Για τις προηγούμενες δύο δεκαετίες της ζωής σου, έβλεπες τον ίδιο γιατρό. Μα φυσικά, τον παδιάτρό σου!  Σου έδινε καραμέλες, σε φρόντιζε, προσπαθούσε να μην σου δώσει το σιρόπι που ήταν ό,τι πιο πικρό είχες δοκιμάσει ποτέ- ναι, ναι, αυτό το ροζ το παχύρρευστο.

Ήρθε η στιγμή όμως που πρέπει να τον αντικαταστήσεις με έναν γιατρό για… ενήλικες και να μην καταλήξεις σαν τον Ρος από τα φιλαράκια που πήγαινε μέχρι τα 35 του στην παιδίατρό του.

Ηρέμησε, πάρε βαθιές ανάσες και ξεκίνα το ταξίδι της εύρεσης... σωστού γυναικολόγου! Πως; Για διάβασε!

 

1.    Από τη μαμά σου

Σ' αγαπάει, σε νοιάζεται, ξέρει για εσένα. Ρώτα την για τον γυναικολόγο της ή για κάποιον που έχει να σου προτείνει, εάν ντρέπεσαι να πας στον δικό της. Εάν η μαμά δεν είναι ιδιαίτερα κοντά σου, πάρε πληροφορίες από την αδελφή, την ξαδέρφη ή κάποιον άλλο συγγενή, γένους θηλυκού. Θα σε βοηθήσει πολύ!

 

2. Από στόμα σε στόμα

 

Αποτελεί την πιο συχνή λύση και συνήθως την πιο αξιόπιστη. Στην «πιάτσα» υπάρχουν κάποια ονόματα γιατρών που έχουν την καλύτερη φήμη, κι αυτό γιατί συμπεριφέρονται με επαγγελματισμό απέναντι στους ασθενείς τους. Ρώτα λοιπόν φίλες και σίγουρα θα έχουν κάποιον καλό γιατρό να σου προτείνουν. Προσοχή! Το να πας σε ένα γιατρό που θεωρείται τοπ κι εσύ να απογοητευτείς, δεν είναι διόλου απίθανο. Υπάρχουν γυναικολόγοι που μας «ταιριάζουν» και άλλοι όχι.

2.    Το site του φορέα που είσαι ασφαλισμένη
Όπως πιθανώς ξέρεις, όπου κι αν είσαι ασφαλισμένη, είτε σε δημόσιο φορέα είτε σε ιδιωτικό, μπορείς άμεσα να βρεις μια λίστα με γιατρούς, αρκεί να επισκεφτείς την ιστοσελίδα τους. 

3.    Το ίντερνετ γενικότερα
Συνεντεύξεις, βιογραφικά, ερωτήσεις-απαντήσεις, φόρουμ, και πολλά πολλά άλλα μπορείς να εντοπίσεις στο διαδίκτυο κι έτσι να πάρεις μια γεύση από το γιατρό που έχεις στο μυαλό σου. Προσοχή και πάλι! Επειδή έγραψε μια κοπέλα ότι δεν είναι καλός γυναικολόγος σε ένα φόρουμ, δε σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Φίλτραρε καλά αυτά που διαβάζεις και κλείσε ραντεβού σε αυτούς που σου εμπνέουν περισσότερη εμπιστοσύνη. 

4.    Ρώτα τον παιδίατρό σου


Σίγουρα θα έχει να σου συστήσει κάποιους γυναικολόγους που εκτιμά και εμπιστεύεται. Το πιο πιθανόν είναι να βρίσκονται και στην περιοχή σου, πράγμα ακόμα πιο βολικό. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις, λοιπόν, παρά να δοκιμάσεις! Άλλωστε στο συστήνει και ο αγαπημένος σου παιδίατρος που ξέρει τα «κουμπιά» σου.

Κι αν δε μου αρέσει ο καινούριος μου γιατρός;

 

Εάν νιώσεις άβολα, ότι φοβάσαι ή  ότι δε σου κάνει, μην απογοητευτείς. Με τη δεύτερη ή την τρίτη φορά, θα βρεις τον κατάλληλο γυναικολόγο. Και μην πας στα εύκολα! Τι εννοώ; Διάγραψε το τηλέφωνο του παιδίατρού σου και μην του χτυπήσεις την πόρτα!

Mάθε περισσότερα:

-Αρεταίειο Νοσοκομείο Β Μαιευτική και γυναικολογική κλινική 

Τμήμα Παιδικής-Εφηβικής Γυναικολογίας & Επανορθωτικής Χειρουργικής

Τηλ:  210-7286282

- Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Αλεξάνδρα

Ιατρείο Παιδικής & Εφηβικής Γυναικολογίας

τηλ. επικοινωνίας: 213-2162376

-Ρεα Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική

Τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας για Ραντεβού:
210 9495250, 210 9495255 
(Καθημερινά: 8.00 – 20.00)

-Ευγενίδειο Θεραπευτήριο

Μονάδα Γυναικολογίας, Μαιευτικής και Περιγεννητικής Ιατρικής

Τηλέφωνο: 210 7208289