Aν δεν ανήκεις στις τυχερές που έχουν το λεγόμενο "μαλλί άχυρο", μη σκας, εμείς είμαστε εδώ. Διότι ναι, και εμείς με τα λεπτά μαλλιά έχουμε ψυχή! Παρακάτω σου έχω όλα τα tips και tricks που μπορείς να κάνεις προκειμένου ττο χτένισμά σου να δείχνει πάντα γεμάτο και με κίνηση.

Πιο κοντά, κάντα κοντά

Τα πιο κοντά μαλλιά δείχνουν πάντα πιο υγιή και δυνατά από τα μακριά που με τον καιρό δείχνουν ταλαιπωρημένα και φλατ (εκτός αν τα φροντίζεις όπως πρέπει, φυσικά). Δοκίμασε να μειώσεις λίγο το μήκος τους και θα δεις.

Φιλάρισμα, το τέλειο τρικ

Δίνει άλλον αέρα στα μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν πιο γεμάτα. Ζήτησε από τον κομμωτή σου να σου κάνει ένα σωστό φιλάρισμα, το οποίο δε σημαίνει ότι θα μειώσει απαραίτητα το μάκρος, απλά θα τους δώσει περισσότερη ζωή.

Χωρίστρα στο πλάι

Θα τα κάνει να δείχνουν λιγότερο φλατ. Και θα σου αλλάξει κι εντελώς την εμφάνιση, try it!

Τα προϊόντα τα σωστά

Στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με πολύ λεπτά μαλλιά, χρειαζόμαστε προϊόντα με βιταμίνες και συστατικά που θρέφουν και ενδυναμώνουν την τρίχα. Και φυσικά, οτιδήποτε γράφει volumizing στην ετικέτα, μην το σκέφτεσαι, σου κάνει.

Ασύμμετρο καρέ

Δημιουργεί μια πιο παιχνιδιάρικη όψη και κάνει τα λεπτά μαλλιά να αποκτήσουν χαρακτήρα. Προτίμησέ το αν δεν είσαι έτοιμη για ένα ίσιο, κοντό καρέ.

Μπούκλες

Είναι η απόλυτη λύση για να προσθέσεις έξτρα όγκο στα λεπτά μαλλιά. Μπορείς να κάνεις σφιχτές μπούκλες για πιο έντονο αποτέλεσμα ή πιο απαλούς κυματισμούς για εξίσου ωραίο αλλά λιγότερο στημένο αποτέλεσμα.

Αντιπερισπασμός

Δοκίμασε να φέρεις όλα τα μαλλιά προς τη μια μεριά, ούτως ώστε η προσοχή να πέφτει στο πόσο πολλά φαίνονται παρά στο πόσο λεπτά.

Μαλλιά παραλίας

Ένα σπρέι με αλατόνερο θα δώσει υφή, όγκο και κίνηση ακόμα και στα πιο λεπτά μαλλιά. Ψέκασε μια δυο φορές και ανακάτεψε με τα χέρια σου. Γοργόνα!

Το highlight της υπόθεσης

Μερικές ανταύγειες εδώ κι εκεί, τα λεγόμενα baby highlights, θα αντανακλούν το φως και θα κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο γεμάτα. Θα φωτίσουν και το πρόσωπό σου, τι άλλος θέλεις δηλαδή.

Κάνε σκάλες τα μαλλιά σου

Να φανεί πόσο γεμάτα είναι. Χα. Αν δεν το ‘χεις με το «επιμελώς ατημέλητο» wavy look, δοκίμασε κάτι πιο structured το οποίο επίσης θα δώσει όγκο. Και θα μοιάζεις και με παλιά σταρ του Hollywood.

Κρεπάρισμα, το αγαπημένο

Χαζές ήταν στα 60s νομίζεις; Πάρε μια λεπτή χτένα ειδική για κρεπάρισμα και ξεκίνα το έργο σου. Μόνο μην το παρακάνεις, ε!

Κρεπάρισμα και στην αλογοουρά

Αν πιάνεις τα μαλλιά σου κοτσίδα και είναι σαν μια τούφα όλα μαζί, δοκίμασε να την κρεπάρεις. Θα αποκτήσει άλλο ύφος στη στιγμή!

Περίτεχνα χτενίσματα

Γαλλικές πλεξίδες, πλεξίδες στεφάνι κτλ θα δώσουν έξτρα παιχνίδισμα και ενδιαφέρον στα μαλλιά σου, όσο λεπτή τρίχα κι αν έχεις.

Φράντζα και κυματισμοί

Συνδύασέ τα και δε θα χάσεις. Όσο λεπτά μαλλιά κι αν έχεις, μια μακριά φράντζα δίνει πάντα έξτρα όγκο ενώ οι το σπαστό στυλ ολοκληρώνει ακόμα πιο ωραία το αποτέλεσμα.