασιστικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών οργανώνεται από μια πρωτοβουλία καλλιτεχνών με ισχυρή επιθυμία να δράσουμε ενάντια στα φασιστικά μορφώματα που απειλούν τόσο την ελληνική κοινωνία όσο και ολόκληρη την Ευρώπη. Αρνούμενοι ότι η τέχνη δεν έχει επαφή με την κοινωνία που την γεννά, στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα συντονισμού και δράσης ανθρώπων των παραστατικών τεχνών ενάντια στον εκφασισμό των κοινωνιών μας.

Θέση μας είναι ότι η τέχνη είναι πρωτογενής πολιτική ύλη και βασικό εργαλείο ενάντια στις φασιστικές πρακτικές θανάτου, γιατί διαμορφώνει συνειδήσεις και αντιμάχεται την μονολιθικότητα του δογματισμού και της μη διαλεκτικής σκέψης.

Πολιτικό μας πρόταγμα είναι ότι η τέχνη συμβαδίζει με τα κινήματα αλλά δεν πλαισιώνει ατζέντες. Είναι η ίδια μια πολιτική θέση που στέκεται μέσα και έξω από το σύστημα που την απειλεί και αρθρώνει το λόγο της διαλεκτικά: θέτει ερωτήματα και γίνεται εργαλείο για την πολιτική χειραφέτηση χωρίς να χάνει την αυτονομία της ως δημιουργική δύναμη. Έτσι όταν η τέχνη αντανακλά την κοινωνική ανάγκη και την υπηρετεί, αλλά και όταν η κοινωνική ανάγκη εμπνέει την τέχνη και την τροφοδοτεί, τότε υπηρετείται τόσο η ποιότητα της τέχνης όσο και η τέχνη της πολιτικής.

Ρήγα Παλαμήδου 2, 19-22/03

Live Your Music Festival @ Μεθοδία Live Stage

To μουσικό site BullMp.com με συνεχή και επιτυχημένη παρουσία στο χώρο της εναλλακτικής αγγλόφωνης μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, παρουσιάζει την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 στο Mεθοδία Live Stage στο Βοτανικό, το Live Your Music Festival 2015 με τρεις από τις καλύτερες νέες εναλλακτικές  αγγλόφωνες  μπάντες στο χώρο της Funk- Rock- Electronica μουσικής. Στη σκηνή θα βρεθούν Live με σειρά εμφάνισης οι: Viral (Rock-Soul-Blues-Funk), The Delay (Alternative Pop-Rock-Funk), The Partimers (Electronica-Nu Disco-Indie Dance).

Κωνσταντινουπόλεως 113 & Αγίου Όρους 15, Τηλέφωνο κρατήσεων : 2103458605, Είσοδος: 6€ με μπύρα

ΘΕΑΤΡΟ

Mojo @ Θέατρο Πόρτα

Το Mojo (1995) του Τζεζ Μπάτεργουρθ επέλεξε το Θέατρο Πόρτα ως το τρίτο έργο που κλείνει τον κύκλο των φετινών βραδινών παραστάσεων με υπότιτλο «Κακά αγόρια σε έργα με περίεργα ονόματα», από τις 28 Φεβρουαρίου. Μια μαύρη κωμωδία με πυρετώδεις ρυθμούς και παραβολικές αναγωγές πάνω σε θέματα εξουσίας, ελέγχου και προδοσίας. Σαν ένα ξαναδιάβασμα πολιτικών και ψυχολογικών μοτίβων του Σαίξπηρ και του Πίντερ από τον Κουέντιν Ταραντίνο. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί το Mojo, ένα έργο στα όρια του ροκ θρίλερ, ένα έργο οξύ, βίαιο αλλά και με χιούμορ και σαρκασμό που ταράσσεσαι παράλληλα από γέλια και από φόβο. Mοjo σημαίνει βρεγμένος αλλά και σεξ απηλ, γοητεία και μάγια. Σύμφωνα με τον συγγραφέα του, Jez Βutterworth: «Το αρχικό έναυσμα για το έργο ήταν μια συζήτηση που είχα με τον Μάλκολμ Μακ Λάρεν (μάνατζερ και μέντορα των Sex Pistols, ανάμεσα σε άλλα) για το Σόχο και τη σύγκρουση του πρώιμου ροκ με τo οργανωμένο έγκλημα». Φόβος και υστερία και ταυτόχρονα η δαιμονική αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά. Η ουτοπία της επιτυχίας, η αίσθηση του εύκολου κέρδους.

Ο Σίλβερ Τζώνυ είναι ένας ανερχόμενος σταρ της τοπικής Ροκ-εντ-Ρόλ σκηνής στο Σόχο του Λονδίνου το 1958. Τίποτε δεν δείχνει να ανακόπτει την άνοδό του εκτός από τον Έζρα, τον μάνατζέρ του και ιδιοκτήτη του Ατλάντικ-Κλαμπ, όπου εμφανίζεται. O Eζρα δεν θα παραδώσει εύκολα το «αστέρι» του στον Σαμ Ρος, τον αδίστακτο μεγαλοεπιχειρηματία της «νύχτας» που διεκδικεί συστηματικά τον Σίλβερ Τζώνυ, επαγγελματικά και όχι μόνο. Κάποια στιγμή, όμως, ο Έζρα βρίσκεται τεμαχισμένος σε δύο κομμάτια και πεταμένος σε σκουπιδοτενεκέδες έξω από το κλαμπ του, ενώ ο Σίλβερ Τζώνυ αγνοείται. Τα «πρωτοπαλίκαρα» του Εζρα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο Ατλάντικ Κλάμπ, περιμένοντας με αγωνία την έλευση του Σαμ Ρος. Ολα δείχνουν ότι πλέον κάνει «παιχνίδι» μόνος του.

Μετάφραση–Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος

Ερμηνεύουν: Ηλίας Μουλάς, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αλέξης Φουσέκης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€, Φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων, άνω των 65: 10€, Κάθε Τετάρτη γενική είσοδος: 10€

Προπώληση: Ηλεκτρονικά: www.viva.gr, Τηλεφωνικά: 11876, Στα καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload

Ιμμάνουελ Καντ @ Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Ένα ποιητικό έργο, που μιλάει με πικρό χιούμορ για την πνευματική τύφλωση που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Ο μέγιστος Γερμανός διαφωτιστής του 18ου αιώνα ταξιδεύει με ένα υπερωκεάνιο προς την Νέα Υόρκη, στη δική μας σύγχρονη εποχή. Πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας κι ελπίζει ταυτοχρόνως, πως οι γιατροί της Αμερικής θα θεραπεύσουν το γλαύκωμα από το οποίο πάσχει. Ο Μπέρνχαρντ φαίνεται να λέει πως η φιλοσοφία αρρωσταίνει τους ανθρώπους αντί να τους γιατρεύει, θρηνώντας σαρκαστικά για την αντιπνευματική εποχή μας, που μοιάζει να τελειώνει. Η περίπτωση του τυφλωμένου φιλοσόφου γίνεται η αφορμή για να γελάσουμε με την κατάθλιψή μας, για να αποτρέψουμε τον μαρασμό μας. Ο Γιάννος Περλέγκας πραγματοποιεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο Θέατρο Τέχνης. Στο ρόλο του Immanuel Kant, ο Μάκης Παπαδημητρίου

Μετάφραση: Γιάννος Περλέγκας και Ισμήνη Θεοδωροπούλου

Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας

Παίζουν: Γιάννης Καπελέρης, Σύρμω Κεκέ, Κατερίνα Λυπηρίδου, Χρήστος Μαλάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννος Περλέγκας, Μιχάλης Τιτόπουλος

Φρυνίχου 14, Πλάκα, 2103222464, Μέρες και ώρες παραστάσεων: από 1η Φεβρουαρίου έως 5 Απριλίου, κάθε Τετάρτη 20.00, Πέμπτη και Κυριακή 21.15, Σάββατο 18.15

Εισιτήρια για όλες τις παραστάσεις:  Δευτέρα έως Παρασκευή: 15€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητές, άνεργοι με κάρτα ΟΑΕΔ, ΑΜΕΑ, νέοι κάτω των 23 ετών, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών & groups 8 ατόμων και άνω , Πέμπτη γενική είσοδος 10€, Σάββατο & Κυριακή: 16€ γενική είσοδος / 12€ μειωμένη

Πηγή:www.monopoli.gr

ΦΑΓΗΤΟ

Τα Κανάρια

Όποιον και να ρωτήσεις σε όποιον και να αναφέρεις το όνομα της ταβέρνας ένα πράγμα θα αναφωνήσει: γαρίδες. Εδώ θα βρεις τις καλύτερες του λεκανοπεδίου. Δεν υπερβάλουμε. Γενικώς πρόκειται για μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες που λειτουργεί εδώ και 65 χρόνια από την οικογένεια Αργυρόπουλου. Ο χώρος παλαιός, 50’s από πάνω μέχρι κάτω, με τα βαρέλια με κρασί να σου τραβούν το μάτι.

Κανάρη 119, Μοσχάτο, 2109422119

Taqueria Maya

Ένας μεξικάνικος αέρας φύσηξε στο κέντρο που η αλήθεια είναι μόνο αυτό του έλειπε. Πρόκειται για το πρώτο τύποις εστιατόριο με βλέμμα στην μεξικάνικη κουζίνα. Για την ακρίβεια μόνο τάκος. Σε ένα κέντρο γεμάτο με έθνικ γεύσεις όπως σουσάδικα, ινδικά και κινέζικα, το Taqueria είναι μοναδικό.Τάκος γεμισμένα με εφτά διαφορετικές παραλλαγές: τσορίθο με γλυκοπατάτα, μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, αρνί, ψάρι και μανιτάρι-καλαμπόκι. Φυσικά θα βρεις και quesadillas, burritos, margaritas και ανάλογη μουσική. Η φάση είναι σιέστα και θα σου φύγει ο τάκος!

Πετράκη 10, Σύνταγμα, 2112167081

ΠΟΤΟ

Sharona

Δεν έχει συμπληρώσει καλά καλά δεύτερο μήνα λειτουργίας και έγινε στέκι στην περιοχή του. Το όνομα του προέρχεται από το γνωστό My Sharona των Knack και εννοείται πως το ροκ σε μουσική και διάθεση είναι κυρίαρχο στοιχείο. Το ξύλο και το τσιμέντο δίνουν την αίσθηση μιας ημιτελούς πολυκατοικίας, ενώ οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι το hip της διακόσμησης με μια θέρμη για την Αμερική των 50’s. Το μενού στα ποτά κινείται στα κλασσικά ποτά και κοκταίηλ. Προς τα τέλη της εβδομάδας αποκτά και πιο ηλεκτρονικά ακούσματα με guest djs ενώ σύντομα θα ανοίξει και χώρος που θα φιλοξενεί εκθέσεις.

Διονύσου 36, Μαρούσι

PARTY/DJ SETS

20/03: Ilektrik @ Senza

Ο Rebus και ο Αrs Dementia καταλαμβάνουν το υπόγειο stage με techno, electro και acid επιλογές.

Λέκκα 23-25, Σύνταγμα, 6944599283, Ώρα: 00:00, Είσοδος ελεύθερη

Carlo Lio @ Pixi

Mε ήχο που ακροβατεί ανάμεσα στην tech house και την techno, ο Καναδός παραγωγός, ιδρυτής της Rawthentic Music και βασικό μέλος του SCI+TEC label του Dubfire επιστρέφει στην Ελλάδα

Ευμολπιδών 11, Γκάζι, 2103423751, Ώρα: 23:00, Είσοδος: 12€

JONN - SKINNY -MRP at NID

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, 210-7221558 Reservations: 6907073510

Sweat On The Dancefloor Music By Lucas the Third and Alex Hobson @ Kitty Cat

Ο Alex Hobson είναι συνιδρυτής της δισκογραφικής εταιρίας Lurid Music. Πρόσφατα έπαιξε μουσική με τον Andrew Weatherall. Στο Kitty Cat θα παρουσιάσει τον ήχο της Lurid Music που είναι ηλεκτρονικός, σκοτεινός και χορευτικός. Γεννημένος στην Αθήνα ο Λουκάς Σαββίδης (Lucas the Third) παίζει μουσική σε μπαρ και κλαμπ απο το 1997 σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας. Τα σετ του χαρακτηρίζονται κυρίως απρόβλεπτα και αυτό είναι που επιζητά κάθε φορά και ο ίδιος. Είναι μέλος της μπάντας "The Rattler Proxy" (Lurid Music) και τα τελευταία 6 χρονια είναι το 1/3 της ομάδας Professional Crap Dancers.

Σταδίου 7, Σύνταγμα

21/03: Μουσικός Μαραθώνιος για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down @ Ρομάντσο

Με freestyle sets οι Kyriacos Hager, Manjah & Teza Cappuccino, Palov & Santo, Whoami & Snatch, Kill Emil & Soulneκ, Bwana & A@H20, Billa Quase & Espeekay, Tanison & Phunk Sinatra, Black Athena & Rusty Brown, Junior SP & Cryogenics, Booker & Harris πλαισιώνουν την έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του Συλλόγου Ηλιαχτίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down. Μαζί τους οι MCs Bredda Ahmed, Elephant Phinix, MC Yinka.

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, 2167003325, Ώρα: 16:00

Revolt! presents Zip w/K.atou @ Six D.O.G.S.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα ο αινιγματικός καλλιτέχνης, που επηρέασε όσο λίγοι το βερολινέζικο ήχο μέσω του label του Perlon, επιστρέφει για ένα DJ set με την Ελληνίδα DJ K.atou, που ξεχωρίζει σε διεθνές επίπεδο.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510, Ώρα: 00:00, Τιμές : Είσ.: € 15. Προπώληση (€ 12, 15): Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload Stores, Media Markt, www.viva.gr, www.public.gr, 11876

Blend presents Luigi Madonna @ Κοο Κοο

Ο Ιταλός παραγωγός της Drumcode και της Analytic Trail καταφθάνει με καταιγιστικούς techno ήχους σε άλλο ένα Blend party. Μαζί του οι Mikee και Manolaco.

Ιάκχου 17, Γκάζι, 2103450930, Ώρα: 00:00

Global Fantasy presents Black Coffee @ Dybbuk

O Νοτιοαφρικανός σταρ της house επιστρέφει για ένα soulful DJ set με τους Angelo και Da Mike.

Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 6942400897, Ώρα: 00:00

LIVE/ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

20/03: Opeth @ Gagarin 205

Oι Opeth συγκαταλέγονται στις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες του σκληρού ήχου και διατηρούν στενούς δεσμούς με τη χώρα μας, σαν ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού! Οι Σουηδοί επιστρέφουν την Παρασκευή 20 Μαρτίου στο Gagarin 205 και το Σάββατο 21 Μαρτίου στο Principal Club Theater για 2 εμφανίσεις. Δαιδαλώδεις αριστοτεχνικές συνθέσεις όπου βρυχηθμοί εναλλάσσονταν με κοφτερά riffs δημιουργώντας μοναδικά μελαγχολικά ηχοτόπια.

Λιοσίων 205, Ώρα: 21:30, Ταμείο: 26€

21/03: Ειρήνη Σκυλακάκη @ Fuzz Live

Μετά την εμφάνισή της στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, η Ειρηνη Σκυλακάκη επιστρέφει με μία ακόμα μεγάλη συναυλία, το Σάβατο 21 Μαρτίου, στο Fuzz club, όπου μαζί με την πολυμελή μπάντα της θα παρουσιάσει το νέο της δίσκο, Before Dawn, γνωστές επιτυχίες από το ντεμπούτο της άλμπουμ και αγαπημένες  διασκευές από Bob Dylan και Joan Baez, μέχρι Lumineers και Alt-J. Ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος Before Dawn μόλις κυκλοφόρησε από την Cobalt Music και λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές. Ο δίσκος περιλαμβάνει 12 αγγλόφωνα τραγούδια ακουστικής pop-folk που υπογράφει η ίδια η Ειρήνη, ενώ την ενορχήστρωση και την παραγωγή του δίσκου, υπογράφει ο Ευριπίδης Ζεμενίδης, ο οποίος είναι στο πλευρό της ως ενορχηστρωτής και μουσικός και στις live εμφανίσεις της.

Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, 210 3450817, Ώρα: 21:00, Είσοδος: 12€