Το τι έχουν ανεχτεί οι έρμοι οι φίλοι σου στο Facebook από την δήθεν μεγάλη αγάπη και τον έρωτα που σας διακατέχει δεν περιγράφεται. Άπειρες φωτογραφίες μόνο με εσάς τους δύο να φιλιέστε, να τρίβετε τις μύτες σας, να παίρνετε μια πόζα τέλος πάντων. Φίλοι δεν υπάρχουν πουθενά. Μετά ήρθαν τα τραγούδια που αλληλοποστάρατε και το πάτωμα άρχιζε να γλιστράει από τα σιρόπια όταν το λεξιλόγιο σας άλλαξε και οι συζητήσεις σας έγιναν κάπως έτσι:

-Αζαπάκι μου άκουσε το. Στο αφιερώνω

-Μωρό μου πόσο σε αγαπώ είσαι η ζωή μου. Κι εγώ στο αφιερώνω

Βαρύγδουπες δηλώσεις αγαπολατρείας που ξεπερνούν σε αηδία και τον Ζάχο Δόγκανο...

Όμως σε όλα τα παραπάνω δεν μας πέφτει λόγος και μπορούμε άνετα να σε κάνουμε hide σε έχουμε ήδη κάνει hide/unfollow.

Αυτό όμως που έκανες και έσβησες το προφίλ σου για να ανοίξεις ένα κοινό με τον φίλο σου είναι υπέρτατη μα… αηδία. Όχι, ψέματα. Είναι μια «ναι, είναι δικός μου  και ότι του λέτε θα το μαθαίνω κατευθείαν» ομολογία. Παραδέχεσαι εκείνη τη στιγμή ότι του έχεις βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι – γιατί αρνούμαι να δεχτώ ότι υπάρχει τύπος που το δέχτηκε αυτό αδιαμαρτύρητα και αν υπάρχει στο πυρ το εξώτερον –και ότι τον κρατάς από τα αποτέτοια του. Μια δήλωση ότι η ζήλεια σου θα μπορούσε να ταΐσει τη Ζιμπάμπουε για 15 χρόνια.

Επειδή όμως ο κόσμος αρκετή βλακεία ανέχεται θα σου εξηγήσω κάποια πράγματα να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται και να σε κρατήσω σε ένα καλύτερο επίπεδο εξευτελισμού και δηθενιάς όπως αυτό που περιέγραψα πιο πάνω.

Εσύ αγαπημένη Δέσποινα- Γιώργος ή "Ζωή Μανώλης Κυριακάκη Σαράντος" έχεις σκεφτεί την μικρή, τόσο μικρή όσο το πόδι του ελέφαντα, πιθανότητα να χωρίσετε κάποια στιγμή; Τι θα γίνει τότε; Θα αλλάξεις το relationship status σε «χωρίζει τα τσανάκια της»; Α, δεν θα μπορείς να το κάνεις,  γιατί ποιον θα ταγκάρεις; Ή μήπως θα σβήσεις το προφίλ και τους φίλους που έχεις για να τους ξανακάνεις αίτημα ως σκέτη Ζωή Κυριακάκη; Μην τους το κάνεις αυτό γιατί ήδη έχουν βάλει το ιγκουάνα τους να διαβάζει Κοέλιο από την πίκρα.

Επιπλέον, το Facebook είναι κι ένα μέσο όπου ενίοτε αναπτύσσεις επαγγελματικές γνωριμίες. Τι θα πας να πει στον ανώτερο σου ή στον πελάτη που θα θέλει να έχετε τέτοια επαφή; «Ναι, κάντε μου αίτημα φιλίας στο Δέσποινα Γιώργος – Το Γιώργος είναι το επίθετό σας; - Όχι το όνομα του αγοριού μου –Ααα… Ευχαριστούμε πολύ θα προτιμήσουμε την άλλη εταιρεία». Κι αν δεν συμβεί σε σένα θα συμβεί στον φίλο σου. Δεν τον έχεις κάνει σκυλάκι αρκετά που μιλάει σαν υπερφυσικός μπέμπης; Πρέπει να του κρεμάσουν κουδούνες ο φίλοι του;

Α, ξέχασα φρόντισες για να αποφευχθεί και αυτό το σενάριο. Δεν σας έμεινε σταγόνα από φίλο.