Με τι ασχολήθηκε η Lady Gaga μετά την συμμετοχή της στην ταινία Α star is born; Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, θέλησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και στον χώρο της συγγραφής. Και το Channel Kindness είναι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. 

Η τραγουδίστρια επιδίωκε εδώ και πολύ καιρό να γράψει ένα βιβλίο, που θα μπορούσε να γίνει πηγή έμπνευσης για όλους μας. Έχοντας περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια και πασχίζοντας να ξεπεράσει δικά της ψυχολογικά προβλήματα, αποφάσισε να μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα νέα παιδιά διαβεβαιώνοντάς τα πώς δεν είναι μόνα τους.

Το βιβλίο της συγκεντρώνει καθημερινές ιστορίες καλοσύνης. Αν αυτές οι ιστορίες, που έχουν γράψει νέοι και βασίζονται σε προσωπικά τους βιώματα, αποτελέσουν έμπνευση για μια νέα πράξη καλοσύνης, τότε η Lady Gaga με την συγγραφή αυτού του βιβλίου έχει πετύχει τον σκοπό της. "Όλο αυτό δεν μπορούμε να το καταφέρουμε μόνοι μας και εδώ έχουμε ένα βιβλίο που μας δείχνει ότι δεν είμαστε μόνοι". 

 Το Channel Kindness περιλαμβάνει ακόμα, προσωπικές ιστορίες της τραγουδίστριας όπως επίσης και τρόπους για να παρακινήσει τους αναγνώστες να οδηγούνται σε ευγενικές πράξεις. 

Για την τραγουδίστρια, η ευγένεια παίζει σημαντικό ρόλο και μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μάλιστα, η μητέρα της Lady Gaga, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η κόρη μου κι εγώ πιστεύουμε στη δύναμη της ευγένειας να αλλάξει τον κόσμο και στη δυνατότητα των νέων ατόμων να ηγηθούν αυτής της αλλαγής".

Η τραγουδίστρια ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό της μια φωτογραφία της ίδιας μαζί με την μητέρα της, να κρατάνε το καινούριο βιβλίο. Την φωτογραφία συνόδευε η λεζάντα: "Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εκπέμπουμε καλοσύνη ο ένας στον άλλον, ο ένας για τον άλλον, και ο ένας με τον άλλον για έναν πιο ευγενικό και γενναίο κόσμο". 

Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει στην Αγγλία και στην Αμερική ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου.