Eστω ότι είναι Σάββατο βράδυ, έστω ότι θέλεις να βγεις. Στοίχημα ότι από την ώρα που ετοιμάζεσαι (μη σου πω και νωρίτερα) σκέφτεσαι την έξοδο σου, το μαγαζί, τον κόσμο, την ατμόσφαιρα. Όλα μοιάζουν ιδανικά όσο τα υπολογίζεις από το σπίτι ισιώνοντας την τελευταία τούφα, όταν όμως φτάνεις στο μαγαζί τα όνειρα σου γκρεμίζονται ένα ένα. Γιατί;

1. Ενώ πείθεις από το σπίτι τον εαυτό σου να δοκιμάσει εκείνο το τέλειο κοκτέιλ που είναι in και trendy και τα σχετικά, καταλήγεις πάλι στο ίδιο ποτό. Βότκα λεμόνι, έτσι γι' αλλαγή!

2. Θεωρείς ότι θα βρεις την αγαπημένη σου θέση στο μπαρ, το φαντάζεσαι με τον κατάλληλο αριθμό ατόμων ώστε η παρέα σου να είναι άνετη, αλλά καταλήγετε σχεδόν πάντα στριμωγμένοι σε μια γωνίτσα ... να κρατάτε και τα μπουφάν σας.

3. Η μεγαλύτερη προσδοκία όλων των εποχών: το μαλλί σου να μείνει στη θέση του και το μακιγιάζ να μη φύγει ούτε μια στάλα, ξέρεις πως κάτι τέτοιο ούτε στα παραμύθια δε θα συμβεί. Ακόμη και η Σταχτοπούτα θα είχε λερωθεί με eyeliner μετά το χορό.

4. Περιμένεις ότι σε όλο το μαγαζί θα υπάρχουν γνωστοί σου που θα σου μιλάνε, θα σε θέλουν στην παρέα τους, θα αφήνουν ένα χώρο για σένα στο τραπέζι τους, θα σφάζονται στην ποδιά σου με λίγα λόγια. Νόμιζες ότι θα είσαι η social butterfly αλλά ούτε η παρέα σου δε σου μιλάει καλά καλά.

5. Όσο για τους θαυμαστές, μπαίνεις στο μπαρ με τον αέρα ''καλά θα γίνει σφαγή απόψε'' και στο τέλος πάλι σου μένουν τα 5 χαρτάκια που είχες γράψει τον αριθμό σου και το όνομα σου με ροζουλί γράμματα. 

6. Πίστεψες ότι θα γίνεις φίλη με τον μπάρμαν (και ότι θα σε κερνάει ποτά) αλλά και με τους σερβιτόρους (πάντα ήθελες να μπαίνεις σ' ένα μαγαζί και να ξέρουν το όνομα σου) τελικά η κοπέλα της διπλανής παρέας αποδεικνύεται πιο δημοφιλής από σένα.

7. Είχες προετοιμαστεί να ακούς όλο το βράδυ τα αγαπημένα σου τραγούδια, να βάζει ο Dj το αγαπημένο σου hit και να στο αφιερώνει (σε ξέρεις κι αυτός και καλά όπως ο μπάρμαν και οι σερβιτόροι), μμμ αυτό που στ' αλήθεια γίνεται είναι να αγνοεί και αυτός την ύπαρξη σου και να παίζει μόνο παραγγελίες των άλλων τραπεζιών.

8. Λογικά είχες σκεφτεί μερικές φιγούρες από το σπίτι για να θαμπώσεις τους (υποθετικούς) θαυμαστές σου, στην πραγματικότητα ντρέπεσαι να τις εφαρμόσεις και μη σου πω ότι δεν τολμάς καν να σηκωθείς για χορό.

9. Φεύγετε από το μπαρ γελώντας, ενώ ένα ταξί σας περιμένει και σας πηγαίνει μέχρι το δωμάτιο σας. Ναι θα θελες! Από τη μουσική και τον κόσμο ούτε που έχεις όρεξη να αρθρώσεις κουβέντα, περπατάς μέχρι το σπίτι σου μόνη επειδή ξέμεινες από ρευστό και ποιο δωμάτιο ακριβώς;; Καλά θα ήταν αν είχες πάρει τα κλειδιά του σπιτιού φεύγοντας.

10. Περίμενες να πάρεις πάνω από 30 likes στη φωτογραφία με το ποτό στο χέρι κι άλλα τόσα στο check in που σκέφτηκες με την ατακάρα ''πίνουμε ποτάρες με την παρέα'' ε τελικά, ούτε η μαμά σου δε σου κάνει like αλλά σχολιάζει '' άσε το ποτό παιδί μου''. (Ήθελες να σου ανοίξει κιόλας όταν ξέχασες τα κλειδιά σου ε;)