Τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς δεν είναι πάντα ακίνδυνα και αθώα. Είτε ξεσηκώνεις διάφορες ιδέες από video στο youtube και από blogs, είτε τα βλέπεις στα περιοδικά, υπάρχουν και παράγοντες που είναι δύσκολο να μη λάβεις υπόψη σου. Όλα αυτά τα προϊόντα που ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση σου στα ύψη, μπορεί ταυτόχρονα να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία σου, το σκέφτηκες; Αυτό που μάλλον δε σκέφτηκες είναι ότι τα επικίνδυνα προϊόντα δεν είναι απαραίτητα και τα πιο περίεργα, μπορεί να σε βλάψουν ακόμη κι αυτά που χρησιμοποιείς αρκετά συχνά. Ποιά είναι αυτά;

1. Οι ψεύτικες βλεφαρίδες. Αν τις φοράς τόσο συχνά όσο και η Kim Kardashian, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για σένα. Έρευνες έδειξαν ότι οι ψεύτικες βλεφαρίδες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα μάτια σου, όπως έντονο πόνο. Ειδικά αυτές που είναι μακράς διάρκειας "σπρώχνουν" τη σκόνη ακριβώς μέσα στα μάτια σου αλλά και αέρα που τα κάνει ιδιαιτέρως ξηρά. Μην το παρακάνεις με τις βλεφαρίδες, λοιπόν!

2. Το αποσμητικό. Προσοχή! Δε σου λέω να μη φοράς, αλλά να μην αδειάζεις ένα μπουκαλάκι κάθε φορά που είναι να βγεις. Σε έρευνες αποδείχτηκε ότι τα αποσμητικά που είχαν δοκιμαστεί σε ποντίκια, διέκοψαν την αναπαραγωγική τους διαδικασία. Επιπλέον, τα συστατικά που περιέχει το αποσμητικό, δεν είναι καλό να έρχονται σε τόσο συχνή επαφή σε μια περιοχή που είναι αρκετά κοντά στο στήθος σου, καθώς υπάρχει κίνδυνος για καρκίνο του μαστού - χωρίς να υπάρχουν αποδείξεις γι' αυτό.

3. Αχ αυτή η μάσκαρα. Έτσι και αλλιώς, οτιδήποτε που μπαίνει τόσο κοντά στο μάτι σου έχει τον κίνδυνο του. Αν αφήνεις ας πούμε τη μάσκαρα σου σε ζεστό μέρος, σκοτώνονται τα συντηρητικα που κρατούν μακριά τα βακτήρια.

4. Στέρεο makeup. Σύμφωνα με έρευνες, τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει το στέρεο makeup βλάπτουν σε βάθος χρόνου τον οργανισμό σου όταν βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες.

5. Αρώματα. Αλλεργίες, χημικά, μυστικά συστατικά που δεν ελέγχονται. Αρώματα που δεν είναι καλής ποιότητας μπορούν να προκαλέσουν από ημικρανίες και ναυτίες μέχρι άσθμα.

6. Βερνίκια. Ε δεν το ήξερες ότι είναι τοξικά; Και εύφλεκτα! Πολλά από τα χημικά που περιέχουν μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν έρευνες που να δείχνουν ότι όντως κάτι τρομερό μπορεί να σου συμβεί από τα βερνίκια αλλά και πάλι ... απόφυγε να το εισπνέεις.

7. Βαφή μαλλιών. Βλάπτει, βλάπτει, βλάπτει. Κυρίως γιατί βρίσκεται στο κεφάλι σου από τη ρίζα κιόλας, οπότε θα έρθει σε επαφή με τον οργανισμό σου. Σε αντίθεση με τη βαφή, οι ανταύγειες παρόλο που καταστρέφουν την τρίχα σου δεν βλάπτουν εξίσου μιας και η βαφή δε μένει πάνω στο κρανίο, αλλά τη φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού μέσα στο αλουμινόχαρτο.

8. Σέρουμ για βλεφαρίδες. Κοίτα εδώ ειρωνία! Κάτι που είναι καλό για τις βλεφαρίδες σου, ενδέχεται να βλάψει τα μάτια σου και την όραση σου.

9. Μανικιούρ με τζελ. Ίσως είμαι το μόνο κορίτσι στον πλανήτη που δεν το έχει δοκιμάσει ακόμη, αλλά μαθαίνοντας πως αυτό το φως στο οποίο υποβάλλεις το νύχι σου για να στεγνώσει- σκληρύνει το βερνίκι (και να μη βγαίνει με τίποτα μετά) μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Πέρα από αυτό, θα σπάει διαρκώς και το νύχι σου. Αυτό που το πας;