Στριφογυρίζεις σαν την σβούρα στο κρεβάτι σου και αργείς πολύ να κοιμηθείς; Υπάρχει ένα φυσικό ρόφημα που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αντιμετωπίσεις την αϋπνία χωρίς να καταφύγεις σε συμπληρώματα για τον ύπνο.

Είναι ένα απλό τσάι από μπανάνα που θα φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι και θεωρείται πολύ αποτελεσματικό χάρη στο μαγνήσιο και το κάλιο που περιέχει το φρούτο. 

Γιατί βοηθάει η μπανάνα τον ύπνο;

Το μαγνήσιο συμβάλει στην καλή λειτουργία των υποδοχέων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλό μας που μας «υπαγορεύουν» ότι είναι ώρα για ύπνο. Έτσι με τη σειρά τους, οι υποδοχείς είναι σε ετοιμότητα να λάβουν το σήμα της χαλάρωσης – απαραίτητο μήνυμα για να μπούμε στη διαδικασία για ύπνο με ποιότητα και διάρκεια.  

Αντίστοιχα, επιστημονικές έρευνες έχουν συνδέσει το κάλιο με την χαλάρωση των μυών αλλά και την έλλειψή του με προβλήματα στον ύπνο. Επομένως, φαίνεται ότι η μπανάνα με το πολύτιμο φορτίο της σε μαγνήσιο και κάλιο, μπορεί να λειτουργήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.  

Πώς θα φτιάξεις το τσάι μπανάνας;

Η βασική συνταγή είναι η εξής: Αφού ξεφλουδίσεις μια μεσαίου μήκους μπανάνα, κόβεις τις δύο άκρες της και την βυθίζεις σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό για 10 λεπτά, τουλάχιστον. Σουρώνεις και σερβίρεις σε μια κούπα, προσθέτοντας αν θέλεις κανέλα. Φροντίζεις να πιεις το ρόφημά σου, μία ώρα πριν τον ύπνο.

(Φωτογραφίες: freepik)