Το περπάτημα σε τεντωμένο σχοινί γοήτευε ανέκαθεν τον Frédéric Malle. Αυτό που αντιλαμβανόταν πάντα είναι ότι μια δόση υπερβολής έχει περισσότερη δύναμη και γοητεία, όταν βρίσκεται σε εξαιρετικά ασφαλή χέρια.

Σε αυτό οφείλεται και η ανάγκη του για ένα άρωμα που φλερτάρει με τους παρωχημένους κώδικες της αρρενωπότητας, ενώ παράλληλα αξιοποιεί τη δύναμή τους για να δημιουργήσει κάτι όμορφο και ακαταμάχητο.

Ο Maurice Roucel είναι ένας θρύλος στον κόσμο της αρωματοποιίας – αποτελεί έναν από τους πρώτους συνεργάτες και καλό φίλο του Frédéric Malle, αλλά και δημιουργό αρκετών εμβληματικών αρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Musc Ravageur. Για χρόνια, ο Malle ήταν γοητευμένος από το προσωπικό άρωμα του Roucel, ένα μοναδικό άρωμα που είχε δημιουργήσει ο αρωματοποιός στο εργαστήριο αποκλειστικά για δική του χρήση.

Ήταν σαν τον ίδιο τον Maurice Roucel: ασυμβίβαστο, τολμηρό, τεχνικά ευφυές και απόλυτα γοητευτικό. “Με την πρώτη ματιά φαίνεται απρόσιτος”, λέει ο Malle, “αλλά είναι μια συνειδητή επιλογή! Αποτελεί μια αυτοτελή δύναμη: εξαιρετικά πνευματώδης, γεμάτος χιούμορ και αγάπη για τους ανθρώπους. Δεν είμαι ο μόνος που σκέφτηκε ότι μυρίζει όμορφα, αλλά είμαι ο μόνος με τον οποίο θα συνεργαζόταν για να εξελίξει αυτό το άρωμα, από ένα πρόχειρο σκίτσο, σε κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Και είναι τιμή μου, γιατί ακριβώς είναι τόσο αυτοβιογραφικό, τόσο προσωπικό”. Ύστερα από πέντε χρόνια επίμονης προσπάθειας, ο Roucel συμφώνησε να συνεργαστεί με τον Malle για τη δημιουργία του αρώματος, που θα μετατρεπόταν μετέπειτα στο Uncut Gem.

Όπως αναφέρει ο Malle, το Uncut Gemδιέθετε εκτός από μία αίσθηση φρεσκάδας και κάτι εντελώς ακαταμάχητο. Με πολλά φρέσκα, φυσικά συστατικά και musk, είχε μία ελκυστική, αλλά και εκλεπτυσμένη αίσθηση.” Οι πικάντικες νότες κορυφής από ginger, περγαμόντο, μανταρίνι, angelica root και μοσχοκάρυδο οδηγούν στη φωτιά, που κρύβεται μέσα του: μια συμφωνία από vetiver, frankincense, μεγάλη δόση από amber και musk που δένει απόλυτα με την επιδερμίδα. Μια εξέλιξη, κατά μία έννοια, του δυναμικού Musc Ravageur.

Το Uncut Gem είναι μια ωδή στις αντιθέσεις. Είναι έντονο και ταυτόχρονα απαλό, κλασικό αλλά και φρέσκο.

Σε κερδίζει με την πρώτη εντύπωση και σε ακολουθεί συνεχώς σαν μία ηχώ.

Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα από 30/9.

fredericmalle.com