Αν ανήκεις στις τυχερές που θα φύγουν μέσα στις γιορτές, το πρώτο θέμα που σε απασχολεί είναι τι θα πάρεις μαζί. Και πώς να τα κουβαλήσεις. Διότι όλες ξέρουμε ότι ακόμα και για 3 μέρες να λείψεις, δε μπορείς να πας και με ένα μπλουζάκι βρε παιδί μου.

http://media.tumblr.com/36356e7e40c3a8cefd351eac199fe86f/tumblr_inline_mgu8owNPdR1ro2d43.gif

Δεν έχει σημασία αν θα πας για γιορτές στο Λονδίνο ή στην Άνω Ραχούλα, σημασία έχει ότι θέλεις να πάρεις μαζί όλη την προίκα σου χωρίς όμως να κουβαλάς σα γαϊδούρι. Εκτός αν έχεις τον καλό σου γι' αυτή τη δουλειά. Επίσης, φρόντισε να φτιάξεις μια λίστα με το τι θα πάρεις μαζί πριν ξεκινήσεις να πακετάρεις. Έχει συμβεί σε γνωστή μου να φύγει για τριήμερο χωρίς να πάρει μαζί εσώρουχα.


Παντελόνια και πουκάμισα
Σίγουρα το σκεπτικό σου είναι να τα διπλώσεις λεπτά και τακτοποιημένα σαν σε κατάστημα. Λάθος. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα τυλίξεις σε ρολό. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να τα τεντώσεις ΠΡΙΝ τα διπλώσεις ώστε να ην κάνουν τσακίσματα. Ξεκίνα να τυλίγεις από το κάτω μέρος κάθε ρούχου και όσο πιο σφιχτά γίνεται.


Παπούτσια
Δύσκολο task, ειδικά αυτή την εποχή που πρέπει να πακετάρεις  και μπότες. αθλητικά κτλ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τα τοποθετήσεις σύρριζα με τις γωνίες της βαλίτσας και επίσης να βάλεις πράγματα μέσα τους. Θα γλιτώσεις αρκετό χώρο, πίστεψέ με.

Κοσμήματα και μικροπράγματα
Χρησιμοποίησε κουμπιά για να τοποθετήσεις τα σκουλαρίκια σου ώστε να μην τα ψάχνεις σε κάθε πιθανό τσεπάκι. Μπορείς να τα καρφιτσώσεις στα κουμπιά που ήδη υπάρχουν στο παλτό σου πχ.


Πάρε προφυλάξεις
Ένα σακουλάκι είναι απαραίτητο για κάθε σαμπουάν/αφρόλουτρο/πούδρα που έχεις μαζί, ώστε να αποφύγεις ανεπιθύμητες διαρροές. Κρίμα να γίνουν όλα τα πράγματα μπεζ από το makeup σου.

https://31.media.tumblr.com/3a1f280f3bedd6292eb95aa85e19a433/tumblr_inline_nfx2hyd9my1qbsh7a.gif

Το άγιο νεσεσέρ
Ο απόλυτος σύμμαχος μιας κοπέλας. Ρίξε μέσα τα απαραίτητα, όπως λοσιόν ντεμακιγιάζ και καθαρισμού προσώπου, μία bb cream που θα σου δώσει κάλυψη, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία, κρέμα νύχτας, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα. Αν φοράς φακούς μη ξεχάσεις το υγρό τους.

Δειγματάκια
Σίγουρα αν ψάξεις στο μπάνιο σου θα βρεις δεκάδες συσκευασίες με δείγματα από σαμπουάν, αφρόλουτρα και κρέμες που βρίσκεις μέσα σε περιοδικά ή σου δίνουν στα καταστήματα. Ήρθε επιτέλους η ώρα να τα χρησιμοποιήσεις.

Και κάτι ακόμα:

Μην ξεχάσεις να πάρεις έξτρα πλαστικές σακούλες (δεν πιάνουν καθόλου χώρο) για να βάλεις τα άπλυτα στην επιστροφή. Θα σε σώσουν!

Αν έχεις βρει από πριν τα σύνολα που θα φορέσεις, χρησιμοποίησε τις ζώνες σου για να τα "δέσεις" μαζί ώστε να ξέρεις τι θα βάλεις με τι.

Να περάσεις τέ-λει-α!