Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να κάνεις τα χριστουγεννιάτικα δώρα σου με τον τρόπο που γνώριζες μέχρι τώρα... αλλά τίποτα δεν σε σταματά από το διαδικτυακό shopping ή τη νέα αγοραστική μέθοδο του click away.Τα Χριστούγεννα είναι για να χαρίζεις και να προσφέρεις. Δεν έχει σημασία το κόστος του δώρου που θα επιλέξεις να κάνεις αλλά η ίδια η πράξη της προσφοράς.  

Προτού επιλέξεις δώρο για τους γονείς σου, τους φίλους σου, το αγόρι σου, τα αδέλφια σου... σκέψου τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους.

 

Κάτι που θα αρέσει σίγουρα στους γονείς σου, είναι ένα καινούριο πικάπ. Ναι! Τα πικάπ έχουν επανέλθει στην μόδα και μπορείς να τα βρεις στην αγορά και στα ηλεκτρονικά καταστήματα είτε στην κλασσική μορφή τους είτε σε μία πιο αναβαθμισμένη και σύγχρονη μορφή, στην οποία περιλαμβάνεται μέχρι και ραδιόφωνο. Πέρα από την μουσική τους ιδιότητα, το πικάπ αποτελεί ένα vintage, old-time-classic διακοσμητικό αξεσουάρ για το σαλόνι, που θα τους γυρίσει στο παρελθόν και θα τους ξυπνήσει όμορφες αναμνήσεις.

 

Στις φίλες σου ή στην αδελφή σου τα πράγματα είναι σαφώς πιο εύκολα. Σκέψου τι θα άρεσε να προσφέρουν σε εσένα. Η επιλογή των κοσμημάτων είναι μια διαχρονική κοριτσίστικη λύση. Το online-shopping μπορεί να κατέστησε τις αγορές πιο δύσκολες για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά έχει και τα θετικά του σημεία. Έκανε προσιτά άπειρα μαγαζάκια χειροποίητων κοσμημάτων μέχρι και απόμακρων νησιών, στα οποία, δύσκολα, θα είχαμε διαφορετικά πρόσβαση. Τα χειροποίητα κοσμήματα κυμαίνονται σε όλες τις τιμές, ανάλογα με τα υλικά τους. Τα δαχτυλίδια, τα κολιέ, τα σκουλαρίκια, τα βραχιόλια.. είναι μικρά σε μέγεθος αλλά συμβολίζουν πάντα μια μεγάλη πράξη αγάπης.

 

Τα καλλυντικά είναι επίσης, μια safe επιλογή δώρου αφού είναι άκρως απαραίτητα για όλες τις γυναίκες. Το καλό είναι ότι, πλέον, μπορείς να βρεις καλλυντικά πολύ καλής ποιότητας, σε αρκετά προσιτές τιμές. Δεν έχει σημασία ότι περνάς τις περισσότερες ώρες στο σπίτι... Πού και πού, και ιδίως τα Χριστούγεννα, σου αξίζει να νιώθεις υπέρλαμπρη! Τα bubble-bath-bobs, είναι οι μπάλες σαπουνιού που κάνουν την μπανιέρα, χρωματιστή και προσφέρουν χαλάρωση. Μια διαφορετική & δημιουργική επιλογή δώρου.

 

Τα αγορίστικα δώρα μας δυσκολεύουν λίγο παραπάνω. Τα βιντεοπαιχνίδια είναι μια καλή επιλογή δώρου αφού τα αγόρια, ανεξαρτήτως ηλικίας, περνούν άπειρες ώρες μπροστά στην οθόνη να παίζουν σαν μικρά παιδιά. Ωστόσο, μια πιο οικονομική λύση δώρου είναι οι κάλτσες. Σε άπειρα σχέδια και χρώματα, οι κάλτσες αποτελούν ένα δώρο, που τα αγόρια σίγουρα θα εκτιμήσουν.

 

Πάντα υπάρχει και η δυνατότητα να τυπώσεις πολλές φωτογραφίες με το αγαπημένο σου άτομο και να δημιουργήσεις μια αφίσα, ένα κολάζ ή να τις ενσωματώσεις σε μια κορνίζα. Το πιο γλυκό δώρο.

 

Για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, όπως στον παππού και τη γιαγιά σου, μπορείς να χαρίσεις ένα πακέτο γλυκά ή να τα φτιάξεις μόνη σου και να τα διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικα. ‘Ετσι, θα τα μοιράζουν στα εγγόνια τους, πλημμυρισμένοι από αγάπη. Μπορεί να μην επιτρέπεται οι ίδιοι να τρώνε πολλά γλυκά αλλά τα Χριστούγεννα, όλοι δικαιούνται να τρώνε έστω και ένα γλυκό.

 

Οτιδήποτε, όμως, κι αν αγοράσεις και σε οποιονδήποτε αποφασίσεις να το προσφέρεις, μην ξεχνάς ότι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο είναι η αγάπη που έχεις να προσφέρεις.