Είναι η αύρα που αιωρείται απ' όπου κι αν περνάς. Το ενθύμιο που αφήνεις σε κάθε αρσενικό που σε πλησιάζει. Σε χαρακτηρίζει περισσότερο κι από την υπογραφή σου που λέει ο λόγος. Το άρωμά σου λοιπόν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού η σωστή επιλογή απαιτεί χρόνο και ψάξιμο. Πώς θα διαλέξεις ποιο σου ταιριάζει όμως;

http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20111229213757/newgirl/images/2/20/Cece_Gets_Perfume.gif

Κάνε τεστ
Μην αγχώνεσαι, δε θα πιαστείς αδιάβαστη. Δε λέω ότι βγαίνουν πάντα σωστά, όμως στο ίντερνετ ή σε περιοδικά μπορείς να βρεις διάφορα quiz που αποκαλύπτουν τι άρωμα θα σου ταίριαζε. Κάντο και για την πλάκα που λέει ο λόγος.

Δειγματάκια, αγάπες μου
Επειδή το να αρωματίζεσαι με 5-6 διαφορετικές κολώνιες κάθε φορά που πας στα μαγαζιά δε θα σε βοηθήσει να βγάλεις άκρη (μάλλον θα ζαλιστείς), τα δείγματα είναι η καλύτερη λύση (αν καταφέρεις να κάνεις τις πωλήτριες να σου δώσουν). Επίσης, ποτέ μην αποφασίζεις με βάση το πώς μυρίζει ένα άρωμα στην κολλητή σου πχ. Οι μυρωδιές αναδεικνύονται διαφορετικά ανάλογα με τον άνθρωπο, μπορεί το ίδιο άρωμα σε εσένα να μυρίζει εντελώς διαφορετικά.


Μάθε τις νότες
Όχι του πενταγράμμου. Κάθε άρωμα, ανάλογα σε ποια κατηγορία εμπίπτει έχει και τις αντίστοιχες νότες. Αυτό σημαίνει ότι άλλη εσάνς έχει η βάση, άλλη η καρδιά και άλλη η κορυφή του. Οι νότες της κορυφής είναι αυτές που μυρίζεις πρώτα ενώ της βάσης αυτές που αποκαλύπτονται όταν οι άλλες δύο έχουν ξεθυμάνει. Άρα, είναι και αυτές που το χαρακτηρίζουν.

Μη βάζουμε ταμπέλες
Σίγουρα, άλλη αίσθηση έχει να έχεις ένα μπουκαλάκι Chanel No5 στο μπουντουάρ σου, το οποίο μάλιστα θα το χεις χρυσοπληρώσει κιόλας, και άλλη να φοράς ένα άρωμα από κάποιο άγνωστο brand που βρήκες στο κατάστημα κοντά στο σπίτι σου. Μερικές φορές όμως, εκεί κρύβονται τα καλύτερα. Το να βρεις το άρωμα που σου ταιριάζει δε σημαίνει ότι πρέπει ντε και καλά να στρέφεσαι μόνο σε γνωστούς οίκους. Όλα τα brands έχουν ψυχή, λίγο ψάξιμο θέλει μόνο.

Αλλάξανε τα γούστα μου
Ο χαρακτήρας σου εξελίσσεται όσο μεγαλώνεις, με αποτέλεσμα να αλλάζουν και οι προτιμήσεις σου. Το ότι μικρή μπορεί να λάτρευες τα λουλουδάτα αρώματα δε σημαίνει ότι πρέπει να σου αρέσουν και τώρα.

http://data1.whicdn.com/images/47378179/large.gif