Τη μισείς, τη σιχαίνεσαι, την απεχθάνεσαι. Η όψη φλοιού πορτοκαλιού είναι ο εφιάλτης κάθε κοριτσιού, με λίγες να αποτελούν εξαίρεση. Πάμε να δούμε μερικά trivia γι' αυτό το φαινόμενο που βασανίζει τα ποδαράκια μας;

Δεν έχουν σημασία τα κιλά

Οι περισσότερες συνδέοουμε τα παραπανίσια κιλά με την κυτταρίτιδα, αυτό όμως είναι λάθος. Είτε είσαι 55 κιλά, είτε 75, δεν έχει να κάνει. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει να κάνει περισσότερο με τα γονίδια, τη διαατροφή και το κάπνισμα, παρά με τη ζυγαριά σου.

Σχεδόν όλοι έχουν

Δεν εξαιρείται κανείς. Ούτε οι celebrities, ούτε καν οι άντρες (!). Μη ξεγελιέσαι από το photoshop που πέφτει στα περιοδικά, τις φωτογραφήσεις κτλ ούτε από τα προϊόντα που βάζουν όλες πάνω στη σκηνή και μοιάοζυν να έχουν πόδια Αγγέλων Victoria’s Secret. Όλα είναι ένα εφέ.

Είναι δύσκολο να την ξεφορτωθείς

Ναι, με σωστή διατροφή και ΠΟΛΥ νερό, μπορείς να βελτιώσεις αισθητά το πρόβλημα. Όχι όμως να το εξαλείψεις. Και να σου πω και κάτι; Καθόλου δεν πειράζει.

Τα περισσότερα προϊόντα δεν κάνουν δουλειά

Τουλάχιστον όχι φοβερή. Το να πλακώνεσαι στις κρέμες ένα μήνα πριν βγεις απ’ την παραλία, τίποτα δεν πρόκειται να κάνει. Ο μόνος τρόπος να έχουν αποτέλεσμα είναι να συνδυάζονται με συχνό μασάζ πριν την εφαρμογή και μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Δεν πρέπει να ντρέπεσαι

Για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω, δεν αξίζει να σκας ούτε να κρύβεσαι επειδή έχεις λίγη (ή και πολλή) κυτταρίτιδα. Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να έχεις ένα σωστό βάρος, και αυτό για λόγους υγείας. Εξάλλου, τα ελατώμματά μας μάς κάνουν καλύτερους. Αμέ.

Δε σε εμποδίσει να είσαι sexy, με αυτοπεποίθηση

Είσαι φυσιολογικός άνθρωπος και όχι μοντέλο που ξεπετάχτηκε από σελίδα περιοδικού. Τι σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να κρύβεσαι; No no, φίλη μου. Εδώ έχουν κυτταρίτιδα stars όπως η J.Lo και η Kate Moss, εσύ θα ντραπείς;