ΣΙΝΕΜΑ

Στα Χρόνια της Βίας  (A Most Violent Year) του Τζ. Σ. Τσάντορ

Με τους Τζέσικα Τσάστεϊν, Όσκαρ Άιζακ, Ντέιβιντ Ογιέλοου, Αλεσάντρο Νιβόλα, Έλυες Γκάμπελ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο, Άλμπερτ Μπρουκς

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζέι Σι Τσάντορ «Στα χρόνια της βίας», διαδραματίζεται το χειμώνα του 1981 στη Νέα Υόρκη- στατιστικά η πιο επικίνδυνη περίοδος στην ιστορία της πόλης. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, επιστρέφει με μια συναρπαστική ιστορία που εκτυλίσσεται στο λαβύρινθο της ανεξέλεγκτης πολιτικής και της επιχειρηματικής διαφθοράς, σε μια πόλη που παρακμάζει. Η ταινία του Τσάντορ εξετάζει την αποφασιστικότητα ενός μετανάστη να πάρει τον ηθικά λανθασμένο δρόμο, ενώ απειλείται η οικογένεια του, η επιχείρηση του και πάνω απ’όλα του η ακλόνητη πίστη του στο δρόμο που διάλεξε. Στα χρόνια της βίας, οι καλύτερες προθέσεις ενδίδουν στα πρωτόγονα ένστικτα και οι άνθρωποι αναγκάζονται να συμβιβάσουν τα πιστεύω τους κι ας είναι τα σωστά.

Focus των Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα

Με τους Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μπι Ντι Γουόνγκ

Ο Νίκι Σπέρτζον (Γουίλ Σμιθ) είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος εκπαιδεύει τη νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα, Τζες (Μάργκοτ Ρόμπι), και της μαθαίνει τα κόλπα του “παιχνιδιού”. Όλα όμως περιπλέκονται, όταν θα μπει το ρομαντικό στοιχείο στη σχέση τους, κάτι που θα οδηγήσει τελικά στη διακοπή της. Τρία χρόνια αργότερα, η ελκυστική και πλέον καταξιωμένη femme fatale Τζες εμφανίζεται στο Μπουένος Άιρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο που οργανώνει αγώνες αυτοκινήτων.

Νυχτερινός Ανταποκριτής (Nightcrawler) του Νταν Γκίλροϊ

Με τους Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρενέ Ρούσο, Μπιλ Πάξτον, Ριζ Άχμεντ

Μέχρι πού θα έφτανες για το Αμερικανικό όνειρο; Ο Λου Μπλουμ (Τζέικ Τζίλενχαλ) ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον “υπόγειο” και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Λος Άντζελες. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μία βετεράνο στο “άθλημα”, η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία. Αναζητώντας μανιωδώς “καυτές” ειδήσεις που θα απογειώσουν τα νούμερα τηλεθέασης, μετατρέπεται σε έναν αμφιβόλου ηθικής δημοσιογράφο που θα κάνει τα πάντα για την αποκλειστικότητα.

Τιμπουκτού (Timbuktu) του Αμπντεραμάν Σισακό

Με τους Ιμπραήμ Αχμέντ, Τούλου Κίκι, Αμπέλ Τζάφρι

Ο χρόνος στο Τιμπουκτού άρχισε να κυλά αντίστροφα. Οι δρόμοι έρημοι, οι πόρτες κλειστές. Οι γυναίκες έχουν γίνει σκιές και το σκοτάδι έχει τυλίξει όλα όσα έδιναν κάποτε χρώμα σ’ αυτή την εξωτική πόλη του Μάλι. Τέλος η μουσική, τέλος το παιχνίδι, τέλος η ελευθερία: η αρχή του σκοταδισμού. Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός είναι πλέον η νέα τάξη πραγμάτων που σκορπά τον τρόμο στην περιοχή. Μακριά από το χάος, ο Κιντάν με την γυναίκα του Σατίμα, την κόρη του Τόγια και τον μικρό Ισάν, απολαμβάνουν μια ήρεμη ζωή. Ένα περιστατικό θα ωθήσει τον Κιντάν να αφαιρέσει κατά λάθος μια ανθρώπινη ζωή. Αυτό θα τον φέρει αντιμέτωπο με την καινούρια δικαιοσύνη. Η ιστορία του Κιντάν, όμως, δεν είναι η μοναδική, παράλληλες πράξεις συνθέτουν με έναν ωμό ρεαλισμό την ματωμένη ιστορία μιας ολόκληρης χώρας.

ΕΚΘΕΣΗ

The Art of Zhen Shan Ren @ Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος

Από τις 2 έως τις 8 Μαρτίου παρουσιάζεται στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου η διεθνής έκθεση τέχνης με τίτλο: «The Art of Zhen Shan Ren» (Η τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας). Την έναρξη της έκθεσης θα συνοδεύσει μουσική με άρπα.Η Τέχνη του Τζεν Σαν Ρεν συγκεντρώνει τα έργα δεκαοκτώ καλλιτεχνών, οι οποίοι επί το πλείστον είναι Κινέζοι. Κοινό στοιχείο τους είναι η εξάσκηση της παραδοσιακής μεθόδου Φάλουν Ντάφα, γνωστή και ως Φάλουν Γκονγκ, το οποίο μέχρι το 1999, περισσότεροι από εβδομήντα εκατομμύρια Κινέζων το είχαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Παρ’όλα αυτά, στις 20 Ιουλίου του ’99 ο τότε Κινέζος ηγέτης Τζιάνγκ Ζεμίνγκ, παρακάμπτοντας το νόμο το κατέστειλε δια της βίας και όσοι το εξασκούσαν διώχτηκαν βάναυσα ανεξαιρέτως των καλλιτεχνών, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μέσω της νεο-αναγεννησιακής τους τεχνοτροπίας, τα φωτεινά σημεία του εσωτερικού κόσμου τους αλλά και τα σκοτεινά σημεία γεγονότων για την Κίνα του 21ου αιώνα που αποκρύπτονται από το ευρύ κοινό.

Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, 106 73 Αθήνα , 2103606231, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή:  10:00 – 14:00 & 16:00 – 22:00, Σάββατο & Κυριακή: 11:00 – 22:00

Welcome to Ecumenopolis @ metamatic:taf

Το Welcome to Ecumenopolis αποτελεί μια πλατφόρμα για την παρουσίαση της «παγκόσμιας αυθεντικότητας»: νέες ίνες σε έναν διάχυτο αστικό ιστό που συνιστούν ανάλυση ενός παγκόσμιου αστικού τάπητα που ξεπερνά τα νομοθετικά όρια, τις πλακόστρωτες οδούς και τα σήματα δικτύου. Η έκθεση συγκεντρώνει σύγχρονους καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες, μελετητές και στοχαστές του αστικού χώρου από την Ελλάδα, τη Λετονία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και την Ισπανία οι οποίοι θα επιχειρήσουν να πραγματευτούν, να διερευνήσουν ή να συγκρουστούν με την άποψη-θεώρηση του κόσμου ως μίας αέναης αστικής οντότητας. Μέσα από τα παράλληλα workshop θα διερευνηθεί η φύση της Οικουμενικής Πόλης με σκοπό την εμπλοκή του κοινού σε τεχνητές διαδικασίες οι οποίες θέτουν ερωτήματα πάνω στον μεταβαλλόμενο αστικό κόσμο και τα παγκόσμια δίκτυα των οποίων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος. Αποτελέσματα των workshop, όπως αντικείμενα, βίντεο, κείμενα, ήχοι θα εκτεθούν μαζί με τα μόνιμα εκθέματα.

Συμμετέχουν: Olalla Gomez, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Edurne Herran, Reinis Hofmanis, Ζήσης Κοτιώνης, METASITU, Γεώργιος Μπουλασίδης, Edijs Vucens, Oliwia Weronika Twardowska, Laura Yuile

Επιμέλεια: METASITU (Eduardo Cassina, Liva Dudareva)

Νορμανού 5, Μοναστηράκι, Αθήνα , 2103238757 , http://www.theartfoundation.gr/, Μέχρι 29/03,Ώρες λειτουργίας: Δευτ – Σαβ 12:00-21:00, Κυρ 12:00-19:00

ΒΙΒΛΙΟ

Παζάρι Βιβλίου @ Πλατεία Κοτζιά

Η συνάντηση αναγνωστριών/ών και βιβλίων πραγματοποιείται στην Πλατεία Κοτζιά (Εθνικής Αντίστασης) του Δήμου Αθηναίων, με θέα το νεοκλασικό Δημαρχείο της Πόλης. Η Μεγάλη Τέντα του Βιβλίου, μοντέρνα, ζεστή και φιλική, θα υποδεχθεί τις /τους μεγάλες/ους και μικρές/ούς επισκέπτες με τα ξύλινα σπιτικά της πατώματα. Στο φετινό 19ο Παζάρι του Βιβλίου, σ’ ένα από τα πιο δυνατά περάσματα της πρωτεύουσας, οι τιμές θα πέσουν έως και 70% και θα έχουν σημείο εκκίνησης το μισό ευρώ (0,50). Είναι, αν θέλετε, η λαϊκή πολιτική του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, για να βρεθεί το βιβλίο σε κάθε αθηναϊκό – και γιατί όχι; – σε κάθε ελληνικό ράφι βιβλιοθήκης. Στο ξεφύλλισμα των βιβλίων, αναδύεται το κοινό τους άρωμα που είναι η ειρηνική συνύπαρξη του επιφανειακά διαφορετικού και ασύμπτωτου: ο ξεχασμένος τίτλος συναντά τον καινούργιο, ο σπάνιος τον ευπώλητο, ο πανεπιστημιακός τον εκλαϊκευτικό.

Στο 19ο Παζάρι Βιβλίου 2015 θα βρείτε βιβλία των εκδόσεων:

Anima, Anubis, Brainfood, Educartoon, Libreria Espanola, Libro, A, Συνέχεια, Αγγελάκη, Αιγόκερως, Αίολος, Ακμή, Αλεξάνδρεια, Άλμα, Αλφειός, Αναστασιάδη, Ανατολικός, Ανέλιξη, Άνεμος, Αξιωτέλη, Απόπειρα, Αργοναύτης, Αρναούτη, Αρσενίδη, Αρχέτυπο, Ατλαντίς, Αφοί Παγουλάτου, Βαβέλ, Βασδέκη, Βερέττα, Βήτα Ιατρικές, Βιβλιογνωσία, Βιβλιοπωλείο Επιστημών, Βιβλιοφιλία, Γράμματα, Δαμιανός Θ., Δαμιανού Γ., Δάρδανος Χ., Δαρεμά, Δεδεμάδη, Δίαυλος, Διον, Δίπτυχο, Δυναμική της Επιτυχίας, Δωδώνη, Δωρικός, Ειρήνη, Εκάτη, Εκπαιδευτικοί Προσανατολισμοί, Εκρεμμές, Ελεύθερη Σκέψις, Ελληνική Παιδεία, Ενάλιος, Έννοια, Εντός, Εξάντας, Επικαιρότητα, Ερευνητές, Ευρασία, Ευρωεκδοτική, Ζαχαράκη, Ζαχαρόπουλος Ι.Σ., Ζήτρος, Ζουμπουλάκη, Ηριδανός, Θεμέλιο, Θυμάρι, Ιαμβλίχος, Ίκαρος, Ίριδα, Ισόρροπον, Ιωλκός, Καλογήρουμ Καλοκάθη, Κάπα, Καρακώτσογλου, Καρδαμίτσα, Καστάλια, Καστανιώτη, Κεντικελένη, Κοαν, Κοντύλι, Κοροντζή, Κουλτούρα, Κωστόπουλου, Λυχνάρι, Μακρή, Μάλλιαρης – Παιδεία, Μαράθια, Μέδουσα – Σέλας, Μέλισσα, Μελωδία, Μένανδρος, Μέρμηγκα, Μινώας, Μοτίβο, Μπαρμπουνάκη, Μπιλιέτο, Μπίμπη, Νέα Ακρόπολη, Νέδα, Νέστορας, Νεφέλη, Νέων Τεχνολογιών, Νήσος, Νίκας, Νίκη, Νικολετάκη, Νόβολι, Ντουντούμη, Οδός Πανός, Οδυσσέας, Ολκός, Οξύ, Παπαδήμα Π.Δ., Παπαδήμας Εκδοτική, Παπαζήση, Παρά πέντε, Παρασκήνιο, Πασχαλίδη, Πελασγός, Περίπλους, Πιρόγα, Πλέθρον, Πνευματιστικός Όμιλος Αθηνών “Το Θείο Φως”, Πολύτροπον, Ποταμός, Προσκήνιο, Πυραμίδα, Ρώσση, Σιδέρης Ι., Σιδέρη Μιχ., Σμίλη, Σμυρνιωτάκη, Σόκολη, Στάχυ, Στοχαστής, Συνάψεις, Σύγχρονοι Ορίζοντες, Ταξιδευτής, Τερζόπουλος, Τετρακτύς, Τζιαμπίρης Δ., Τσάμη, Ύψιλον, Φανταστικός Κόσμος, Φιλιππότη Α., Φιλιππότη Στρ., Φλούδα, Φυτράκη, Χατζηλάκος, Χατζινικολή, Χείμαρρος, Ψύχαλου.

Πλατεία Κοτζιά του Δήμου Αθηναίων, Έως 6 Μαρτίου, Ανοιχτά Καθημερινά – Σάββατο & Κυριακές: Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

ΘΕΑΤΡΟ

Φαέθων @ Θέατρο Οδού Κυκλάδων

O Δημήτρης Καραντζάς συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής στον νέο κύκλο ζωής του και σκηνοθετεί για δεύτερη φορά έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, μετά τον Κυκλισμό του Τετραγώνου, τον Φαέθοντα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως παράσταση στην Ελλάδα από τις 19 Φεβρουαρίου. Ο Δημήτρης Δημητριάδης διεισδύοντας στο εσωτερικό ενός σπιτιού, στο Λονδίνο, αναφορά στον Άμλετ του Σαίξπηρ, παρακολουθεί πολύ στενά την αναπόδραστη σχέση εξάρτησης των μελών μιας οικογένειας που παλεύουν να βρουν τρόπο να αγαπηθούν, να συνδεθούν και να απαλλαγούν από τα δεσμά τους. Οι δυο πόλοι του έργου ο πατέρας–ήλιος και ο υιός–Φαέθων. Η παράσταση παρακολουθεί τον φυσικό χρόνο μιας νύχτας αυτής της οικογένειας, που εκτείνεται σε όλους τους χώρους του θεάτρου. Ο Φαέθων είναι ένα έργο για την πράξη. Μία παραβολή για την πάλη του ανθρώπου με το θείο και την ζωτική ανάγκη της αντίδρασης στην όποια άνωθεν επιβολή. Εδώ ο ήρωάς, Χάμνετ Λομ (Xάμνετ ο Άνθρωπος) εφαρμόζει τη χριστιανική πίστη του με τέτοιον τρόπο ώστε οι κανόνες της πίστης αυτής διασύρονται και καταργούνται από την ίδια την εφαρμογή τους.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς

Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Άρης Μπαλής, Ανέζα Παπαδοπούλου, Εύη Σαουλίδου, Σταυρούλα Σιάμου

Κεφαλληνίας και Κυκλάδων 11, Κυψέλη , 2108217877, Πέμπτη στις 21:00 (Γενική Είσοδος 13€), Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00, Διάρκεια: 100′, Είσοδος 5 - 16 ευρώ

Ποιος Φοβάται το Σκοτάδι @ Πολυχώρος Φούρνος

Τρεις γενιές γυναικών αφηγούνται ιστορίες καμωμένες από φως και από σκοτάδι. Η Πελαγία, η Δροσούλα και η Μαριώ, όταν ήταν μικρά κοριτσάκια, φοβούνταν το Ξωτικό του Σκοταδιού, τον Αράπη και το Γενίτσαρο. Συνήθιζαν να πλάθουν ιστορίες για να ξεγελάσουν τον φόβο τους, μέχρι να έρθει το πρώτο φως της μέρας και να λαλήσει ο Πετεινός. Τα χρόνια πέρασαν, τα κοριτσάκια μεγάλωσαν, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά, εγγόνια, μα το Ξωτικό του Σκοταδιού βρισκόταν πάντα εκεί στο τέλος της κάθε μέρας, να γεννά παραμυθίες σε όσα δεν χωράει ο νους.  Η Μαρία Κώτη αφηγείται τις ιστορίες των γιαγιάδων της ζωντανεύοντας την Κατερίνα, την Έλλη, την Ταράρα, την Ελένη τη ζωντοχήρα, που οι ιστορίες τους σμίγουν με θρύλους, παραδόσεις, και τελετουργίες της Μεσογείου και τραγουδά τα σκοτάδια τους αντλώντας από τη δεξαμενή της δημοτικής και έντεχνης λαϊκής μουσικής καθώς και επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας της.

Δραματουργική επιμέλεια-Σκηνοθεσία: Τάσος Καρακύκλας

Αφήγηση-Τραγούδι: Μαρία Κώτη , Πιάνο: Constiho

Μαυρομιχάλη 168 Αθήνα / Εξάρχεια, 2106460748, Έως 3/4, Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή στις 21.15, Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€, Μειωμένο 8€

Πηγή:www.monopoli.gr

ΠΟΤΟ

Ginger

Μια κοκκινομάλλα έκανε εντυπωσιακή είσοδο στην πάροδο της Αγίας Παρασκευής. Ένα all day bar, σε έναν χώρο metropolitan style, με μια κοκκινομάλλα να φωτίζει κυριολεκτικά το εσωτερικό του. Κάθε βδομάδα στα decks έχει διαφορετικούς djs, ενώ πολλοί μιλούν με πολύ κολακευτικά λόγια για τα cocktails του. 18 στον αριθμό, με τα 8 να είναι τα signature cocktails του Λάμπρου Τσουκλίδη που έχει εργαστεί στα A For Athens & 360 Cocktail Bar. Το Ramasca και το Old Pal είναι δύο από αυτά που έχουν αποκτήσει φανατικούς. Έχει και μενού φαγητού με συγκεκριμένες επιλογές όπως τορτίγιες, πίτσες, σάντουιτς, σαλάτες, ζυμαρικά και μπέργκερ.

Αγίας Παρασκευής 25, Χαλάνδρι, Tηλ: 2130348395, Τιμές: Ποτό: € 7

ΦΑΓΗΤΟ

Kazoku

Μια νέα άφιξη, ένας νέος κρίκος στην αλυσίδα της εστίασης στην Γλυφάδα, αλλά και στην αλυσίδα με τα sushi bar που υπάρχουν στην πόλη. Πολύ λιτή διακόσμηση, με το ξύλο να κυριαρχεί και πιάτα με βάση το sushi συνδυασμένο με new style πινελιές, ταρτάρ, yakitori (γιαπωνέζικο σουβλάκι) και yakisoba noodles. Κάνει και ντελίβερι ενώ σύντομα θα αποκτήσει την δική του μπάρα.

Κύπρου 59, Γλυφάδα

Mare Marina

Τώρα που ο καιρός θα αρχίζει να «ανοίγει» και ο ήλιος να είναι τακτικός θαμώνας, η μαρίνα Φλοίσβου είναι κατάλληλη για φαγητό. Ιδίως στο Mare Marina, ένα all day restaurant που σας περιμένει στον εσωτερικό του χώρο και στις δύο βεράντες του για να απολαύσετε την θέα με τα προσαραγμένα σκάφη και την Καστέλλα και φυσικά τα πιάτα μεσογειακής ως επί το πλείστον κουζίνας. Γλώσσα φιλέτο γεμιστή με τυροκαυτερή και λαχανικά σε σάλτσα lime & σχοινόπρασο με πουρέ λαχανικών, τοματοκεφτέδες πανέ με dip από πιπεριά Φλωρίνης, μουστάρδα και κρεμμύδι, σκαλοπίνια χοιρινά με σάλτσα φέτας και σαλάτα ρόκας είναι μερικά από τα εντυπωσιακά πιάτα του.

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο, Παλαιό Φάληρο, 2109822220, Τιμές: € 21 – 26

DJ SETS/PARTY

06/03: ΣΥΜΠΟSIVM presents Danny Daze @ Vice Versa

O Αμερικανός DJ και παραγωγός Danny Daze, με ευρύ ήχο και κυκλοφορίες σε labels όπως τα Kompakt, Ellum Audio και Hot Creations επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα. Το line up συμπληρώνουν οι Black Athena, Digital Riot και Stark.

Ευρυμέδοντος 3, Γκάζι, 2103412120, Είσοδος: 10€, Ώρα: 00:00

Modulation presents PSYK & Emex @ Six D.O.G.S.

Καλεσμένος του techno mobile party Modulation είναι ο Ισπανός παραγωγός Psyk (aka Maan), ενώ ισότιμοι headliners οι Emex, το live project των George Apergis και Alex Retsis. Προηγούνται και ακολουθούν DJ sets των George Apergis και Simos Ares.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510, Είσοδος: 7€, Ώρα: 00:00

Blend presents Davide Squillace @ Nid

Ο Ιταλός παραγωγός της techno με το χαρακτηριστικό βρετανικό funky style επισκέπτεται την Ελλάδα καλεσμένος του Blend. Μαζί του οι Mikee και Νico Rac.

Πατριάρχου Ιωακείμ 37, Κολωνάκι, Κρατήσεις-Πληροφορίες: 2107221558, Ώρα:00:00,

re:Rite Special with Francesco Del Garda @ Pixi

Το PIXI σε συνεργασία με την ομάδα re:rite, παρουσιάζει έναν καταξιωμένο DJ της underground ηλεκτρονικής σκηνής, τον Francesco Del Garda. O Francesco είναι ένας μάγος με το δικό του τρόπο, όπου κάνει το κοινό του να νιώσει μια απόλυτη μουσική εμπειρία βασισμένη στα εκλεπτισμένα grooves που επιλέγει. Πρόκειται για έναν τεράστιο record collector και μοναδικό DJ που θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε.

Ευμολπιδών 11, Γκάζι, 2103423751,Είσοδος: 10€, Ώρα: 23:00

07/03: Silence Between Codes & Six D.o.g.s present a Berceuse Heroique Label Night

Η πρώτη βραδιά του label Berceuse Heroique επί ελληνικού εδάφους με καλεσμένους τον Ολλανδό Ekman και τον Βρετανό Koehler και ασφαλώς τον ιδρυτή του label Τάσο Γαλανό (aka KEMAΛ). Το warm up αναλαμβάνει ο Paul Bennett (Moxie, Modernista).

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510, Είσοδος: 8€, Ώρα: 00:00

Timmy Regisford @ Saint Solange

Ο θρύλος της νεοϋορκέζικης house επιστρέφει για ένα σαββατιάτικο πάρτι με τους Akylla και Dino MFU.

Ερμού 152 (πεζόδρομος), Θησείο, 2103424368, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 10€

Reset presents Miguel Bastida @ Dive

Με techno και tech house ήχο ο Ισπανός DJ, παραγωγός, remixer και label owner Miguel Bastida έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος του Reset Project. Μαζί του οι John Tsamis, Steve Sai και Always Late.

Δεκελέων 26, Γκάζι, 6959995752, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 10€

EVENTS

Borderline Festival 2015 @ Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Συναυλίες, διαλέξεις, πάρτυ στο υπόγειο πάρκινγκ της Στέγης, ένα soundwalk με τον Akio Suzuki, αλλά και πολλές ακόμα εκπλήξεις από την παγκόσμια πρωτοπορία του μουσικού πειραματισμού στην ηλεκτρονική μουσική. Το Bordeline Festival συνεχίζει, για πέμπτη χρονιά, την εξερευνητική του πορεία προς όλες τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως στην πειραματική –ακουστική, αλλά κυρίως ηλεκτρονική– μουσική της σημερινής εποχής. Φέτος, εμφανίζεται ακόμη πιο δυναμικό, εμπλουτισμένο με περισσότερες μέρες αλλά και με κίνηση, ενώ υπόσχεται ευχάριστες εκπλήξεις με πολλαπλές παράλληλες δράσεις (διαλέξεις, listening sessions, εγκαταστάσεις, soundwalk).

PERFORMANCES

Jason Lescalleet / Aaron Dilloway (ΗΠΑ)/John Butcher / Rhodri Davies (Μεγάλη Βρετανία)/ Rie Nakajima / David Toop (Ιαπωνία / Μεγάλη Βρετανία)/Ben Vida / Tyondai Braxton & Amirtha Kidambi (ΗΠΑ)/Aki Onda (Ιαπωνία)/ Κωστής Δρυγιανάκης (Ελλάδα)/ C Spencer Yeh (ΗΠΑ)/ Streifenjunko (Νορβηγία)/ Holly Herndon / Mat Dryhurst (ΗΠΑ)/ Zeitkratzer (Γερμανία)

PERFORMANCES / INSTALLATIONS: Akio Suzuki: oto date [soundwalk] (Ιαπωνία)/ Phil Minton: Feral Choir (Μεγάλη Βρετανία)

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 213 0 178000, 210 9249090,Τιμές εισιτηρίων: 6-8 Μαρτίου 2015 : Ανά σετ: 7 € κανονικό, 5 € μειωμ. | Άνεργοι 5 €, Πακέτο ημέρας: 15 € κανονικό, 10 € μειωμ. | Φίλοι 12 €

11-12 Μαρτίου 2015 : 15 € κανονικό, 10 € μειωμ. | Άνεργοι 5 €, Akio Suzuki "oto-date": 5 €

*Η είσοδος στις παράλληλες δράσεις είναι δωρεάν. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

LIVE/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

06/03: White Widdow @ Bat City

Οι Αυστραλοί WHITE WIDDOW επισκέπτονται για 2η φορά τη χώρα μας και ειδικότερα το Bat City Club στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής περιοδείας για την προώθηση του νέου τους άλμπουμ Crossfire. Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το εκρηκτικό τους ομώνυμο ντεμπούτο το 2010 και το εξαιρετικό Serenade το 2011 οι WHITE WIDDOW έχουν εδραιωθεί σαν μια από τις κορυφαίες νέες Hard Rock μπάντες του πλανήτη.

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 11, Ώρα: 21:30 Είσοδος: 16€

Ηρώ Σάϊα: 'Γυναίκα Τριαντάφυλλο' @ Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Ηρώ Σαΐα θα φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης  για να παρουσιάσει το δικό της ρεσιτάλ με τον τίτλο «Γυναίκα Τριαντάφυλλο». Μαζί με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και την Αριάδνη Πόλκα στο βιολοντσέλο, η Ηρώ Σαΐα, πέντε χρόνια μετά την τελευταία παρουσίαση του ρεσιτάλ, μεταμορφώνεται  ξανά  σε «Γυναίκα Τριαντάφυλλο» για να ερμηνεύσει  μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια αγάπης από την ελληνική και τη διεθνή δισκογραφία. Τραγούδια των: Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Σπανού, Σταμάτη Κραουνάκη, Θάνου Μικρούτσικου, Νίκου Αντύπα, Κώστα Καλδάρα, Λένας Πλάτωνος, Νίκου Μαμαγκάκη. Καθώς επίσης και τραγούδια των Beatles, του Sergio Endrigo και πολλών ακόμα.

Πειραιώς 206, 210 3418 550, Ώρα : 21:00, Είσοδος: 15€

Fall Of Man, Blame Kandinsky, Claim What Is Ours @ An Club

Οι Fall Of Man είναι ένα punk-rock/metal συγκρότημα από την Αθήνα το οποίο δημιουργήθηκε το 2007. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν ένα split με τους Go Ask Alice το 2008, το οποίο συνοδεύτηκε με ένα mini-tour στην Ελλάδα. Το κομμάτι 'Silence' συμπεριλήφθηκε στην συλλογή της Playfalse Records 'We Are Free' μαζί με διάφορα κομμάτια καλλιτεχνών από όλη την Ευρώπη. Οι Blame Kandinsky είναι ένα πενταμελές Math/Hardcore σχήμα από την Αθήνα που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 δημιουργώντας ψάχνοντας την δικη του χροιά.Τον Μάιο του 2013 ηχογράφησαν το πρώτο τους EP με τίτλο "Pink Noise Motel". Οι Claim What I Ours είναι μια πενταμελής newschool hardcore μπάντα από την Αθήνα, η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 2013 και η αρχική πορεία της είναι αξιοσημείωτη για την local σκηνή του είδους. Τον τελευταίο μήνα τελείωσαν και επίσημα τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους ep και αναμένονται σύντομα περισσότερα νέα.

Σολωμού 13-15, 210 3305056, Ώρα: 20:30, Είσοδος: 5€

Gadjo Dilo @ Σταυρός του Νότου Plus

Οι GadjoDilo έχουν κατορθώσει να συνδιάσουν την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz διασκευάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κορυφαίων δημιουργών, δημιουργώντας μια δικό τους μουσικό στυλ, το "Manouche De Grec". Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα “Ελληνικό” στοιχείο.

Φραντζή & Θαρύπου, 2109226975, Ώρα: 22:30, Είσοδος: 12€ με μπύρα/κρασί

07/03: Pete Swanson + a.metz, Hydrone, Στράτος Μπιχάκης & Άκης Σίνος, George Moraitis @ Ρομάντσο

Ο Pete Swanson είναι ένας από τους πλέον φημισμένους και σημαντικούς καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής – avant garde – techno/noise /experimental ambient/industrial  μουσικής σκηνής από το Portland του Oregon, επισκέπτεται την Aθήνα για πρώτη φορά, για ένα μοναδικό live show το Σάββατο 7 Μαρτίου στο Ρομάντσο. Από την εποχή των θρυλικών Yellow Swans, ο Pete Swanson θεωρείται από τους πλέον αναγνωρισμένους μουσικούς καλλιτέχνες με ιδιαίτερη εμπειρία στην εξερεύνηση μίας ηχητικής πλατφόρμας που χαρακτηρίζεται από μία θορυβώδη ως βίαιη μουσική διάθεση, και συνδυάζει τον πειραματισμό, την πρωτοπορία και τον δυναμισμό σε μία δίχως άλλο ηλεκτρονική δημιουργική πανδαισία.

Αναξαγόρα 3-5, Ώρα: 00:00, Είσοδος: 9€

Oi Va Voi @ Gazarte

Ροκ εν ρολ, εβραϊκή μουσική, dance beats, electronica και άρωμα Ανατολής, όλα συνυπάρχουν στο εξωτικό χαρμάνι των Oi Va Voi, ιδρυτικά μέλη των οποίων υπήρξαν η διακεκριμένη βιολίστρια Sophie Solomon και ο ιδιοφυής παραγωγός Lemez Lovas. H επταμελής, σήμερα, μπάντα καταφέρνει να αναμειγνύει διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, δημιουργώντας αυτόν τον μοναδικό και αυθεντικό ήχο που έχει ξεσηκώσει τη διεθνή μουσική κοινότητα. Αυτό συμβαίνει όταν τα μέλη του γκρουπ προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς και κάτω από το μανδύα της Δύσης “μαγειρεύουν” κουλτούρες, εμπειρίες και επιρροές αντικατοπτρίζοντας τον σύγχρονο πολιτισμό. Υπέρμαχοι των ήχων της Μέσης Ανατολής αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης, σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση φέρνουν πάνω στη σκηνή τρομπέτες, βιολιά, κλαρίνα, κιθάρες, συνδυασμένα με ηλεκτρονικά beat και υπέροχα φωνητικά. Είναι αυτή η αξιοζήλευτη ικανότητα που έχουν να ξεσηκώνουν το κοινό και να καλλιεργούν ένα τεράστιο υπόγειο ρεύμα που τους ακολουθεί πιστά όλα αυτά τα χρόνια επιβεβαιώνοντας την ποιότητά και την  αυθεντική τους ταυτότητα.

Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, 210 3452277, Τιμές εισιτηρίων: Ταμείο:A ζώνη: 41€ | Β ζώνη: 31€| Όρθιοι 123

08/03: Negura Bunget + Grimegod @ Κοο Κοο

Ένα γκρουπ που το όνομά του, σημαίνει “μαύρη ομίχλη που βγαίνει από ένα πυκνό, σκοτεινό δάσος”. Κάπως έτσι είναι και η μουσική του… Κατά βάση, black metal ήχος, με πολλά ethnic και ambient στοιχεία, πληθώρα πνευστών και αρχαίων οργάνων, avant-garde / progressive αισθητική και στίχους στα Ρουμάνικα, που οι ίδιοι το ονομάζουν “spiritual metal”.

Ιάκχου 17, 2103450930, Ώρα: 21:00, Είσοδος: 15€