Σε κάθε απόφαση που παίρνεις στην ζωή σου αυτομάτως δέχεσαι και τις συνέπειες αυτής. Τα κέρδη που θα σου αποφέρει και τις ζημίες. Κάποιες φορές δεν αντιλαμβάνεσαι τα πρώτα, άλλες τα δεύτερα, ενώ άλλες δεν τα λογίζεις ως απότοκα της απόφασης.

Η μετακόμιση είναι μια από τις αποφάσεις που βρίθουν σε κέρδη και θυσίες που θα κάνεις. Έφτασες σε ένα σημείο ηλικιακά που θες να έχεις έναν προσωπικό χώρο που δεν είναι μεσοτοιχία στην κρεβατοκάμαρα των γονιών και με χάλια ηχομόνωση που κάθε ήχος και βογγητό ακούγονται. Έχεις επίσης και μια δουλειά με ένα καλό- λέμε τώρα- μισθό. Επίσης, αγαπάς τους γονείς σου, αλλά οι συνήθειες σου με τις δικές τους έρχονται σε κόντρα καθημερινά. Μετακομίζεις ή όχι;

Υπέρ μετακόμισης:

1.Έχεις τον προσωπικό σου χώρο για οποιαδήποτε χρήση θελήσεις εσύ.

2. Δεν χρειάζεται να δίνεις λογαριασμό τι ώρα θα γυρίσεις που θα πας και τι θα κάνεις.

3. Εξαλείφονται οι καθημερινοί τσακωμοί που είχες με τους γονείς σου, άρα βλέπεις καθαρά πόσο πολύ τους αγαπάς. Κι αυτό είναι ζωογόνο.

4. Είσαι φουλ αυτόνομη και αυτό σου δίνει πόντους αυτοπεποίθησης.

5. Μπορείς να κάνεις ένα πάρτι στο σπίτι. Για τα  γενέθλια σου. Δεν θα χρειαστεί να σκάσεις 200 ευρώ σε μαγαζί έξω.

6. Μπορείς να κάνεις σεξ σε όλο το σπίτι.

7. Συγυρίζεις το σπίτι σου όποτε θες εσύ. Όχι όταν σου λέει η μάνα σου να μαζέψεις το δωμάτιο που γκρινιάζεις και ίσως να μην έχεις όρεξη εκείνη τη στιγμή.

8. Γλυτώνεις έξοδα. Πώς; Σκέψου ένα Σάββατο που θες να δεις την παρέα σου, αλλά δεν έχεις λεφτά για έξω. Ή δεν έχει κάποιος άλλος. Τους φωνάζεις σπίτι σου και κοιμούνται σε σένα αν μένουν μακριά.

9. Το καλό του να έχεις δικό σου σπίτι είναι ότι μπορείς να μην μείνεις σε αυτό. Να κοιμηθείς έξω χωρίς να πρέπει 6 το πρωί να γυρίσεις στο κρεβάτι για να μην αρχίσουν οι άβολες ερωτήσεις.

10. Τα καλοκαίρια μπορείς να κάνεις staycation (θα σου πω άλλη φορά τι είναι αυτό)

 

Κατά της μετακόμισης:

1.Αν ζεις μόνη τότε θα γυρνάς σε ένα άδειο σπίτι. Αν συγκατοικείς τότε θα περάσεις αυτό το άχαρο διάστημα να δεις τις παραξενιές του άλλου, να δει ο άλλος τις δικές σου και με την ελπίδα να ταιριάξετε. Δεν πετυχαίνει πάντα.

2. Περισσότερη κούραση, λιγότερος ελεύθερος χρόνος. Πλέον το ωράριο της δουλειάς θα πρέπει να το μετράς διαφορετικά. 8 ώρες στο γραφείο, μία ώρα σφουγγάρισμα και ξεσκόνισμα, μισή ώρα μαγείρεμα και να πλύνεις και πιάτα και ποτήρια. Στο σπίτι των γονιών τα κάνει άλλος για σένα αυτά.

3. Λιγότερος μισθός για διασκέδαση. Όσο για το saving up για κάποιο ταξίδι...

4. Αν αρρωστήσεις ποιος θα σε φροντίζει;

5. Αν γίνει κάτι και μείνεις άνεργη, είναι πιθανό να γυρίσεις πίσω. Και αυτό είναι πάντα χτύπημα για την περηφάνια σου. Και καταργείται έτσι το #4 από τα υπέρ.

6. Σκέψου και το ζήτημα της ασφάλειας.

7. Πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου. Τόσα για φως, νερό, τηλέφωνο, τόσα για νοίκι, τα ψώνια του σούπερ μάρκετ…Βουνό!

8. Βλέπεις το Notebook. Κλαις. Ποιος θα σε παρηγορήσει; Σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ. Ποιος θα σε σκεπάσει;

Συμπέρασμα: Πρώτο βήμα να βρεις ένα σπίτι κοντά στο πατρικό σου για να σε βοηθάει η μάνα σου στο πρώτο διάστημα και να μην απογαλακτιστείς τελείως.