Σίγουρα γνωρίζεις πώς να ξυρίζεσαι, αλλά δεν γνωρίζεις πώς να ξυρίζεσαι σωστά. Σοβαρά τώρα, αν θέλεις απαλότητα που διαρκεί, τότε η τεχνική του ξυρίσματος σου είναι σημαντική. Αυτό που κάνεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ξύρισμα μπορεί να σου εξασφαλίσει λείο δέρμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για ξύρισμα διαρκείας.

  1. Χρησιμοποίησε ένα scrub με αλάτι την ημέρα πριν το ξύρισμα για να απομακρύνει τυχόν νεκρά κύτταρα που μπορεί να έχουν παγιδευτεί στις τρίχες. Ξεκίνα από τους αστραγάλους και εργάσου με μια κυκλική κίνηση. Αν το δέρμα σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη συνέχεια, χρησιμοποίησε γάντια απολέπισης.
  2. Κάνε ένα ντους ή μπάνιο πριν το ξύρισμα για να αφαιρέσεις  τα φυσικά έλαια και τον ιδρώτα και να ενυδατώσεις την τρίχα, αυτό κάνει την τρίχα μέχρι και 60% πιο εύκολο να κοπεί.
  3. Άπλωσε άφθονη ποσότητα τζελ ξυρίσματος πριν από το ξύρισμα για να βοηθήσεις να κρατηθεί το νερό στις τρίχες και να εξασφαλίσεις ότι το ξυράφι γλιστράει εύκολα πάνω στο δέρμα. Αυτό θα σου επιτρέψει να έχεις μερικές επιπλέον ημέρες χωρίς ξύρισμα. Μην βασιστείς στο σαπούνι για να προετοιμάσεις το δέρμα σου – γιατί μπορεί να φράξει το ξυραφάκι σου κατά το ξύρισμα. Επιπλέον, τα πολλά σαπούνια μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα.
  4. Διάβασε εδώ τη συνέχεια...