Που πάει το μυαλό σου στο άκουσμα του «Κάτω Πατήσια»; Σίγουρα όχι στα καλύτερα! Εντάξει, δε θα σου μιλήσω για την πιο in και πολυσύχναστη περιοχή των Αθηνών. Το μόνο που θα σου πω είναι ότι τα Κάτω Πατήσια δεν είναι μόνο αυτό που φαντάζεσαι.

 

Τα Πατήσια, εκτείνονται από 3,5 έως 5 περίπου χιλιόμετρα βόρεια του ιστορικού κέντρου και υπάγονται στον Δήμο Αθηναίων. Η περιοχή των Πατησίων διακρίνεται στα Άνω και τα Κάτω Πατήσια. Τα Πατήσια έδωσαν το όνομά τους σε έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της Αθήνας, την οδό Πατησίων, που επίσημα ονομάζεται 28ης Οκτωβρίου. Η περιοχή ονομαζόταν παλαιότερα και Παραδείσια, από το παράδεισος. 

Εχοντας ζήσει και στις δύο περιοχές των «Άνω-Κάτω», όπως πολλοί τα χαρακτηρίζουν, θα σου πω, ότι δύσκολα θα τις άλλαζα! Πλέον το κέντρο μπορεί να μην είναι η ιδανική περιοχή για να ζει κάποιος, λόγω των μεταναστών που κοντεύουν να γίνουν περισσότεροι κι από τους Έλληνες, εξαιτίας του καυσαερίου και των χιλιάδων πολυκατοικιών που αυξάνονται καθημερινά, όμως, τα «Πατησάκια» μας έχουν και τα θετικά τους! Διάβασε περισσότερα