ΣΙΝΕΜΑ

11/12: Η Έξοδος: Θεοί και Βασιλιάδες/ Exodus: Gods and Kings του Ρίντλεϊ Σκοτ

Με τους Άαρον Πολ, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έγκερτον, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ιντίρα Βάρμα, Μαρία Βαλβέρδε, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Τζον Τορτούρο, Μπεν Μέντελσον

Στο επίκεντρο της συγκλονιστικής ιστορίας, ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ («Ο Σκοτεινός Ιππότης», «The Fighter», «Οδηγός Διαπλοκής»), ως ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους. Απέναντί του θα συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή (Τζόελ Ίτζερτον). Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν. Τώρα καθώς η Αίγυπτος καλείται να αντιμετωπίσει μια από τις πιο ισχυρές φυσικές καταστροφές όλων των εποχών, οι δυο ηγέτες θα συγκρουστούν αμετάκλητα.

Ο Κήπος του Γιάλομ: Η Φιλοσοφία Μιας Ζωής Yalom's Cure της Σαμπίν Γκίσιγκερ

Με τους: Ίρβιν και Μέριλιν Γιάλομ

Πολυδιαβασμένος συγγραφέας και δημοφιλής ακαδημαϊκός, ο Ίρβιν Γιάλομ είναι ένας απο τους σημαντικότερους εν ζωή ψυχοθεραπευτές.  Η ταινία «Ο κήπος του ΓΙΑΛΟΜ» είναι κάτι περισσότερο από μια κλασική βιογραφία. Είναι ένα ταξίδι, μια υπαρξιακή διαδρομή στα επίπεδα του ανθρώπινου νου, με συνταξιδιώτη μας τον Δρα Γιάλομ, τις θεμελιώδεις ιδέες και τη σοφία του. Τα βιβλία του Ίρβιν Γιάλομ έχουν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και οι κριτικοί τον περιγράφουν ως συγγραφέα που «εμπνέει», «εκπλήσσει», «προκαλεί τον νου» και «αλλάζει τη ζωή».

Κοινός Παρονομαστής  του Σωτήρη Τσαφούλια

Με τους: Αντώνη Αντωνίου, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, Ρένο Χαραλαμπίδη, Μαρκέλλα Γιαννάτου

Τέσσερις άγνωστοι μεταξύ τους άνδρες συναντιούνται σε ένα καφενείο και μία ζωηρή συζήτηση για τα δύο φύλα ξεκινά. Για τον κύριο Πλάτωνα (Αντωνίου) η γυναίκα εκπροσωπεί κάτι ιερό, το οποίο ενσαρκώνεται στο πρόσωπο της κόρης του. Για τον Δημήτρη (Χαραλαμπίδης) η γυναίκα είναι το εισιτήριο για μια ήσυχη και όμορφη ζωή που του εξασφαλίζει η αρραβωνιαστικιά του. Για τον Αλέξανδρο (Δαδακαρίδης) το δεύτερο φύλο προσεγγίζεται κυρίως πλατωνικά, κι έτσι δηλώνει ερωτευμένος με μια κοπέλα που δεν έχει γνωρίσει ακόμα από κοντά. Για τον Νίκο (Κυριακίδης) όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες είναι δόλιες, όπως για παράδειγμα η κοπέλα με την οποία σχετίζεται και που ανακάλυψε ότι παντρεύεται. Είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, που φαινομενικά δεν μοιράζονται τίποτα κοινό. Εκτός από τον παρονομαστή που τους έχει διαφύγει, παρ’ όλο που τους απασχολεί όσο τίποτα.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ/LIVE

11/12:  Mad John the Wise + Sorrowful Winds & Versis Horizon/Hypostasis @ An Club

Οι Mad John the Wise, οι Sorrowful Winds, οι Versis Horizon και οι Hypostasis θα εμφανιστούν στη σκηνή του An Club.Oι Hypostasis είναι μια νεοσύστατη μπάντα με βάση την Αθήνα. Η πρώτη τους κυκλοφορία βρίσκεται στα ξεκινήματα, και δε δείχνει πρόθεση να σταματήσει. Στις συνθέσεις τους παντρεύονται πολυάριθμες επιρροές, όπου το σύγχρονο progressive συναντά το κλασικό heavy/thrash metal για ένα ξεχωριστό, έντονο ηχητικό αποτέλεσμα. Η μπάντα Versis Horizon ιδρύθηκε τον Αυγουστο του 2013 από τους Billy Γιαννακόπουλο (μπάσο), Δημήτρη Γκουντάνη (Ρυθμ. Κιθάρα), Βασίλη Τσικίμη (Ντραμς) και Λεωνίδα Περιφάνη (Φωνητικά). To είδος του συγκροτήματος προκύπτει από τις επιρροές των μελών της κυρίως στην progressive metal σκηνή. Έπειτα το συγκρότημα απέκτησε και 2ο κιθαρίστα τον Φώτη Φωτόπουλο (Lead. Κιθάρα) και τέλος ο Γρηγόρης Χατζησταύρου (πληκτρα) ακολούθησε το συγκρότημα στις αρχές του 2014.Οι Sorrowful Winds επιστρέφουν με καινούργιο δίσκο ("Non Aligned"), 13 χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία! Στα πλαίσια της υποστήριξής του λοιπόν, η μπάντα ξεκινά με το πρώτο της warm up show στο After Dark (9/11, 22:00), που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την πρώτη της ζωντανή εμφάνιση μετά από 7 χρόνια! Θα παρουσιαστεί ο καινούργιος δίσκος καθώς και παλιότερα κομμάτια της μπάντας. Σύντομα θα ακολουθήσει επίσημο release party! CAN CLASSIC METAL BE MODERN? S.W. ARE BACK!Οι Sorrowful Winds επιστρέφουν με καινούργιο δίσκο ("Non Aligned"), 13 χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία! Στα πλαίσια της υποστήριξής του λοιπόν, η μπάντα ξεκινά με το πρώτο της warm up show στο After Dark (9/11, 22:00), που ταυτόχρονα σηματοδοτεί την πρώτη της ζωντανή εμφάνιση μετά από 7 χρόνια! Θα παρουσιαστεί ο καινούργιος δίσκος καθώς και παλιότερα κομμάτια της μπάντας. Σύντομα θα ακολουθήσει επίσημο release party! CAN CLASSIC METAL BE MODERN? S.W. ARE BACK!

Σολωμού 13, Αθήνα, Έναρξη: 20:30 Damage : €6

12/12: Mob Pepper feat. Pee Wee Ellis @ Gazarte

Ένας αυθεντικός θρύλος της τζαζ στη σκηνή του Gazarte!

«O άνθρωπος που εφηύρε την funk», όπως τον αποκαλούν, έρχεται στις 12 Δεκεμβρίου, στο Gazarte. Σαξοφωνίστας και ενορχηστρωτής του James Brown, o Pee Wee είναι ο άνθρωπος που έδωσε πνοή σε παγκόσμιες επιτυχίες όπως το Cold Sweat, ενώ ακολούθησαν άλλα 26 κομμάτια που καθόρισαν αυτό που σήμερα ονομάζουμε funk. H επίδραση του Pee Wee στην μουσική ήταν τεράστια οδηγώντας κατευθείαν στους George Clinton, Sly Stone και έμμεσα στον Miles Davis της δεκαετίας του ’70.

Βουτάδων 32-34, 2103460347

One Love Reggae Ideas: The 5-Years Birthday Party @ Levare Music Theatre

BIG GIGANTIC (US) /FUNDRACAR Full-band live/VLASTUR Dub set /YAZ Dj set /CTN Warm up dj set + more surprises…

Η One Love Reggae Ideas γιορτάζει τα 5 χρόνια της και σας προσκαλεί σε ένα μεγάλο πάρτυ την Παρασκευή 12/12. Μια μουσική γιορτή που θα φιλοξενήσει μερικά από τα πολύ αγαπημένα μουσικά είδη της ομάδας – reggae, dub, dubstep, hip-hop, funk - και special guests: για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα από τα σημαντικότερα ανερχόμενα ονόματα της αμερικάνικης ηλεκτρονικής σκηνής, τους τρομερούς Big Gigantic. Αλλά όχι μόνο αυτούς, καθώς στη σκηνή ακόμη θα δείτε την καλύτερη reggae/dub πάντα της πόλης τα τελευταία χρόνια, τους Fundracar, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες dub παραγωγούς, τον Vlastur, τον ανερχόμενο Yaz, τον Ctn και άλλες εκπλήξεις… Ένα μεγάλο πάρτυ στην αρχή της εορταστικής περιόδου του Δεκεμβρίου, που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με δυνατά beats σε έναν από τους καλύτερους συναυλιακούς χώρους της πόλης.

Ιερά Οδός 76 & Σπύρου Πάτση, 210 3412622, Εισιτήρια: Προπώληση 5 (περιορισμένος αριθμός) και 8 ευρώ., E-Tickets: http://oneloveathens2014.eventbrite.com

Blame Kandinsky + One Leg Mary, Insect Radio @ Ρομάντσο

Την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, οι Blame Kandinsky θα παρουσιάσουν το πρώτο τους ep με τίτλο Pink Noise Motel στο Ρομάντσο. Μαζί τους οι One Leg Mary και οι Insect Radio.

Αναξαγόρα 3-5, Ώρα: 21:00, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θάνος Καλλίρης+Λάμπης Λιβιεράτος @ Piu Verde

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, το ίδιο και η καινούρια χρονιά και οι Καλλίρης και Λιβιεράτος συνεχίζουν να μας διασκεδάζουν με τα καλύτερα live ! Ελάτε όλοι στο τελευταίο live τους "A concert before Christmas" για το 2014. Κάντε κράτηση στο : 210 6546 185

Άλσος Παπάγου, Ώρα 23:00, Είσοδος Ελεύθερη

Sigmatropic @ Six D.O.G.S.

Στις 12 Δεκέμβρη, οι Sigmatropic επιστρέφουν μετά από δύο χρόνια στη σκηνή του six d.o.g.s, αυτή την φορά για να παρουσιάσουν επίσημα το καινούργιο τους άλμπουμ με τίτλο «Dead Computer Blues», που ήδη κυκλοφορεί από την Inner Ear. Εκτός από τα καινούργια τραγούδια τους, πολλά από τα οποία θα ακουστούν για πρώτη φορά στο six d.o.g.s, οι Sigmatropic μαζί με προσκεκλημένους φίλους και διακεκριμένους συνεργάτες, θα θυμίσουν και μερικά από τα κομμάτια των προηγούμενων άλμπουμ τους και θα διασκευάσουν τραγούδια και μουσικές που τους σημάδεψαν ως μουσικούς και μουσικόφιλους.

13/12: Αφιέρωμα στις Τρύπες & Ξύλινα Σπαθιά @ Καφενείο Αυλή

Η "ΑΥΛΗ" γιορταζει 2 χρονια λειτουργιας και υποδεχεται σε ενα μοναδικο παρτυ τον Χρήστο Τσαπράζη από τα Ξύλινα Σπαθιά, τον Γιώργο Τόλιο από τις Τρύπες και τον Κώστα Πουλή σ' ένα ζωντανό οπτικοακουστικό αφιέρωμα στις δύο θρυλικές μπάντες της Θεσσαλονίκης, που σημάδεψαν με τον ήχο τους την Ελληνόφωνη ροκ σκηνή. Το αφιέρωμα παρουσιάζεται από μουσικούς που συμμετείχαν στις δύο αυτές μπάντες, πράγμα που εγγυάται την εκ των έσω γνώση των μυστικών του ήχου τους και κυρίως, την αυθεντικότητα της συνταγής της ενέργειας που εκλύονταν στα live τους.

Γ. Ολυμπίου 4, Ώρα 21:00,

14/12: Irini Konstantinidi Jazz-Bound Trio @ Athenaeum Κελάρι

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στο "Κελάρι" του ATHENAEUM το Jazz-bound trio της τραγουδίστριας Ειρήνης Κωνσταντινίδη με τον Γιάννη Παπαδόπουλο στο πιάνο και τον Κώστα Πατσιώτη στο κοντραμπάσο θα κινηθεί ανάμεσα σε JAZZ και POP standards με τη μινιμαλιστική επιδεξιότητα και τη μοναδική διαδραστικότητα, που χαρακτηρίζει τους τρεις μουσικούς.

Αδριανού 3, Κέντρο, 210 3211987

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ

12/12: Άγαμοι Θύται @ Άνοδος Live Stage

Οι Άγαμοι Θύται έρχονται με το κεφάλι ψηλά, από τις 12 Δεκεμβρίου κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο Anodos Live Stage. Μια σατιρική παράσταση , που προκαλεί ανάταση και αισιοδοξία, για να κερδίσουμε τη χαμένη μας αυτοεκτίμηση. Μια μουσικοθεατρική ανάλυση για την κρίση χωρίς διακρίσεις. Μουσηγέτης ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, απαθής διευθύνει την ορχήστρα με το ένα χέρι ο Δημήτρης Σταρόβας , και τους ακολουθούν ολοταχώς, ελπίζοντας να τους ανατρέψουν, ο Πάνος Μουζουράκης, η Ρούλα Μανισάνου, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Γιώργος Χατζής, η Πελαγία Πλαγιανάκου και η Φανή Γεωργακοπούλου.

Κείμενα: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Πειραιώς 183, Αθήνα, Ώρα έναρξης: 23:15, Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί , 2ο ποτό: 8 ευρώ , Πληροφορίες: Τηλ.: 210 34 68 100

Πηγή:www.monopoli.gr

13/12: Ελένη Τσαλιγοπούλου Boğaz musique @ Passport

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας συστήνεται εκ νέου αυτό το χειμώνα: Είναι πλέον η Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique. Μια νέα μπάντα που απαρτίζεται από εξαιρετικούς μουσικούς, συνιστώντας μαζί με εκείνη μία δημιουργική μουσική ομάδα, που εξελίσσεται, πειραματίζεται, «πειράζει», ενώνει το καινούριο με το παλιό, την Ανατολή με τη Δύση και διαμορφώνει ένα  σύγχρονο, ελκυστικό, ηχητικό τοπίο. Και το ραντεβού δίνεται στο Passport τις Παρασκευές 5 και 12 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου, αλλά και σε μία απόλυτα γιορτινή βραδιά, την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων

Πλατεία Κοραή, Καραΐσκου 119, Πειραιάς, 2104296401, Τιμή εισιτηρίου: 12 eur (bar, με μπύρα ή κρασί) – 20 eur (σε τραπέζι, με ποτό)

Προπώληση εισιτηρίων:  PUBLIC - 11876 – Καταστήματα Παπασωτηρίου – Seven Spots & on line: www.viva.gr

ΒΙΒΛΙΟ

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: Η Λύτρωση του Γκάμπριελ Βιβλίο 3, Sylvain Reynard, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο καθηγητής Γκάμπριελ Έμερσον έχει αφήσει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την αγαπημένη του Τζούλια. Είναι πεπεισμένος ότι μαζί, οι δυο τους, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πάντα. Και ανυπομονεί να γίνει πατέρας.  Αλλά το εξαντλητικό πρόγραμμα της Τζούλια, που θέλει να πάρει το πτυχίο της, ανατρέπει τα σχέδιά του. Όταν μάλιστα την καλούν να δώσει μια διάλεξη στην Οξφόρδη, συγκρούεται με τον Γκάμπριελ γιατί αποφασίζει να μη βαδίσει στα χνάρια της δικής του έρευνας. Επιπλέον, στην Οξφόρδη κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα άτομα από το παρελθόν που έχουν σκοπό να εξευτελίσουν την Τζούλια και να αποκαλύψουν ένα από τα πιο σκοτεινά μυστικά του Γκάμπριελ.  Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του, ο Γκάμπριελ θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τους βιολογικούς γονείς του, πυροδοτώντας μια αλυσίδα γεγονότων με αναπάντεχες συνέπειες για τον ίδιο και την Τζούλια.  Στο τρίτο βιβλίο του ΣΚΟΤΕΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ, ο Γκάμπριελ και η Τζούλια θα αγωνιστούν να διατηρήσουν αλώβητο το πάθος και τον έρωτά τους, σ’ ένα δυνατό φινάλε που θα συγκλονίσει.

Πρελούδιο Θανάτου, Arne Dahl, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σε αυτό πρωταγωνιστεί η Σέρστιν Χολμ (μία από τις δύο γυναίκες της ομάδας) της οποίας τα όρια αντοχής δοκιμάζονται. Είναι μια ιστορία αγάπης με κάθε άλλο παρά ευτυχή κατάληξη… Ο πρώην αγαπημένος της Σέρστιν Χολμ, μέλους της Ομάδας Άλφα, επίσης αστυνομικός, κατηγορείται ότι πυροβόλησε έναν άοπλο πρόσφυγα που προσπαθούσε να διαφύγει τη σύλληψη και την απέλαση. Αποδεικνύεται ότι ο πρώην της Σέρστιν έχει αυτόκλητα αναλάβει μια ηθική σταυροφορία με βάση τη Βίβλο. Έτσι η προσωπική ζωή της γίνεται αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από την Ομάδα Άλφα, η οποία για να καταλάβει τις επόμενες ενέργειες του υπόπτου πέφτει με τα μούτρα στη μελέτη της Βίβλου.

ΘΕΑΤΡΟ

11-14/12: Disney Οn Ice- Μagical Festival στο ΟΑΚΑ

Από τα παλάτια της Disney κατευθείαν στην Αθήνα! Οι δυναμικές αδελφές Άννα και΄Ελσα από τη Νο 1 ταινία της Disney "Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen)", έρχονται στην Αθήνα, στο κλειστό γήπεδο μπάσετ ΟΑΚΑ από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου. Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο του Μίκυ και της Μίνι μέσα από το Μαγικό Φεστιβάλ Πάγου της Disney on Ice.

Ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 16:00 & 20:00, Σάββατο 12:00 & 16:00, Κυριακή 12:00, 16:00 & 20:00, Εισιτήρια:  8-38€, 210 8840600| abcd.gr | viva.gr , Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots & ΙΑΝΟΣ

Πηγή:www.monopoli.gr

Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Οδυσσέας Ιωάννου @ Θέατρο Διάνα

Μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση από τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Χρήστο Θηβαίο και Οδυσσέα Ιωάννου σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Ένα τρένο που καθυστερεί. Μια μπάντα οκτώ μουσικών και ένας παραγωγός ραδιοφώνου περιμένουν στο σταθμό, όπου συναντιούνται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες, συναισθήματα, προσδοκίες. Το ελληνικό τραγούδι τέμνει την συλλογική μας μνήμη και τους προσωπικούς δρόμους.

Επί σκηνής: Τραγούδι: Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Αφήγηση: Οδυσσέας Ιωάννου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη: 21:00, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο (απογευματινή – λαϊκή): 18:00, Σάββατο: 21:30, Κυριακή: 19:00

Τιμές εισιτηρίων: Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή: 20€ πλατεία – 18€ εξώστης, Σάββατο απογευματινή - λαϊκή: 16€ πλατεία – 14€ εξώστης, Σάββατο: 22€ πλατεία – 20€ εξώστης Φοιτητικό, νεανικό, συνταξιούχων, ανέργων: 14€ (εκτός βράδυ Σαββάτου και μόνο από το ταμείο του θεάτρου)

Η Μεγάλη Χίμαιρα @ Θέατρο Πορεία

Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, Διαρκεια : 150 ' , Σκηνοθ.:Δ. Τάρλοου

Ερμηνεύουν: Αλ. Αϊδίνη, Ν. Ψαρράς, Όμ. Πουλάκης, Σ. Σεϊρλή, Δ.Τάρλοου, Αλ. Αλεξανδράκη, Ηλ. Μαυρομάτη. Σκην.-κοστ.: Ελ. Μανωλοπούλου. Μουσ.: Κ. Πολέμη.

Μέσα από την ιστορία της Γαλλίδας Μαρίνα Μπαρέ, η οποία ερωτεύεται και παντρεύεται έναν Έλληνα εφοπλιστή, η γυναικεία ματιά και η αντρική επιθυμία φωτίζουν αποκαλυπτικά τη διαχρονική αμφιθυμία που χαρακτηρίζει τη σχέση της Δύσης με την Ανατολή.

Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69,Πλ. Βικτωρίας, Τηλ : 2108210991, Πληροφορίες : Απόγ.: Τετ., Κυρ. 7.30 μ.μ. Βραδ.: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ., Τιμη : € 20-14 (Πέμ.-Κυρ.). Κάθε Τετ. € 14.

ΦΑΓΗΤΟ

New Dash στην Κηφισιά

Σε έναν πολυσύχναστο δρόμο που έχει τα πάντα, βρίσκεται το εστιατόριο New Dash με κουζίνα μεσογειακή, ελληνική, πιάτα απλά στο άκουσμα, αλλά περίτεχνα στημένα και με φρέσκα υλικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το μαστέλο, την στριφτόπιτα από ορεκτικά, τα strozzapreti από τα ζυμαρικά, το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και τις πέρλες μαύρης τρούφας από κυρίως και στα γλυκά το "ηφαίστειο", το σουφλέ πορτοκαλιού που είναι θρυλικό. 

Κολοκοτρώνη 8, Κηφισιά, 2108088796

Σαρακίνικο στο Γκάζι

Ένα αυθεντικό ταβερνείο στο κέντρο, με απροσδόκητα καλές τιμές και πολύ καλό κρέας. Ο χώρος ζεστός, με το ξύλο και τους πέτρινους τοίχους να κυριαρχού, το μενού μικρό, αλλά αυτό που αρμόζει, ένα κρασί ημίγλυκο που δεν καταλαβαίνεις πόσο εύκολα κατεβαίνει, ποικιλίες που χορταίνουν 3 άτομα και δίνουν 19 ευρώ και πολύ καλή μουσική.

Δεκελέων 23, Γκάζι

ΠΟΤΟ

Nixon

Από τα λίγα μαγαζιά στον Κεραμεικό, που σου θυμίζουν εποχές που το Meetpacking District της Νέας Υόρκης ξεκίναγε. Το βράδυ σου κάνει εγκαταλελειμμένη πόλη το περιβάλλον. Είναι έναν δρόμο πιο πάνω σχεδόν από την Ιερά οδό, αλλά κανονικά θυμίζει συσκότιση στους δρόμους του Βερολίνου από τους Εγγλέζους. Ανοίγεις την πόρτα και βρίσκεις έναν πάρα πολύ ωραίο, ατμοσφαιρικό και νουάρ χώρο. Το μπαρ είναι στο επίπεδο του πεζοδρομίου και μπαίνοντας αμέσως αριστερά το εστιατόριο αρχίζει τρία σκαλοπάτια πιο πάνω. Λειτουργεί ήδη οκτώ χρόνια, αλλά είναι για μένα από τους πιο μοντέρνους χώρους στην Αθήνα από πλευράς διακόσμησης. Έχει κόκκινους δερμάτινους καναπέδες και καρέκλες, χαμηλό φωτισμό και η μουσική πάει από funk μέχρι Creedence Clearwater Revival. Μπορείς να ακούσεις και Έλβις. Ωραία, σπιτική μουσική.

Αγησιλάου 61Β, 2103462077

Rockfellas στον Πειραιά

Σε ένα μικρό παράδρομο ανάμεσα στη Μαρίνα Ζέας και την Ακτή Μουτσοπούλου, το RockFellas έγινε άμεσα hot spot, χάρη στη ροκ αισθητική και τα καλοφτιαγμένα ποτά. Ο Γιάννης Σεμιτέκολο άφησε τα τηλεοπτικά πλατό και έκανε τον δικό του χώρο στον Πειραιά. Άλλωστε όπως λέει, ή αυτό θα έκανε ή περιοδικό. Επέλεξε να φτιάξει ένα μαγαζί με συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών του Johny Cash, να καλύπτει τον τοίχο πίσω από το μπαρ, η ταπετσαρία να έχει εξώφυλλα του Rolling Stone και οι βολικοί δερμάτινοι καναπέδες Chesterfield να θυμίζουν Central Perk από τα Φιλαράκια. Αφθονία σε μπύρες και ποτά σε τιμές 5-8 ευρώ και πολλή ροκ μουσική, αλλά όχι μόνο.