Ποτέ δε μου άρεσε. Ούτε η φράντζα, ούτε οι αφέλειες (αλήθεια, γιατί λέγονται έτσι;). Τι έγινε και ξαφνικά τις βλέπω παντού; Είναι καραstylish, αυτό έγινε, απλώς εγώ δεν το 'βλεπα. Βέβαια, είναι και λίγο μπελάς στο styling. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να κόψεις ή, ακόμα καλύτερα, έχεις ήδη, σου έχω όλα τα tips για να δείχνει πάντα περιποιημένη και όμορφη.

Ps.: Εγώ φράντζα δεν έχω, έχω όμως μια ψύχωση με τη φράντζα της Zooey Deschanel. Λες να το σκεφτώ;

Βάμος αλα πλάγια

Αν δεν είσαι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές, καλύτερα να αποφύγεις την ολόισια φράντζα. Και πιο δύσκολη είναι στο styling και πιο αυστηρή ως προς το σε ποια πρόσωπα ταιριάζει. Αντίθετα, οι πλάγιες φράντζες είναι κομματάκι πιο εύκολες να τις χειριστείς, αφού μοιάζουν περισσότερο ως μέρος απ' το φιλάρισμα των μαλλιών σου. Καλό είναι να συζητήσεις με τον κομμωτή σου και ύστερα να καταλήξεις. 

Εκπαιδεύοντας τη φράντζα

Αν πχ οι αφέλειές σου είναι ίσιες, πρέπει καθημερινά να τις ισιώνεις με φορά προς το κέντρο και κάτω. Αν είναι πλαϊνές, θα σου πάρει λίγο καιρό προκειμένου να τις κάνεις να στρέφονται από μόνες τους προς το πλάι. Σύμμαχός σου, φυσικά, τα τσιμπιδάκια και τα clips μαλλιών. Πιάνε τη φράντζα σου για όση περισσότερη ώρα μπορείς, προκειμένου να πάρει το σχήμα και τη φορά που εσύ θέλεις. 

Μην την αφήνεις να στεγνώσει φυσικά

Εκτός αν διαθέτεις ολόισια μαλλιά εκ του φυσικού σου. Σε οποιαδήποτε άλλη επρίπτωση, το να αφήσεις τη φράντζα σου να στεγνώσει χωρίς σεσουάρ, θα της προκαλέσει ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Οι αφέλειες θέλουν όγκο και κατεύθυνση για να δείχνουν ωραίες, επομένως χρησιμοποίησε είτε μια πρέσα ισιώματος είτε το πιστολάκι σου για να τη στυλιζάρεις σωστά.

Στέγνωσέ τη με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα

Και μάλιστα, στέγνωσέ τη προς τη μεριά που θέλεις να "κάτσει". Αν δηλαδή η φράντζα σου είναι πλαϊνή, δώσε την αντίστοιχη φορά και μη στεγνώνεις κάθετα. Άλλο ένα trick είναι να αποφύγεις τα προϊόντα styling όσο είναι ακόμα νωπή, διότι είναι αρκετά μικρή ποσότητα μαλλιών επομένως μπορεί να δημιουργηθεί λιπαρότητα.

Παρακαλώ, μην αγγίζετε

Εφόσον λοιπόν τα 'χεις καταφέρει με το styling της φράντζας σου και νιώθεις ικανοποιημένη απ' το αποτέλεσμα, κράτα τα χεράκια σου μακριά. Ξέρω ότι είναι αγχολυτικό το συγκεκριμένο τικ, όμως το να παίζεις διαρκώς με τα μαλλιά σου και ειδικά με τις αφέλειές σου, μόνο έξτρα λιπαρότητα μπορεί να σου προσφέρει. Δεν το θέλουμε, το θέλουμε;

Kάνε το ξηρό σαμπουάν φίλο σου

Ας πούμε ότι τελικά δεν κρατήθηκες, το 'βαλες το χεράκι σου και τώρα η φράντζα σου είναι λιπαρή και πεσμένη. Σε αυτή την περίπτωση δεν προτείνουμε να ξαναλουστείς (εκτός αν έχουν περάσει οι 2-3 μέρες) αλλά να φρεσκάρεις λίγο την κατάσταση με ένα ξηρό σαμπουάν, το οποίο θα τραβήξει τη λιπαρότητα. Την ίδια δουλειά θα κάνει και το απλό ταλκ, απλώς το ξηρό σαμπουάν θα δώσει και όγκο στα μαλλιά σου για ακόμα πιο ανανεωμένο look.

Έχε πάντα μαζί σου τσιμπιδάκια

Ακόμα κι αν έχεις βρει τον τέλειο τρόπο να τις χτενίζεις, σίγουρα κάποια στιγμή που θα είσαι έξω θα χρειαστεί να μαζέψεις τις αφέλειές σου, είτε επειδή δεν στρώνουν καλά είτε επειδή απλώς σ' ενοχλούν. Το να μπορείς να τις μαζέψεις προς τα πάνω, ορισμένες φορές είναι δώρο Θεού. 

Συχνό φρεσκάρισμα

Οι αφέλειες ή η φράντζα μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικές όταν μακραίνουν κια ρχίζουν να μπαίνουν μες στα μάτια σου. Το συχνό τριμάρισμα (στο κομμωτήριο, κατά προτίμηση) όχι μόνο θα τις κρατήσει στο σωστό ύψος αλλά θα τις κάνει να φαίνονται πιο υγιείς και περιποιημένες. Έλα, 1-2 πόντοι είναι, μην το σκέφτεσαι καν.