Δεν είναι μόνο το ξεφλούδισμα που μας κάνει τη ζημιά. Είναι και το γεγονός ότι τα νύχια μακραίνουν σχετικά γρήγορα, με αποτέλεσμα μετά από 2-3 μέρες η κορυφή να μένει άβαφη, αναγκάζοντάς σε να τα ξεβάψεις όλα και φτου κι απ' την αρχή. Επειδή όμως προτιμάμε να μένουμε μακριά από λυσεις όπως το gel μανικιούρ, έχουμε 7 κολπάκια που θα σε βοηθήσουν να έχεις τέλεια νύχια όσο busy (ή τεμπέλα) κι αν είσαι. 

Ποτέ μην ξεχνάς τη βάση

Το συγκεκριμένο το λέω για να τ' ακούσω κι εγώ. Είναι γεγονός όμως, ένα καλό base coat είναι η αρχή για ένα μανικιούρ που θα κρατήσει πάνω από 3 μέρες. Άσε που προστατεύει τα νύχια από το κιτρίνισμα, σημαντικό δέλεαρ.

Φτάσε στα άκρα

Όταν περνάς την πρώτη στρώση από το βερνίκι σου, φρόντισε να μη βάφεις μόνο την επιφάνεια αλλά και το τελείωμα, κατά μήκος. Ξέρεις, αυτή τη λευκή γραμμούλα που πάντα μένει άβαφη και κάνει άσχημο κοντράστ με το υπόλοιπο. Κάνε το ίδιο και με το topcoat για να εξασφαλίσεις ακόμα πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Πρόλαβε τη ζημιά

Αν δεις ότι ένα νύχι έχει ξεφλουδίσει ή έχει σπάσει, περιποιήσου το αναλόγως με τη λίμα και πέρασε ακόμα μια στρώση από το topcoat για να μην είναι άγρια η άκρη. Μη φοβάσαι ότι θα δείχνει παράταιρο σε σχέση με τα υπόλοιπα, κανείς δεν είναι ΤΟΣΟ παρατηρητικός. Είναι προτιμότερο από το να χαλάσεις όοολο το μανικιούρ και να το κάνεις απ' την αρχή. 

Παίξε και με άλλο χρώμα

Και πάλι, ένα εναλλακτικό γαλλικό είναι η τέλεια λύση για να καλύψεις τα νύχια που έχουν ξεφλουδίσει στο κάτω μέρος. Μη διαλέξεις όμως το κλασικό λευκό αλλά κάποια άλλη απόχρωση, που θα δώσει ένα έξτρα twist στα νύχια σου. Προτείνουμε να παίξεις με τις αντιθέσεις, αν δηλαδή έχεις σκούρα βάση, διάλεξε μια ανοιχτόχρωμη ή το αντίστροφο.

Το κόλπο με το glitter

Eίναι το τέλειο τρικ για να καλύψεις ξεφλουδίσματα ή "γρατζουνιές" στο μανικιούρ σου. Άσε που μπορείς να πειραματιστείς και με την τεχνική: μπορείς να το εφαρμόσεις μόνο στις άκρες που έχουν ξεφλουδίσει για ένα εναλλακτικό γαλλικό ή μόνο στην κορυφή για να καλύψεις το νέο νύχι που μακραίνει και επομένως είναι άβαφο.

Εξασκήσου στο nail art

Aντί να ξεβάψεις όλα τα νύχια επειδή μερικά έχουν χαλάσει, μπορείς να τα καλύψεις έξυπνα με λίγη... τέχνη. Δημιούργησε σχεδιάκια, πουά μοτίβα κτλ ή στόλισέ τα με διακοσμητικά στρας. Με μέτρο βέβαια, διότι άλλο στρας κι άλλο trash.

Ξαναπέρασε το top coat

Ακόμα κι αν δεν παρατηρείς κάποιο "ελλάτωμα" στο μανικιούρ σου, καλό είναι να το ανανεώνεις μέρα παρά μέρα με μια στρώση από το top coat σου. Και θα τα προστατεύσει και θα τους δώσει γυαλάδα και λάμψη.