ΣΙΝΕΜΑ

Whiplash του Νταμιέν Σαζέλ

Με τους Μάιλς Τέλερ, Μελίσα Μπενουά, Τζ. Κ. Σίμονς, Πολ Ράιζερ, Όστιν Στόουελ, Τζέισον Μπλερ, Έιπριλ Γκρέις

Ο Andrew Neyman (Miles Teller) είναι ένας φιλόδοξος νεαρός ντράμερ της τζαζ που σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα μουσικά σχολεία της Αμερικής. Καθηγητής του είναι ο Terence Fletcher (J. K. Simmons). Ένας από τους πιο απαιτητικούς, σκληρούς και τελειομανείς μαέστρους της τζαζ. Η μέθοδος διδασκαλίας του είναι κάθε άλλο παρά συμβατική. Υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία; Ο J. K. Simmons αποδεικνύει ότι ένα δεύτερος ρόλος μπορεί να κάνει μια ταινία κλάσεις ανώτερη απ΄ότι αν δεν υπήρχε αυτός. Ένας βετεράνος ηθοποιός που πέρασε την καριέρα του ως καρατερίστας και κυρίως σε δεύτερους ρόλους παίρνει το μερίδιο του με τις απανωτές βραβεύσεις του τελευταίου μήνα για μια ερμηνεία που τον κάνει αδιαφιλονίκητο φαβορί για τα Όσκαρ και είναι για πολλούς η ερμηνεία της χρονιάς απ΄όλες τις ταινίες. Από κοντά και ο ανερχόμενος Miles Teller στον πρώτο ουσιαστικά ρόλο της καριέρας του.

Selma της Άβα Ντιβερνέ

Με τους Ντέιβιντ Ογιέλοου, Τζιοβάνι Ρίμπιζι, Τιμ Ροθ, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Τομ Γουίλκινσον, Αλεσάντρο Νίβολα, Όπρα Γουίνφρι, Τέσα Τόμσον, Κάρμεν Ετζόγκο

Την άνοιξη του 1965, μια σειρά από δραματικά γεγονότα άλλαξαν την πορεία της Αμερικής και τη σύγχρονη αντίληψη σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών. Θαρραλέοι διαδηλωτές, όπως ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ, προσπάθησαν αρκετές φορές να προβούν σε ειρηνική πομπή από την πόλη Σέλμα έως το Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα διεκδικώντας το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ψήφου. Οι συγκλονιστικές αντιπαραθέσεις, η θριαμβευτική πορεία και η ψήφιση του νόμου περί δικαιωμάτων το 1965, είναι πλέον ένα ανεξίτηλο μέρος της Ιστορίας. Η ανθρώπινη ιστορία όμως της Selma - από τις πολιτικές μάχες στις αίθουσες της εξουσίας μέχρι την πίστη των ανθρώπων και τους αγώνες που έδωσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ - δεν είχε προβληθεί ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Χειμερία Νάρκη  (Kis Uykusu / Winter Sleep) του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Με τους Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Μελίσα Σόζεν, Ντεμέτ Ακμπάγκ, Άιμπερκ Πεκτσάν, Σερχάτ Κιλίτς, Νεγιάτ Ίσλερ, Ταμέρ Λεβέντ, Ναντίρ Σαριμπακάκ, Μεχμέτ Αλί Νουρογλού, Εμιρχάν Ντορουκτουτάν

Ο Αϊντίν, πρώην ηθοποιός, λειτουργεί ένα μικρό ξενοδοχείο στην κεντρική Ανατολία με τη νεαρή γυναίκα του, Νιχάλ, με την οποία έχει μια θυελλώδη σχέση, και με την αδελφή του, Νετζλά, η οποία υποφέρει λόγω του πρόσφατου διαζυγίου της. Πάμπλουτος, δεν έχει επαφή καθόλου με την πραγματική ζωή και τις δυσκολίες των ανθρώπων γύρω του, καθώς είναι κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του ξενοδοχείου του και οι μόνοι άνθρωποι τους οποίους συναναστρέφεται είναι η γυναίκα του και η αδελφή του. Τον χειμώνα, καθώς το χιόνι αρχίζει να πέφτει, το ξενοδοχείο γίνεται καταφύγιο, αλλά κι ένα αναπόδραστο μέρος που οξύνει τις μεταξύ τους έριδες.

ΦΑΓΗΤΟ

Momo

Κόζι περιβάλλον με έναν ιδιαίτερο φωτισμό που θυμίζει μπαρ του Τέξας και industrial διακόσμηση, το Momo στην Καλλιθέα. Το μενού εστιάζει περισσότερο στα σάντουιτς και παίζει με το ψωμί, ιδίως φρυγανισμένο, ενώ φτιάχνει μια εξαιρετική ισπανική παέγια, εθιστικά στικς κοτόπουλο με σουσάμι και ένα τίμιο θρυμματισμένο μιλφειγ με κρέμα- αφρό. Κι επειδή είναι περισσότερο ένα cocktail restaurant-stand-food, έχει και κατάλογο με κοκταίηλ στα 7-8€.

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, 210956 2300

Mimaya

Μια κλασσικότατη επιλογή γεύσης στα νότια προάστια, με τους σεφ να έχουν πολυβραβευθεί για τα πιάτα τους. Το μενού του επικεντρώνεται στη μεσογειακή κουζίνα και περιλαμβάνει φρέσκιες σαλάτες, εξαιρετικά ριζότο, μακαρονάδες, κρέατα εξαιρετικής ποιότητας Black Angus και ολόφρεσκο ψάρι. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την τριλογία καπνιστού σολωμού, Saltimbocca alla greca και από γλυκά το Σοφικολάτο του. Εδώ και καιρό έχει και το Mimaya Shop όπου μπορείτε να προμηθεύεστε προϊόντα Ελλήνων παραγωγών για το σπίτι σας. Προϊόντα που είναι η βάση της κουζίνας του. Τιμές 32-38€

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 2108944850

Κεραμείο Bar

Σε ένα παλιό κεραμοποιείο στεγάζεται ένα από τα πιο εναλλακτίκ μπαρ του Κεραμεικού, όπου ο κόσμος συρρέει και το γεμίζει κάθε φορά. Η φάση είναι ρακόμελο, μπακιρένια μπρίκια, πετρόχτιστοι τοίχοι, πολύ ξύλο στην διακόσμηση και μια διάθεση αλά παλαιά. Η μουσική πάει προς rock, soul, jazz, trip hop και σίγουρα αν είστε πρωτόβγαλτοι αξίζει να το επισκεφθείτε. Γιατί όλη η νεολαία έχει περάσει από εδώ.

Πλαταιών 27 & Μυρωνίδου, Κεραμεικός, 2103464223

Lulu’s Bar

Φέτος το χειμώνα το bar-restaurant Πόρτες το παίζει δίπορτο και με μια αυτόνομη είσοδο σε οδηγεί στο καινούργιο του πρότζεκτ, το Lulu’s Bar, ένα μινιμαλιστικό και ροκ χώρο, μια αυλή με μικρά δέντρα, όπου θα γευτείς πολύ καλά κοκταίηλ από τον bartender Χρήστο Αξαρλή και θα χορέψεις με τις soul, jazz, rock, disco μουσικές του Γιάννη Ντατσόπουλου.

Σολομού 1, Ψυχικό, 698 769 7588

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Βίοι Παράλληλοι @ ΚέντροΤεχνών-Πάρκο Ελευθερίας

Αφιερωμένη εξαιρετικά σε πενήντα «διφυείς» δημιουργούς που, εκτός από την τέχνη του λόγου, φλερτάρουν και με τα εικαστικά, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο, τη μουσική, είναι η έκθεση «Βίοι παράλληλοι» της Εταιρείας Συγγραφέων. Από τις 4/2 (εγκαίνια στις 7.30 μ.μ. ) φέρνει στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας έργα ιστορικών και σύγχρονων συγγραφέων και ποιητών (όπως οι Αναγνωστάκης, Εγγονόπουλος, Ελύτης, Καρούζος, Χιόνης, Χουλιαράς, Χρυσόπουλος κ.ά. ) αλλά και παράλληλες δράσεις.

Βασ. Σοφίας, 2107232603, Από 4/2 Eώς 18/2, Ημέρες / ώρες: Τρ.-Σάβ. 10 π.μ.-8 μ.μ. Κυρ. 10 π.μ.-2 μ.μ.

Νίκος Κρανάκης-Πολιτείες στη ζώνη του R.E.M. @ Γκαλερί Αστρολάβος-Δεξαμενή

Πρόκειται για την τέταρτη ατομική έκθεση του Νίκου Κρανάκη, μια σειρά έργων, κυρίως μεγάλων διαστάσεων, μεικτής τεχνικής σε καμβά (ακρυλικά, μελάνια, λάδια) που μας ταξιδεύουν στο χώρο και τον χρόνο με όχημα την ονειρική εμπειρία. Χρησιμοποιώντας τις χρωματικές εκρήξεις μιας αφαιρετικής γραφής, ο καλλιτέχνης στοχεύει στο συναίσθημα και προσκαλεί τον θεατή να συνεχίσει το όνειρο με μάτια ορθάνοιχτα, αντλώντας φώτα και διαδρομές από το υποσυνείδητο και πέρα από την κοινή λογική εξήγηση.

Ηροδότου 11, Αθήνα, 21 0722 1200

Πηγή:www.monopoli.gr

EVENTS

Arts & Docs @ Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ένα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ που  ζουμάρουν στους συναρπαστικούς κόσμους των κόμικ, του erotica, της street photography, του avant garde σινεμά και των κλασικών αριστουργημάτων, αποκαλύπτοντας τα επτασφράγιστα μυστικά τους. Η εξαιρετική σκηνοθέτιδα Σόφι Φάινς (αδελφή του Ρέιφ ), η οποία έχει υπογράψει τα απολαυστικότατα ντοκιμαντέρ «Ο Κινηματογραφικός Οδηγός για Διεστραμμένους» και «Οδηγός Ιδεολογίας για Διεστραμμένους» με πρωταγωνιστή τον Σλοβένο διανοούμενο Σλαβίο Ζίζεκ, θα βρεθεί στην Αθήνα ως επίσημη προσκεκλημένη του αφιερώματος. Μάλιστα, η Αγγλίδα δημιουργός θα παραδώσει και ένα ανοιχτό στο κοινό masterclass την Κυριακή 8/2 (4 μ.μ. ) στην Ταινιοθήκη.  Από το πρόγραμμα του «Art & Docs» ξεχωρίζει το υποψήφιο για Όσκαρ «Ανακαλύπτοντας τη Βίβιαν Μάιερ» (ταινία έναρξης ), ένα φιλμ φόρος-τιμής στην σπουδαία street φωτογράφο, το «Ο Τιμ και ο Βέρμερ Του» που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την αναπαραγωγή εικόνων τον 17ο αιώνα από τον Γιοχάνες Βερμέρ και το «Χορτασμένες Πόλεις» της προσκεκλημένης Σόφι Φάινς με θέμα τη ζωή και το έργο του Γερμανού εικαστικού Άνσελμ Κίφερ. Επίσης, μη χάσετε το κλασσικό ντοκιμαντέρ «Το Μυστήριο του Πικάσο» που γύρισε το 1956 ο Ανρί Ζορζ Κλουζο, αλλά και το «Crumb» του Τέρι Ζουίγκοφ με θέμα τον underground comic artist Ρόμπερτ Κραμπ. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Εισιτήριο ανά προβολή: 5 ευρώ 

ΒΙΒΛΙΟ

Η Μελαγχολία του Παρισιού, Baudelaire Charles, Εκδόσεις Ερατώ

Εκτός από κάποιες τρανταχτές εξαιρέσεις, τα κομμάτια αυτά του Μπωντλαίρ ανήκουν μάλλον σε ένα είδος διδακτικών και συμβολικών μύθων παρά σ' αυτό που ονομάζουμε ποίηση. Αν όμως μπορούμε να πούμε ότι τα περισσότερα κομμάτια συγγενεύουν με την αφήγηση παρά με τον καθαρό λυρισμό, δεν θα είναι ψέμα να προσθέσουμε πως το ανέκδοτο, η μικρή ιστορία που μπορεί να στηρίζεται σε πραγματικά επεισόδια της καθημερινότητας, είναι στα μάτια και στο πνεύμα του ποιητή αφορμή για μελωδική ονειροπόληση.

Ο Ξένος, Wilson Colin, Εκδόσεις ΟΞΥ

Έχοντας χάσει την αίσθηση των ανθρώπινων νόμων, ο ξένος αποδέχεται τις συνέπειες του αυτοαποκλεισμού του ζώντας στις παρυφές της κοινωνίας. Αντίθετα, για τη λογοτεχνία αποτελεί το επίκεντρο, με τη διαφορετικότητα να κατοχυρώνει τις αντιφάσεις του, απόλυτος εγωιστής και συγχρόνως ήρωας της αυταπάρνησης, απάνθρωπος μαζί και ευαίσθητος. Η πολλαπλότητα των μεταμορφώσεων του ξένου μέσα από το έργο μεγάλων δημιουργών αποτελεί το αντικείμενο αυτού του βιβλίου του Colin Wilson, ερευνητή, στοχαστή και μυθιστοριογράφου, που με την έκδοσή του απόκτησε τον τίτλο ενός από τα «τρομερά παιδιά» της αγγλικής λογοτεχνίας.

DJ SETS/PARTY

6/02: Italo Disco vs Aris Thomas @ Vinilio

Mια βραδιά γεμάτη από τους ρυθμούς της italo disco αλλά και καρναβαλικά old school urban dance vibes από τον βετεράνο Aris Tomas

Λεωφ. Ποσειδώνος 33, Γλυφάδα (ξεν. «Εμμαντίνα»), 2109681056, Είσ.: € 10, Παρ.: 11 μ.μ.

Saints & Sinners @ Skullbar

Dance party με τους LaCiouS, Michael G., Μάχη Λαμάρ και Έρη Κ

Ιπποκράτους & Λ. Κατσώνη 11, Νεάπολη Εξαρχείων, 6936457453, Είσ.: € 10 (με ποτό),  Παρ.: 12 μεσάν.

RBMA presents Radio Slave @ Six D.O.G.S.

O Matt Edwards, από τους πιο αναγνωρισμένους παραγωγούς της house και techno σκηνής, συνιδρυτής της Rediks, εξίσου δημιουργικός με τα monikers Quiet Village, Sea Devils, REKID και The Machine, επιστρέφει στην Αθήνα για ένα DJ set με τον DJ Statik.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, 2103210510, Είσ.: € 10, Παρ.: 11 μ.μ.

Ινώ Μέη @ Off The Chain

Αναλαμβάνει τα decks του νέου rock club των Εξαρχείων για ένα DJ set με έμφαση στη rock και metal μουσική.

Ζωοδόχου Πηγής 25, Εξάρχεια, 2130400369

Philipp Gorbachev @ Kitty Cat

O Ρώσος παραγωγός και performer της Comeme και της Kompakt εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το χαρακτηριστικό ωμό χορευτικό του ήχο σε ένα live set φτιαγμένο για να λειτουργεί σε club. Τον πλαισιώνουν οι Professional Crap Dancers.

Σταδίου 7, εντός στοάς, 2103423560, Είσ.: € 5, Παρ.: 11 μ.μ.

Funk for Sluts by Plasteline Recordings & Publishing @ Senza

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στις 23.00, η Plasteline Recordings & Publishing καταλαμβάνει το υπόγειο του Senza στο Σύνταγμα, για ένα μοναδικό label showcase. Στα controls θα βρεθούν μερικοί από τους καλύτερους παραγωγούς του label, οι οποίοι πρόσφατα έχουν κυκλοφορήσει σε αυτό. Ταυτόχρονα αποτελούν και μερικούς από τους αγαπημένους μας DJs. Οι Lefty D, Liou, Low Gee και Miguel θα ελέγξουν επίμονα το tempo της βραδιάς ξεσηκώνοντας μας μέχρι το ξημέρωμα, ενώ θα μας οδηγήσουν σε Deep Tech, House και Techno μονοπάτια. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι τέσσερις καλλιτέχνες είναι απόφοιτοι του Electronic Music Production course του SAE Technology Group Athens.

Λέκκα 23-25, Σύνταγμα, 6944599283, Είσοδος ελεύθερη, Σάβ.: 11 μ.μ.

PIXI PRESENTS MOBILEE RESIDENCY : RODRIGUEZ JR. (LIVE) w/ KOLEON, NIKOS TSIARAS & NICKKAL

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου το PIXI, συνεχίζοντας τη δυνατή συνεργασία με τη Mobilee Records του Βερολίνου, παρουσιάζει σε ένα LIVE show τον Rodriguez Jr. Μαζί του o resident DJ του PIXI Koleon και καλεσμένοι οι Nikos Tsiaras & Nickkal.

Ευμολπιδών 11, Κεραμεικός, Είσοδος: 15€ με ποτό, Ώρα: 23:00

7/2: Discotekken presents Larry Gus @ Φουάρ

O παραγωγός της DFA Larry Gus επιστρέφει στην Ελλάδα για ένα live show στο πλαίσιο του Discotekken party. Ακολουθούν οι residents του party Χρήστος Αγγελόπουλος και Παναγιώτης Μένεγος.

Μητροπόλεως 72 και Χριστοπούλου 6 (1ος όροφος), Μοναστηράκι, 2103211381, Είσοδος ελεύθερη,  Σάβ.: 9.30 μ.μ.

Gdim @ Tesla Bar Bios

O Γιώργος Δημητρακόπουλος σε ένα πολυσυλλεκτικό DJ set

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, 2103425335, Είσοδος ελεύθερη, Σάβ.: 10 μ.μ.

Q Sessions presents Tolis Q, Steve Sai @ Senza

Οι δύο DJs μοιράζονται τα decks του υπόγειου stage με techno, house και electronica

Λέκκα 23-25, Σύνταγμα, 6944599283, Είσοδος ελεύθερη, Σάβ.: 11 μ.μ.

«Suite» Release Party @ Rakkan

To επίσημο CD release party της νέας διπλής συλλογής του Αλέξανδρου Χριστόπουλου με downtempo, nu soul, jazz, electronica, deep και mellow house ήχους. Ανοίγει ο NSI.

Λεωφ. Κηφισίας 238-240 (εμπ. κέντρο Μελά), Κηφισιά, 2108087941, Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση, Σάβ.: 9 μ.μ.

Nino Santos, Stel @ Pop Up

Οι δύο DJs μοιράζονται τα decks με deep και tech house επιλογές

25ης Μαρτίου 13, Πλ. Νέας Σμύρνης, 6946658700, Είσοδος ελεύθερη, Σάβ.: 11 μ.μ.

Blend presents Adam Beyer & Ida Engberg @ Monastiraki Center

O Σουηδός βετεράνος και πολυπράγμων παραγωγός της techno επιστρέφει για ένα party με τη σύντροφό του στη ζωή και στα decks Ida Engberg, η οποία παράγει και παίζει έναν πιο μαλακό tech ήχο. Την εμφάνισή τους ανοίγουν οι resident DJs του Blend Mikee και Manolaco.

Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου, Ψυρρή, 2103317801, Προπώληση (€ 24, 30): Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload Stores, www.viva.gr, www.public.gr, 11876. Κρατήσεις τραπεζιών: 6938527901, 2112215122, Σάβ.: 11 μ.μ.

Natural Exposure presents Max Lafranconi @ Battery X

Με ιταλικές ρίζες και «ιμπιζιανές» καταβολές, ο θρύλος της psy trance Max Lafranconi (Etnica, Pleiadians) επιστρέφει στην Αθήνα για ένα party-συμπαραγωγή των ομάδων Natural High και Exposure Productions. Μαζί τους οι Iraklis Mindphaser, Eternity και Drem

Λεωφ. Κηφισού 38, Κολωνός, 6947268743, Είσ.: € 10, Σάβ.: 12 μεσάν.

Modulation presents Johannes Volk @ Astron

O Γερμανός εμπνευστής του label Exploration Records, παραγωγός και DJ της techno Johannes Volk μας επισκέπτεται για ένα techno set στο πλαίσιο του Modulation party. Μαζί του οι George Apergis και Simos Ares.

Τάκη 3, Ψυρρή, 6983885327, Είσοδος ελεύθερη, Σάβ.: 12 μεσάν.

Liva K | J.X Vertical | Marrow @ Vice Versa

Ο Έλληνας dj και παραγωγός Liva K για πρώτη φορά στο Αθηναικό κοινό. Ο ανερχόμενος Πατρινός producer με συνεργασίες σε πολλά μεγάλα labels του εξωτερικού (BunnyTiger, LouLou, Spirit Soul, Kumasi, Nurvous κλπ.) το Σάββατο 07.02 θα βρίσκεται καλεσμένος του J.X Vertical, εκ των ιδιοκτητών και παραγωγού της ελληνικής Groovonik Records στα dexx του Vice Versa, Ευρυμέδοντος 3 στο Γκάζι. Την βραδιά θα ανοίξει η νεαρή και ταλαντούχα Marrow της A2ltd. Στην διοργάνωση του event η Elegant Asymmetry, μας υπόσχεται μια μοναδική ακουστική εμπειρία.

Ευρυμέδοντος 3, Κεραμεικός, Ώρα: 23:00

LIVE/ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

5/02: White Fence w/ Alien Mustangs @ An Club

Με ιδέες και τρόπους δράσης που πηγάζουν από την hardcore punk σκηνή της δεκαετίας του 1980 και ξεκίνημα στην καλιφορνέζικη neo-punk σκηνή της δεκαετίας του 1990, ο Tim Presley κατέληξε να πειραματίζεται σε είδη μουσικής που έχουν την βάση τους σε pro-punk εποχές, δημιουργώντας έτσι μια πολύ ενδιαφέρουσα και μοντέρνα εκδοχή του τι είθισται να αποκαλείται garage rock, παντρεμένη ωστόσο με μια μοναδική pop ευαισθησία που τυγχάνει να διαθέτει. Μας δίνει λοιπόν μεγάλη χαρά να υποδεχθούμε μια τέτοια σπάνια μουσική φωνή και το συγκρότημα του για την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα.

Σολωμου 13-15

Leon @ Σταυρός Του Νότου

Στη δεύτερη εμφάνισή του στο Σταυρό του Νότου ο Leon θα παρουσιάσει όλα τα κομμάτια από το νέο του δίσκο “Global” ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα και έχει τις ρίζες τους στην indie rock και pop μουσική, ενώ παράλληλα αντλεί στοιχεία από την ηλεκτρονική, την folk και την παραδοσιακή μουσική. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια από το ντεμπούτο του “Futrue” καθώς και ορισμένες αγαπημένες διασκευές παρέα με τους guests έκπληξη της βραδιάς.Ο Leon θα πλαισιώνεται από το συγκρότημά του το οποίο απαρτίζουν νέοι Βρετανοί και Έλληνες μουσικοί που συμμετέχουν επίσης σε συγκροτήματα όπως οι Kyla La Grange, Connan Mockasin και Charlotte Gainsbourg.

Θαρύπου 37, 210 9226975, Είσοδος 10€ με μπύρα ή κρασί

6/02: Nefeli Walking Undercover @ Six D.O.G.S.

Η Νεφέλη Λιούτα ζει και φτιάχνει τη μουσική της στην Αθήνα υπό το ψευδώνυμο Nefeli Walking Undercover. Ανακατεύει τον ήχο των φυσικών οργάνων με τον ήχο των σπιτικών αντικειμένων, την kalimba και τα μακρινά ισοκρατήματα. Έχει κυκλοφορήσει εις διπλούν το άλμπουμ “Τα μολύβια-κομάντος” (2011 - ανεξάρτητα, 2014 - περιοδικό “Κόκκινη Καρφίτσα”) ενώ μέσα στο 2015 αναμένεται η κυκλοφορία των μεταμολυβικών της.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

Μαρίζα Ρίζου @ Σταυρός Του Νότου Plus

Η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει στη σκηνή του Σταυρού παρέα με την 6μελή μπάντα της και επιστρέφει τραγουδώντας με χαρακτηριστική νοσταλγία και αισθαντικότητα το “Πετάω” του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου παρέα με τον Πάνο Μουζουράκη, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το 2ο βήμα της στην ελληνική δισκογραφία.

Φραντζή & Θαρύπου, Είσοδος 10€ με μπύρα ή κρασί

7/02: Saint Etienne @ Fuzz Live

Οι υπέροχοι Saint Etienne, ένα από τα σημαντικότερα και καλύτερα groups που ξεπήδησαν από τη Βρετανική indie pop σκηνή των 90's, επιστρέφουν στην Ελλάδα, 8 χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στη χώρα μας, για μια ιδιαίτερη βραδιά στο Fuzz Live Music Club. Οι Saint Etienne σχηματίστηκαν στο Λονδίνο το 1990, παίρνοντας το όνομά τους από την γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλλίας. Με βασικό πυρήνα τον Pete Wiggs και τον Bob Stanley, αρχικά συνεργάστηκαν με διάφορες τραγουδίστριες πριν καταλήξουν στην μοναδική Sarah Cracknell, που με την παρουσία και τη φωνή της έδωσε ένα ιδιαίτερο νοσταλγικό χρώμα στην dance / indie pop της μπάντας.

Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817,www.fuzzclub.gr ,  Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00. Opening acts: t.b.a. Εισιτήριο: 29€

Spain @ Gazarte

Το “θρυλικό” γκρουπ του Josh Holden έρχεται στο Gazarte με νέα σύθεση, νέο δίσκο και αθεράπευτο ρομαντισμό. Το γκρουπ του μπασίστα, τραγουδιστή και τραγουδοποιού Josh Haden (γιος του κορυφαίου μπασίστα της jazz, Charlie Haden), συνδυάζει την indie folk με την dream pop και την jazz, μέσα από μελωδίες που διαχέουν έναν πρωτόγνωρο ρομαντισμό. Στο Gazarte θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά, στο ελληνικό κοινό τον τελευταίο τους δίσκο αλλά και κομμάτια από όλοκληρη την δισκογραφία τους  –που σε σημεία μας φέρνουν στο νου στιγμές από τους Madrugada και τους Tindersticks- σε μία βραδιά μυσταγωγίας με τις ονειρικές μελωδίες-σήμα κατατεθέν, του Josh Haden να κατακλύζουν το Gazarte υπό το ημίφως των κεριών.

Βουτάδων 32-34, Γκάζι, 210 3460347, Τιμές εισιτηρίων:Προπώληση: A ζώνη: 26€ | Β ζώνη: 22€ | Όρθιοι 15€, Ταμείο: A ζώνη: 29€ | Β ζώνη: 25€  | Όρθιοι 18€, Προπώληση εισιτηρίων: Gazarte, Public, Iανός, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Reload Stores και τηλεφωνικά στο 11876, Online sales: www.gazarte.gr | www.public.gr | www.viva.gr

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γάμος του Φίγκαρο του Μπωμαρσαί @ Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει το έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού Πιερ Μπωμαρσαί "Ο Γάμος του Φίγκαρο", με το οποίο εγκαινιάζεται η θεατρική σκηνή του Μεγάρου, σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Στάθη Λιβαθινού. Η αυλαία ανοίγει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 21.00) στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας. Ο Στάθης Λιβαθινός και η πολυβραβευμένη ομάδα του μετά τη μεγάλη επιτυχία της Ιλιάδας, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν το νέο τους εγχείρημα με ένα εμβληματικό έργο του κλασικού γαλλικού ρεπερτορίου, τον Γάμο του Φίγκαρο του Μπωμαρσαί, σε νέα μετάφραση από τα γαλλικά της Έλσας Ανδριανού.

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός , Μετάφραση: Έλσα Ανδριανού

Παίζουν: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Άρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας, Αντιγόνη Φρυδά.

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 2107282333, Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή μέχρι τον Απρίλιο, 7,12,13,14,19, 20, 21, 26, 27, 28 Φεβρουαρίου στις 21.00, 8,15, 22 Φεβρουαρίου στις 15.30 και 19.00, 11,18 Φεβρουαρίου στις 19.00, Διάρκεια: 2 ώρες , Τιμές εισιτηρίων: Β΄ Ζώνη: 18€, Α΄ Ζώνη: 22€, Φοιτητικό: 14€, Κάθε Πέμπτη, γενική είσοδος: 14€ , Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 2107282333 | www.megaron.gr

Πηγή:www.monopoli.gr