ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ!

EMPIRE

Το «Empire» είναι η νέα σειρά του FOX με θέμα τη ζωή του δημιουργού, μιας μουσικής αυτοκρατορίας και τη διαμάχη των τριών γιων του, με την πρώην γυναίκα του για τη διαδοχή στο θρόνο της εταιρείας. Η σειρά είναι μια δημιουργία των υποψήφιου για Όσκαρ, Lee Daniels (The Butler, Precious) και του βραβευμένου με Όσκαρ, Danny Strong (The Butler).

Ο Lucious Lyon, τον οποίο υποδύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Terrence Howard (Crash, Prisoners), είναι ο απόλυτος βασιλιάς της hip-hop σκηνής. Πρόκειται για ένα ταλαντούχο καλλιτέχνη, ο οποίος ξεκίνησε ως μέλος συμμορίας, ίδρυσε την Empire Entertainment, μια πετυχημένη hip-hop δισκογραφική εταιρεία, την οποία ακόμα διοικεί. Η ‘βασιλεία’ του στο hip-hop δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν, εδώ και χρόνια. Όλα όμως πρόκειται να αλλάξουν όταν μαθαίνει πως πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια που θα τον αφήσει παράλυτο, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια. Το ρολόι μετράει αντίστροφα και ο Lucious, πρέπει να επιλέξει έναν από τους 3 γιους του για να αναλάβει το ρόλο του, χωρίς να προκαλέσει περισσότερη ζημιά στην ήδη δυσλειτουργική οικογένεια του. Ο αγαπημένος γιος του Lucious είναι ο μικρότερος, Hakeem (Bryshere Gray), ένας ταλαντούχος μουσικός και κακομαθημένος playboy που φαίνεται να προτιμάει τη φήμη, από τη σκληρή δουλειά. Ο μεσαίος γιος, Jamal (Jussie Smolett), είναι ένας ευαίσθητος άνδρας και μια μουσική ιδιοφυία, ο οποίος σε αντίθεση με τον Hakeem προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Jamal επίσης είναι gay, κάτι που ο πατέρας του, ποτέ δεν αποδέχτηκε. Ο μεγαλύτερος γιος, Andre (Trai Byers) είναι ο οικονομικός διευθυντής της Empire Entertainment. Έχει σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια και παρά τις ικανότητές του στη διαχείριση των οικονομικών, ο πατέρας του θεωρεί ότι δεν έχει το χάρισμα που είναι απαραίτητο για να ηγηθεί της εταιρείας. Ο Andre έχει ως σύμμαχο την πρώην σύζυγό του, Rhonda (Kaitlin Doubleday) οι οποίοι δεν πρόκειται να αποσυρθούν εύκολα, από τη διεκδίκηση του ‘θρόνου’.

Καθώς ο Lucious προετοιμάζει το έδαφος για τη διαδοχή του, τα σχέδιά του φαίνονται να καταρρίπτονται όταν η πρώην γυναίκα του Cookie (Taraji P. Henson) εμφανίζεται μυστηριωδώς, 7 χρόνια πριν την προγραμματισμένη αποφυλάκιση της. Ατρόμητη και τολμηρή, θεωρεί τον ευατό της ως το εξιλαστήριο θύμα που βοήθησε τον Lucious να χτίσει μια αυτοκρατορία, αλλά κατηγορήθηκε ως η μοναδική υπεύθυνη για την επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών, που χρηματοδοτούσε τα πρώτα στάδια της καριέρας του Lucious.

Η σειρά «Empire» κάνει πρεμιέρα στο FOX αμέσως μετά την Αμερική.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ @ 21:30

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

THE AMERICANS 2

Η σειρά περιστρέφεται γύρω από το γάμο δύο πρακτόρων της KGB, του Philip (Matthew Rhys) και της Elizabeth Jennings (Keri Russell) που υποδύονται τους Αμερικάνους και ζουν στα προάστια της Ουάσινγκτον, λίγο μετά την εκλογή του Ronald Reagan στο προεδρικό αξίωμα.  Ο Philip και η Elizabeth  έχουν 2 παιδιά, τη δεκατετράχρονη Paige (Holly Taylor) και τον εντεκάχρονο Henry (Keidrich Sellati), τα οποία δεν γνωρίζουν τίποτα για την πραγματική ταυτότητα των γονιών τους. Η σχέση τους δοκιμάζεται συνεχώς, καθώς η ένταση του Ψυχρού Πολέμου κλιμακώνεται. Ταυτόχρονα προσπαθούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους αλλά και να διατηρήσουν το δίκτυο κατασκόπων και πληροφοριοδοτών εντός των Η.Π.Α.  

Ο γείτονάς τους και πράκτορας του FBI, Stan Beeman (Noah Emmerich), έφτασε πολύ κοντά στο να ανακαλύψει το μυστικό τους αλλά η ερωμένη του Nina (Annet Mahendru), η οποία επίσης ανήκει στο δίκτυο κατασκόπων της KGB, κατάφερε να τον αποπροσανατολίσει. Διχασμένος ανάμεσα στη σύζυγό του Sandra (Susan Misner) και τα συναισθήματα που τρέφει για τη Nina, ο Stan αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η όμορφη Ρωσίδα είναι στην πραγματικότητα διπλή πράκτορας.

Ο Philip από την άλλη, έχει σταθεί πιο τυχερός στη σχέση του με την «επαφή» μέσα στο FBI, τη Martha (Alison Wright) η οποία είναι βοηθός του Ειδικού Πράκτορα και προϊσταμένου του Stan, Gaad (Richard Thomas). Ο Philip έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την αφοσίωση της Martha, κάνοντάς τη να τον ερωτευτεί και τελικά παντρευτεί, ενώ παριστάνει έναν απλό υπάλληλο του FBI. Εν τω μεταξύ στο σπίτι των Jennings η Paige γίνεται όλο και πιο καχύποπτη αφού έχει αρχίσει να υποψιάζεται ότι οι γονείς της κρύβουν κάτι.

Το «The Americans» είναι μια δημιουργία του Joe Weisberg, που δρα και ως executive producer μαζί με τους Joel Fields, Graham Yost, Darryl Frank, Justin Falvey και Daniel Sackheim.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ @ 21:30

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

ELEMENTARY 3

Το «Elementary» είναι μία σύγχρονη αστυνομική σειρά με πρωταγωνιστές τους Jonny Lee Miller ως ντετέκτιβ Sherlock Holmes και Lucy Liu στο ρόλο της Δρ. Joan Watson. Στα επεισόδια της σειράς βλέπουμε τις περιπέτειες του ιδιόμορφου αυτού διδύμου, καθώς προσπαθούν να εξιχνιάσουν υποθέσεις της Αστυνομίας στη Νέα Υόρκη. 

Ακολουθώντας την εποχή της «κατρακύλας» του στο Λονδίνο και ένα επεισόδιο στο κέντρο αποτοξίνωσης όπου βρισκόταν, ο εκκεντρικός Sherlock αποδρά και κατευθύνεται στο Μανχάταν εκεί όπου, ο πλούσιος πατέρας του τον αναγκάζει να ζήσει μαζί με τον χειρότερο εφιάλτη του – έναν νηφάλιο κηδεμόνα, τη Δρ. Watson.

Η Δρ. Watson ήταν μια επιτυχημένη χειρουργός, μέχρι που έχασε έναν ασθενή και μαζί την άδειά της. Έτσι, η νέα της υποχρέωση, αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για να βοηθήσει τους ανθρώπους, ως ένδειξη μετάνοιας για το ατυχές συμβάν του παρελθόντος. Όμως, ο ατίθασος Sherlock δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους πελάτες της. Την πληροφορεί πως η πείρα της, ως ειδική στους εθισμούς, δεν πρόκειται να έχει καμία θετική επίδραση πάνω του και πως ο ίδιος έχει φτιάξει το προσωπικό του πρόγραμμα αποτοξίνωσης – την ασχολία του ως αστυνομικός σύμβουλος στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η Watson δεν έχει άλλη επιλογή από το να ακολουθήσει το Sherlock, ο οποίος θεωρεί πως η ιατρική της εμπειρία μπορεί να αποβεί πολύ χρήσιμη. Σύντομα η ίδια η Watson θα αρχίσει να βλέπει με άλλο μάτι το ρόλο της αστυνομικής ερευνήτριας. Ο αστυνομικός σύνδεσμος του Sherlock Αρχηγός Toby Gregson (Aidan Quinn) γνωρίζει από προηγούμενες εμπειρίες που είχε με τη Scotland Yard, πως ο Sherlock είναι ιδανικός στο να λύνει δύσκολες υποθέσεις και τον καλωσορίζει ως μέλος της ομάδας. Ο Sherlock και η Watson συνεργάζονται επίσης με τον ντετέκτιβ Marcus Bell, έναν κορυφαίο ερευνητή, με εκπληκτικές ανακριτικές ικανότητες. Με έναν ασταμάτητο Sherlock να βρίσκεται ελεύθερος στην πόλη της Νέας Υόρκης, όλοι στηρίζονται στη Δρ. Watson για να τον ελέγξει!

Δημιουργός του «Elementary» είναι ο Robert Doherty (Medium, Ringer), ενώ η σειρά είναι βασισμένη στο κλασικό βιβλίο του Sir Arthur Conan Doyle «Sherlock Holmes».

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  @ 21:30