Θέλεις να φύγεις για το Πάσχα αλλά δεν έχεις λεφτά; Θες να κάνεις δώρα σε φίλους για τις γιορτές αλλά δεν σου περισσεύουν; Το μόνο που χρειάζεσαι είναι οργάνωση! Και τις συμβουλές μας!

1. Γράψε όλα τα έξοδά σου

Βασική αρχή: Άρχισε να καταγράφεις όλα τα καθημερινά σου έξοδα κι έτσι πρώτον θα διαπιστώσεις τι και που ξοδεύεις και δεύτερον θα μπεις σε ένα πρόγραμμα.


2. Μην τρως απέξω

Ούτε τον καφέ σου! Τα χρήματα που ξοδεύουμε σε βλακείες από το περίπτερο, σε τυρόπιτες και σε καφέδες, είναι πραγματικά, πεταμένα λεφτά.

3. Κόψε το τσιγάρο


Αν καπνίζεις, η οικονομία είναι μια καλή αφορμή για να κόψεις μια από τις χειρότερες συνήθειες του κόσμου: το κάπνισμα. Εάν βάζεις σε έναν κουμπαρά τα λεφτά που έδινες για το τσιγάρο καθημερινά, σε λίγο καιρό θα μπορείς άνετα να πας ένα ταξίδι!

4. Εκμεταλλεύσου το πάσο σου ή τις προσφορές στα μαγαζιά


Εάν είσαι φοιτήτρια και θέλεις να πας ένα θέατρο ή ένα σινεμά, επίλεξε να πας σε ένα μέρος που δέχονται το φοιτητικό πάσο σου, ώστε να εξοικονομήσεις χρήματα. Είτε έχεις είτε όχι πάσο, μπορείς επίσης να πας σε πολλά μπαράκια και καφέ, που έχουν happy hour και θα χρειαστεί να ξοδέψεις ελάχιστα χρήματα.

5. Κατέβασε app για εξοικονόμηση χρημάτων
Η τεχνολογία είναι πολύ μπροστά! Υπάρχουν δεκάδες εφαρμογές που σε βοηθούν να βάλεις στόχους και να εξοικονομήσεις χρήματα.

6. Βρες δουλειά


Όχι μόνο για να μαζέψεις χρήματα για το Πάσχα, αλλά γενικά. Θα μου πεις, είναι δύσκολο, δεν υπάρχουν ανοιχτές θέσεις. Έχεις ένα δίκιο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αν δεν ψάξεις δεν πρόκειται να βρεις. Αν κινητοποιηθείς όμως, πού ξέρεις, μπορεί εκεί έξω να σε περιμένει ακόμα και η δουλειά των ονείρων σου!