ΣΙΝΕΜΑ

Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει (Still Alice) των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ

Με τους: Τζούλιαν Μουρ, Κρίστεν Στιούαρτ, Άλεκ Μπόλντγουιν, Κέιτ Μπόσγουορθ

Η Δρ. Alice Howland (Julianne Moore) έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά. Μια ταινία για ένα από τα χειρότερα εγκεφαλοιατρικά προβλήματα, από αυτές όμως που έχουν βγει σε αφθονία τα τελευταία χρόνια. Μολαταύτα η Τζούλιαν Μουρ (κάτοχος Χρυσής Σφαίρας, SAG Award και φυσικά του Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου) δίνει άλλη μια σπουδαία ερμηνεία με τον Άλεκ Μπάλντουιν περισσότερο και λιγότερο την Κρίστεν Στιούαρτ, να αποτελεί το υποκριτικό της πάτημα για να πάει τον ρόλο ένα βήμα παραπέρα.

Από Μηχανής (Ex Machina) του Άλεξ Γκάρλαντ

Με τους: Ντόνολ Γκλίσον, Όσκαρ Άιζακ, Αλίσια Βικάντερ

Ένας δισεκατομμυριούχος προγραμματιστής (στο ρόλο ο περιζήτητος, πλέον, μοναδικός ηθοποιός της νεότερης γενιάς που φωνάζει στις σιωπές του, Όσκαρ Άιζακ - "Inside Llewyn Davis") θα φέρει έναν από τους υπαλλήλους του (ένας εύθραυστα ευαίσθητος "Όσα Φέρνει ο Χρόνος" Ντόνολ Γκλίσον) στην πολυτελή κατοικία του για να συμμετάσχει σε ένα πείραμα που θα αφορά στην τελευταία του εφεύρεση, ένα εξαιρετικά προηγμένο θηλυκό ρομπότ που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη (στο ρόλο η Σουηδέζα ηθοποιός Αλίσια Βικάντερ - "Άννα Καρένινα").

Τετάρτη 04:45 του Αλέξη Αλεξίου

Με τους: Στέλιο Μάινα, Δημήτρη Τζουμάκη, Αδάμ Μπουσδούκο, Γιώργο Συμεωνίδη, Mimi Branescu, Μαρία Ναυπλιώτου

Αθήνα, Χειμώνας 2010. Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου, τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημα του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει, και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί. «Είναι μια ταινία που δεν πιστεύεις ότι την έχει κάνει Έλληνας. Θυμίζει film noir με σκηνές δράσεις από ασιατικές ταινίες τύπου John Woo». (Από την περιγραφή του κριτικού κινηματογράφου ΤΑΖ).

ΒΙΒΛΙΟ

ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ: Συνταγές και συμβουλές για πρωτάρηδες στη μαγειρική, Ντίνα Νικολάου, Εκδόσεις Μίνωας

Όπως σημειώνει η διάσημη σεφ στον πρόλογό της, αφιερώνει το βιβλίο «στους  φοιτητές που ζείτε και σπουδάζετε μακριά από το σπίτι, στους εργένηδες, ακόμα και σ’ εσάς που βρεθήκατε άνεργοι, αλλά και σ’ όσους η οικονομική κατάσταση αναγκαστικά έχει περιορίσει τα έξοδα φαγητού. Κυρίως όμως είναι αφιερωμένο σε όσους ξέρουν ότι η λύση δεν είναι μόνο το τοστ ή τα σουβλάκια και θέλουν να μάθουν πώς να τρώνε νόστιμα, έξυπνα και με μικρό κόστος».  Το πρώτο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την οργάνωση της κουζίνας ενός νέου σπιτιού ή μιας εργένικης κουζίνας, συμβουλές για την ταξινόμηση των τροφίμων στο ψυγείο, για την αξιοποίηση της κατάψυξης, καθώς και έξυπνους τρόπους για τα ψώνια στη λαϊκή αγορά. Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε 14 κατηγορίες: λαχανικά, σαλάτες, μακαρόνια, ρύζι, αυγά, κοτόπουλο, μοσχαράκι, μπριζόλες, κιμάς, ψάρια, σφολιάτα, πίτσα, θαύματα με 1 κονσέρβα, γλυκά. Σε κάθε μία από τις 115 συνταγές υπάρχουν επιπλέον συμβουλές, μικρά tips και επεξηγήσεις που θα βοηθήσουν ακόμα και κάποιον που δεν έχει μαγειρέψει ποτέ του να νιώσει σίγουρος για το γευστικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς του. Η παρουσίαση κάθε συνταγής γίνεται με απλό τρόπο βήμα βήμα και συνοδεύεται από σήμανση για τον αριθμό των μερίδων, τον χρόνο της προετοιμασίας και τον χρόνο παρασκευής. Η έκπληξη κρύβεται στις παραλλαγές που δίνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο η Ντίνα Νικολάου, πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των συνταγών του βιβλίου και τις δυνατότητες γευστικών απολαύσεων!

ΘΕΑΤΡΟ

«Απελευθερωτική οργάνωση “Klein Mein”» @ El Convento Del Arte

To  2020, μετά από 14 πολιτικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, η Ελλάδα έχει παραδοθεί στα χέρια των Γερμανών. Η τρόικα έχει εγκατασταθεί σε περίοπτη θέση στην Αθήνα, δίπλα στο El Convento Del Arte, ενώ στην εξουσία βρίσκεται ο ηγεμόνας Κλάους Φον Χίπστερ.

Η απελευθερωτική οργάνωση “Klein Mein” κι ο αρχηγός της, αναλαμβάνουν δράση. Χρησιμοποιώντας ως «Δούρειο Ίππο» το μαγαζί, οργανώνουν το σχέδιο απελευθέρωσης από το γερμανικό ζυγό. Οι ιδιοκτήτες, οι φίλοι και οι υπάλληλοι του μαγαζιού αναλαμβάνουν να το εκτελέσουν. Όμως, από ένα λάθος, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή. Και τότε, στην αυγή του 2021, οι ήρωες, τολμώντας την υπέρβαση, τελικά κάνουν την έκπληξη.

Συγγραφείς: Εμμανουέλα Αλεξίου & Μάρω Μπουρδάκου, Σκηνοθεσία: Πέμη Ζούνη

Παίζουν: Εμμανουέλα Αλεξίου, Χάρης Ασημακόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Βαλέρια Κουρούπη, Θάνος Λέκκας, Αγνή Χιώτη και ο Γιώργος Χρανιώτης με την μπάντα του “Imitate your mother” (Κιθάρα: Πάνος Βελούζος, Τύμπανα – Τρομπέτα: Κώστας Λεβέντης, Μπάσο: Παύλος Ζήσου, μαέστρος-πιάνο Νίκος Σάλτας)

Βιργινίας Μπενάκη 7, Μεταξουργείο, 210 5200602, Διάρκεια: 90 λεπτά περίπου, Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, Ώρα προσέλευσης: 21:00, Ώρα έναρξης: 22:00, Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Ο Κύκλος με την Κιμωλία @ Θέατρο Παλλάς

«Το κάθε τι πρέπει να ανήκει σ΄ εκείνον που είναι άξιος, τα παιδιά σε κείνους που με αγάπη και φροντίδα τα ανατρέφουν, τα αμάξια στους καλούς τους αμαξάδες, τα χωράφια στους καλούς τους γεωργούς που μέρα νύχτα με ιδρώτα και με μόχθο πασχίζουνε να δώσουνε γλυκούς καρπούς.» Μπέρτολτ Μπρεχτ

Το αριστούργημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία» παρουσιάζουν τα Αθηναϊκά Θέατρα από τις 11 Μαρτίου στο Παλλάς, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Την εποχή που γράφτηκε το έργο ο κόσμος έβγαινε από τα ερείπια του Β’ παγκοσμίου πολέμου και προσπαθούσε να επαναπροσδιοριστεί για να χτίσει ξανά τη ζωή του. Ήταν η περίοδος της αυτοεξορίας του συγγραφέα στις ΗΠΑ και ο αρχικός τίτλος ήταν, «Ο Καυκασιανός κύκλος με τη κιμωλία». Ολοκληρώθηκε το 1945 και έμελλε να γίνει από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα έργα του Γερμανού δραματουργού και ποιητή, παγκοσμίως.

 «Ο κύκλος με την κιμωλία» είναι ένα γοητευτικό, λαϊκό παραμύθι. Η Γρούσα που είναι υπηρέτρια σε αρχοντικό, παίρνει κοντά της το γιό του άρχοντα, όταν αυτός δολοφονείται από επαναστάτες και η μητέρα του τον εγκαταλείπει κυνηγημένη.

Με θυσίες κρατάει το παιδί κοντά της, μέχρι την ημέρα που η βιολογική μητέρα του επιστρέφει και το διεκδικεί δικαστικά, κατηγορώντας την Γρούσα, ότι της το έκλεψε.

Ο Αζντάκ, ένας λαϊκός, μέθυσος και κουτοπόνηρος άνθρωπος που όλως τυχαίως, χρίζεται δικαστής καλείται να αποφασίσει για τη τύχη του παιδιού, επιλέγοντας μία σολομώντεια λύση: Τοποθετεί το παιδί μέσα σ’ ένα κύκλο και ζητά από τις δύο γυναίκες να το τραβήξουν από τα χεράκια του με δύναμη, η κάθε μια προς το μέρος της. Όποια καταφέρει να το βγάλει από τον κύκλο, θα το κρατήσει δικό της για πάντα. Η βιολογική μητέρα το τραβά με δύναμη, ενώ η Γρούσα που δεν θέλει να το πονέσει, το αφήνει. Η αληθινή αγάπη είναι οδηγός για την κρίση του Αζντάκ: Μητέρα του παιδιού είναι εκείνη που το αξίζει και η Γρούσα δικαιώνεται.

Το έργο που κυριαρχείται από το αντιπολεμικό πνεύμα του συγγραφέα, είναι μια αλληγορία, μια παραβολή για τον «πειρασμό της καλοσύνης», σύμφωνα με τα λόγια του Μπρέχτ. Με αυτό, το 1957 ο Κάρολος Κουν σύστησε στο ελληνικό κοινό τον πρωτοπόρο γερμανό δραματουργό, ενώ η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης σε απόδοση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μάνου Χατζιδάκι έμεινε ιστορική.

Στο Παλλάς, η δράση εκτυλίσσεται μέσα σ’ ένα ερειπωμένο θέατρο, στο οποίο κάποιοι ηθοποιοί ανεβάζουν το έργο, αξιοποιώντας τα υλικά που ανακαλύπτουν στον χώρο. Ο Οδυσσέας Ελύτης με το λόγο του και ο Μάνος Χατζιδάκις με τη μουσική του, είναι δύο προσωπικότητες που άφησαν βαθύ το αποτύπωμά τους στην ψυχή και τη σκέψη μας και αποτελούν το στήριγμα των συντελεστών αυτής της παράστασης. Η μουσική που θα πλαισιώνει την παράσταση, προέρχεται από την αυθεντική μπομπίνα του 1957 και δεν έχει ακουστεί στο παρελθόν.

Σ΄ έναν κόσμο, όπου θριαμβεύει η αδικία, η αλαζονεία της εξουσίας και του πλούτου, σε μια εποχή σκληρή και δύσκολη όπως αυτή που ζούμε σήμερα, ο Μπρεχτ, παραμένει μέγας ποιητής – οραματιστής και μέσα από τη θεατρική πράξη μεταφέρει την πίστη του στον θρίαμβο της δικαιοσύνης και άρα της ανθρωπότητας.

Μετάφραση: Οδυσσέας Ελύτης/Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Χειλάκης, Μαρία Πρωτόπαππα, Ελισάβετ Μουτάφη, Αποστόλης Τότσικας, Αφηγητής ο Δημήτρης Λιγνάδης

Παίζουν αλφαβητικά: Δέσποινα Γιαννοπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Σταύρος Καραγιάννης, Κώστας Κορωναίος, Ελένη Κούστα, Χριστιάννα Μαντζουράνη, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Άγγελος Μπούρας, Γιώργος Παπανδρέου, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Σπύρος Τσεκούρας, Βαγγέλης Ψωμάς

Συνεδριακό Κέντρο, Citylink, Βουκουρεστίου 5, 10564 Αθήνα , 2103213100, Τετάρτη και Κυριακή: 19:15, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 20:15, Εισιτήρια Τετάρτη έως Παρασκευή: Πλατεία: 11€, 13€, 17€, 21€, 25€, 31€, 50€ (V.I.P.)/Εξώστης : 11€, 13€, 15€, 19€, 23€/Θεωρεία Εξώστη: 11€, 13€, 17€, 21€, 41€ (V.I.P.)

Σάββατο & Κυριακή: Πλατεία: 14€, 18€, 22€, 26€, 32€, 38€, 60€ (V.I.P.)/Εξώστης : 12€, 14€, 18€, 22€, 26€/Θεωρεία Εξώστη : 14€, 18€, 22€, 26€, 48€ (V.I.P.)

Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων:Στο τηλέφωνο 211 1000 365 και στο www.ticket365.gr

ΦΑΓΗΤΟ

Sardelles BBQ

Σκεπτόμενοι την εποχή, αυτό το πρωτότυπο κόνσεπτ εστιατορίου (με την πιο casual απόδοση του όρου) που άνοιξε στο Νέο Ψυχικό θα έχει αναμφίβολα μια αρχική επιτυχία. Λόγω Σαρακοστής η ιδέα να εντάξεις το μπέργκερ που κάνει θραύση εδώ και δύο χρόνια στον τομέα της γεύσης και εστίασης, στην «ψυχολογία» του βυθού είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Πέρκα, αστακός, γαρίδες και καβούρι ανάμεσα σε ψωμάκια αλλά και ριζότο σουπιάς με το μελάνι της, γαριδομακαρονάδες και μακαρονάδες με τόνο θα κάνουν τη νηστεία σου ανετότατη. Αλλά και να μη νηστεύεις σε εξιτάρει να το δοκιμάσεις. Λέγεται ότι αυτό είναι το πρώτο από μια αλυσίδα που θα ανοίξει και σε άλλα μέρη της Αθήνας ενώ το καλοκαίρι θα δούμε και στα νησιά.

Γρηγορίου Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό

Wine Bar Satyrus By CV

Στην θέση του CV Distiller που μετακόμισε προς Παγκράτι μεριά από την πλευρά του Χίλτον, άνοιξε ένα άλλο μαγαζί σε φιλοσοφία αποστακτήριου. Μόνο που εδώ στο επίκεντρο μπαίνει το κρασί. 130 ετικέτες σε μια από τις πιο πλούσιες λίστες των wine bars – μόνο το Heteroclito έχει παραπάνω – και φαγητό σε μορφή fingerfood ή κανονικά πιάτα συνθέτουν τον κατάλογο.

Κωνσταντινουπόλεως 108 και Μυκάλης, Κεραμεικός

ΠΟΤΟ

Ημεροδρόμος

Στον δρόμο hot spot του κέντρου – ελέω Clumsies – ο γνωστός αρθρογράφος του Ριζοσπάστη και μετά του enikos.gr, Νίκος Μπογιόπουλος άνοιξε μαζί με άλλους δύο αυτό το μπαρ στην Πραξιτέλους πριν λίγο καιρό. Το όνομα του το πήρε από την στήλη του στην εφημερίδα και με τέτοιους ιδιοκτήτες δεν θα μπορούσε να μην έχει μια πιο καλλιτεχνική αισθητική. Όχι στην διακόσμηση, αλλά περισσότερο λόγω των εφημερίδων και των βιβλίων που έχει, εστιάζοντας σε σπουδαίους συγγραφείς. Πολλά premium spirits και έντεχνη μουσική είναι τα πρώτα του δείγματα.

Πραξιτέλους 6

Mint

Ολοκαίνουργιο bistrot-bar στο Παγκράτι με έμφαση σε old school cocktails όπως pina colada, caipirinha, mojito, bloody mary, Moscow mule, negroni ) και σε freestyle μουσική από διαφορετικούς DJ που αναλαμβάνουν την κονσόλα. Σύντομα θα εντάξει στο μενού του γλυκές και αλμυρές τάρτες, σούπα ημέρας, bagel, pretzel και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.

Αρχελάου 30, Παγκράτι

EVENTS

Fasma Festival @ Six D.O.G.S.

Το FASMA Festival επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 13-15 Μαρτίου, παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο το εύρος της ηλεκτρονικής μουσικής. Από τους Valerio Tricoli, Svarte Greiner και Kangding Ray, μέχρι τους Headless Horseman και Delta Funktionen, μεταξύ άλλων, το FASMA 2015 συνθέτει ένα απο τα πλέον επίκαιρα και ενημερωμένα line-up στον χώρο της ψηφιακής τέχνης. Στο πλευρό των διεθνών καλλιτεχνών, το FASMA προβάλλει μια προσεκτικά επιλεγμένη γκάμα εγχώριων ονομάτων, όπως τους Morah, Dream Weapons και Terra Exotica μαζί με τους resident του φεστιβάλ, Kondaktor και ANFS, λειτουργώντας έτσι ως μέσο ανάδειξης της ακμάζουσας Αθηναϊκής πειραματικής και techno σκηνής.

Επεκτείνοντας τις δράσεις του πέρα από τα live gigs και DJ sets, το FASMA Festival συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά του μια σειρά από οπτικο-ακουστικές εγκαταστάσεις και προβολές. Επίσης σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα SAE Athens διοργανώνει τρία τεχνικά εργαστήρια με καταξιωμένους διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες από τον κλάδο των ψηφιακών τεχνών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν και  να παρακολουθήσουν το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στο ανεξάρτητο κέντρο έρευνας Space Under καινοτόμες εφαρμογές πολυμέσων και λειτουργικών προγραμμάτων που πρωταγωνιστούν στην ψηφιακή δημιουργία. Το ολοήμερο πρόγραμμα κοσμούν οι Andrew Quinn, Tomash Ghz, Λάμπρος Πηγούνης, Michela Pelusio και Στράτος Μπιχάκης.

Δύο προβολές συμπεριλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του FASMA Festival, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη οπτική στην techno και πειραματική σκηνή. Το “Άγιο Δισκοπότηρο” της ηλεκτρονικής μουσικής και σπάνιο ντοκιμαντέρ Sähkö The movie”, καταγράφει την Φινλαδική techno ετικέτα Sähkö Recordings στην πιο ακμάζουσα περίοδό της, στα μέσα της δεκαετίας του ‘90, ενώ η ταινία “The Sound of Belgium” εξερευνά την πλούσια αλλά ανείπωτη ιστορία της Βελγικής χορευτικής σκηνής.

Φέτος, σε μια σύμπραξη δυνάμεων με μερικές από τις πιο δραστήριες πλατφόρμες διοργάνωσης event, την Habeat Records, Phormix και Reform, το FASMA τοποθετεί τις δράσεις του σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπως τα six d.o.g.s, art tower, astron bar και space under, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει μια διαφορετική όψη της πόλης μέσα από τη σύγχρονη αστική κουλτούρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ και τις δραστηριότητές του, επισκεφθείτε τα παρακάτω link: www.facebook.com/fasmafestival, fasmafestival.com

Αβραμιώτου 6, Μοναστηράκι, 2103210510

Vinyl Is Back @ Τεχνόπολις

Το «Vinyl is back», η κορυφαία διοργάνωση για το βινύλιο, έχοντας πλέον καταξιωθεί ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων το τριήμερο 13, 14 και 15 Μαρτίου 2015. Η μυσταγωγία της ακρόασης του βινυλίου όταν η βελόνα του πικ-απ μπαίνει στα αυλάκια του και ο ζεστός ήχος του αναβλύζει από τα ηχεία, έφερε κοντά μια ομάδα ανθρώπων που δημιούργησε το Vinyl is back. Μια εκδήλωση που ζωντανεύει το όνειρο κάθε λάτρη της μουσικής, την οποία από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε μαζικά ο κόσμος.

Πειραιώς 100, Κεραμεικός, 210 3461589, Είσοδος δωρεάν όλες τις μέρες

DJ SETS/PARTY

13/03: Deep Phase presents Idriss D @ Vice Versa

O ιδρυτής του ιταλικού dance label Memento επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για ένα DJ set στο πλαίσιο του Deep Phase party. Μαζί του οι Mikee και Μιχάλης Σταθόπουλος.

Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι, 2103412120, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 5€

Pixi presents Sebo K

Resident DJ του βερολινέζικου «Watergate» και μέλος της οικογένειας του label Mobilee, ο Γερμανός Sebo K μας επισκέπτεται για μια live εμφάνιση. Τον πλαισιώνουν οι Filipo Rovis και Cuzndip

Ευμολπιδών 11, Γκάζι, 2103423751, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 12€ με ποτό

D' Arcy Foxx presents Keleidoscopic Blossom Valley @ Kitty Cat

Ένα event αφιερωμένο στην πολύχρωμη ψυχεδελική άνοιξη. Την μουσική επιλέγουν η Maricha (με ένα vinyl set) και ο Lucas The Third (Τhe Rattler Proxy, Professional Crap Dancers).

Σταδίου 7, 2103423560, Ώρα: 23:00, Είσοδος: 5€

14/03: F.S.I. presents Ace Ventura, Bizzare Contact & Royal Flush @ Ακρωτήρι-FSI Project

Ο Ελβετός παραγωγός της psy trance Ace Ventura επιστρέφει για να παρουσιάσει το άλμπουμ του «Paradise Engineering». Μαζί του oι Ισραηλινοί Bizzare Contact και Royal Flush σε live εμφάνιση. Το line up συμπληρώνουν οι Metronomes, Chris Oblivion, Ν-igma και ΧDimension.

Βασ. Γεωργίου Β΄ 5, παραλία Αγίου Κοσμά, 2109859147-9, Ώρα: 23:00, Είσοδος: 10-15€

Blend presents Hector Couto @ Nid

Έχοντας σημειώσει άλματα τεχνικής και δημοτικότητας από τότε που τον πρωτογνωρίσαμε, ο Ισπανός παραγωγός της techno και της tech house επιστρέφει ως προσκεκλημένος του Blend για ένα πάρτι στο υπόγειο μαζί με τους Manolaco και Nico Rac.

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, 2107221558, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 12-15€

Young Marco @ Kitty Cat

O Oλλανδός καυτός παραγωγός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το χαρακτηριστικό του outsider house ήχο. Μαζί του ο Chris Kontos.

Σταδίου 7, 2103423560, Ώρα: 23:00, Είσοδος: 5€

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/LIVE

13/03: Αλκίνοος Ιωαννίδης @ Σταυρός του Νότου-Κεντρική Σκηνή

Μετά από απουσία ενός χρόνου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης επιστρέφει με νέες μουσικές παραστάσεις: Κλείνοντας την χειμερινή περιοδεία, από την Παρασκευή 13 Μαρτίου θα παρουσιάσει στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ τραγούδια από τον νέο δίσκο του. Το πρόγραμμα, εκτός από το καινούργιο υλικό, θα περιλαμβάνει τραγούδια από την προηγούμενη δισκογραφία του, καθώς και διασκευές άλλων δημιουργών.

Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, Ώρα: 22:30, Είσοδος: 15€ με μπύρα/κρασί

14/03:  Andy Votel presents Kleksploitation @ Ρομάντσο

Το Kleksploitation είναι ένα homage στην πολυαγαπημένη σουρρεαλιστική sci-fi τριλογία Πολωνέζικων ταινιών για παιδιά της δεκαετίας του 1980, Pan Klek. Ο Andy Votel, σε συνεργασία με τον μοντέρ ταινιών Andy Rushton και τον αναγνωρισμένο συνθέτη και μουσικό Andrzej Korzynski, παρουσιάζουν ζωντανά και αναδομημένη κινηματογραφική synth pop προερχόμενη από την πιο παράδοξα παραισθησιογόνα μουσική φάση  της Κομμουνιστικής Πολωνίας. Χρησιμοποιώντας τόσο τις ταινίες όσο και το soundtrack ως αρχικό υλικό, οι τρεις δημιουργοί έχουν φτιάξει ένα κινηματογραφικό και ηχητικό live show που υπόσχεται μια πραγματικά ξεχωριστή και διεγερτική εμπειρία. Προβολή, sound art, homage, εγκεφαλικό ταξίδι. Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσει κανείς το Kleksploitation. Ο Votel χρησιμοποιεί ζωντανά εικόνες, μουσική και ήχους από τις ταινίες, επιλέγοντας και ανατρέποντας τη φόρμα τους, σειρήνες και εκκωφαντικές φωνές, έχοντας ως στόχο να φέρει στην επιφάνεια τη σκοτεινή πλευρά του Pan Klek, αλλά και να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο, πρωτότυπο και αλλά και χιουμοριστικό κόσμο.

Αναξαγόρα 3-5, Ώρα: 22:00

Γιάννης Κότσιρας @ Passport

Έχοντας στις αποσκευές του ολόφρεσκα κομμάτια από τον νέο αυτό δίσκο, αλλά και αγαπημένα κομμάτια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου του, ο Γιάννης Κότσιρας με συνοδοιπόρους σπουδαίους μουσικούς όπως πάντα, ξεκινά ένα χειμωνιάτικο ταξίδι σε όλη την Ελλάδα. Συνδυάζοντας ροκ και λαϊκή διάθεση, με την απέραντη αγάπη του για τη μουσική, ετοίμασε ένα πρόγραμμα που θα μας κρατήσει συντροφιά, θα μας ταξιδέψει στο όνειρο και θα μας ζεστάνει με το κέφι του.

Καραΐσκου 119, Πλατεία Κοραή, Πειραιάς, Ώρα 21:30, Τιμή εισιτηρίου: 12€ (bar, με μπύρα ή κρασί) – 20€ (σε τραπέζι, με ποτό)

15/03: Iwnas feat. Alex + Fall Of Man, Oof The Record, Satelights @ Κοο Κοο

Αν ήσασταν ποτέ λάτρης της ελληνικήs punk rock σκηνής ίσως να  θυμάστε τον Iwnas (Ίωνα Φαρμακίδη) απο τους “Tracy Lordz”, "Half Empty", και πιο πιθανά απο τους "Mute the Silence” ως κιθαρίστα και τραγουδιστή. Μετά από 11 χρόνια συνεργασίας του με την Playfalse Records για την κυκλοφορία του ομότιτλοu "Mute the Silence" EP , Iwnas και Playfalse ξαναενώσαν τις δυνάμεις τους για την κυκλοφορία του με τίτλο «Airplane Bloody Marys.". Οι Fall Of Man είναι ένα punk-rock/metal συγκρότημα από την Αθήνα το οποίο δημιουργήθηκε το 2007. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν ένα split με τους Go Ask Alice το 2008. Το κομμάτι ’Silence’ συμπεριλήφθηκε στην συλλογή της Playfalse Records ‘We Are Free’ μαζί με διάφορα κομμάτια καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη. Εν συνεχεία οι Fall of Man εντάχθηκαν επίσημα στην Playfalse και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους full length με όνομα ‘Promises in Empty Words . Οι Fall of Man έχουν μοιραστεί βραδιές με πολλές μπάντες της εγχώριας σκηνής καθώς και με μεγάλα ονόματα του εξωτερικού όπως Pennywise, Parkway Drive, A Wilhelm Scream, Boysetsfire, Strike Anywhere, Municipal Waste, Strength Approach and The Ghost Inside, Architects. Οι Satelights δημιουργήθηκαν τo  2013 αν και τα μέλη τους είχαν συνυπάρξει σε άλλες μπάντες. Με αφορμή το πρώτο EP τους "Strings + Sticks" έχουν ήδη στο ενεργητικό τους αρκετά shows με μπάντες τόσο από την εγχώρια όσο και από την διεθνη σκηνή ενώ αυτή την στιγμή δουλεύουν τον πρώτο τους full length δίσκο.

Whodoes @ Μπαμπά

Mε τη δική του μουσική ταυτότητα και τεχνοτροπία, οξύνοντας την φαντασία του, χρησιμοποιώντας ξένα σώματα πάνω στην κιθάρα όπως δοξάρι βιολιού, μεταλλικό κύλινδρο (slide), ηλεκτρονικό δοξάρι (e-bow), ξύλο (μετατρέποντας την ηλ. κιθάρα σε σαντούρι), σε συνδυασμό με τη χρήση της μουσικής τεχνολογίας, δημιούργησε έναν ιδιαίτερο ήχο με τον οποίο συνθέτει προσφέροντας ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα (one man show performance).

Φαλήρου 53, Συγγρού-Φιξ, Ώρα: 21:30