Hρθε η στιγμή να σταματήσω να διαμαρτύρομαι για χάρη του ανδρικού φύλου και να αναγνωρίσω κάτι για εσάς τις γυναίκες. Από μια ηλικία και μετά είναι δεδομένο ότι βιώνετε μια τεράστια πίεση από την κοινωνία. Πότε θα παντρευτείτε, πότε θα κάνετε παιδί, πώς θα συνδυάσετε καριέρα και οικογένεια…;

Enough is enough που λένε και στο χωριό μου. Οκ, είσαι μόνη σου, βγήκες από μακροχρόνια σχέση για την ακρίβεια, και μπήκες στα 28 σου και συνήθως αυτή είναι η ηλικία που μια σχέση μετατρέπεται σε αρραβώνα και γάμο. Και τι με αυτό; Δεν έχεις ανάγκη από πρέπει. Και σίγουρα δεν έχεις ανάγκη από ατάκες σαν κι αυτές.

1.«Γιατί είσαι μόνη σου;» Για κάτι τέτοιες ερωτήσεις γεννήθηκαν οι serial killers. Τι γιατί είσαι μόνη σου; Λες και υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε κάτι τέτοιο, εφόσον δεν πρόκειται για συνειδητή απόφαση. «Τράβα ρώτα αυτόν που βγήκα χθες βράδυ ραντεβού και δεν του άρεσα» θα απαντάς. Είσαι μόνη σου γιατί δεν έτυχε. Μην άγχεσαι για τον εαυτό σου. Τα πράγματα είναι και θέμα χρόνου, αλλά και προτεραιοτήτων.

Ή μπορεί να έμπλεξες με τύπους που δεν σου έκαναν.

2. Συμβουλές για να δέσεις τoν Πασά.... Είναι η στιγμή που κάθεσαι σε μια παρέα με 4 δεσμευμένες κοπέλες και έρχεται η θεία της μίας και σου λέει tips για να καταφέρεις το επόμενο ραντεβού να είναι και επιτυχημένο. Κρύβεσαι κάτω από το φλιτζάνι του καφέ και θες να ανοίξει η γη να σε καταπιεί.

3. «Χαμήλωσε κι εσύ λίγο τις απαιτήσεις σου». Όποια στο πει αυτό δείξε της απλά μια φωτογραφία με τον τελευταίο που βγήκες. Πόσο να χαμηλώσεις πια; Άσε που αν χαμηλώσεις θα δείξεις λιγούρα και καλός μύλος. Δεν έχεις την μύτη σου πάνω από το κεφάλι σου. Δεν ζητάς κάτι εξωπραγματικό. Οι φίλες σου γιατί να το έχουν κι εσύ όχι;

4. «Δεν έπρεπε να χωρίσεις με τον Ταδόπουλο». Σόρι κιόλας, αλλά είναι ύψιστο δείγμα χαμηλής αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης και φόβου να κάθεσαι με κάποιον γιατί μπορεί να μην βρεις άλλον. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχεις σχέση σοβαρή και αυτός δεν είναι ένας από αυτούς. Είσαι και μόνη σου καλά.

5. «Ήρθε η ώρα να γλεντήσεις και να κάνεις τρέλες». Η μανταμίτσα που θα στο πει αυτό εννοεί ότι ήρθε η στιγμή να τους πάρεις όλους χωρίς ενδοιασμούς. Όποια στο πει κλωτσιά και φτύσιμο στα μούτρα. Χωρίς ενδοιασμούς.

6. «Θα βγούμε ζευγάρια. Θες να έρθεις;». Του στυλ «δεν θα σε καλούσαμε αν δεν έπαιρνες τηλέφωνο, αλλά έλα δεν πειράζει». Να σου λείπει κάτι τέτοιο. Να είσαι σε ένα τραπέζι με 4 ζευγάρια που πότε θα φιλιούνται και πότε οι άντρες της παρέας θα σε κοιτούν περίεργα και θα ρωτάνε τις φίλες σου «αυτή γιατί είναι μόνη της;» να σου λείπει. Λες όχι ή ψάχνεις ενοικιαζόμενο γκόμενο.

Άσε που θα πετάξει και κάποιος το γραφικό «εσένα πρέπει να σου βρούμε έναν άντρα». Λες και είσαι η Γεωργία Βασιλειάδου στους Γαμπρούς της Ευτυχίας.