Την επιθυμία τους για διασύνδεση και συνεργασία σε κοινές δράσεις επικύρωσαν ο δήμος Πειραιά και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ με το Σύμφωνο Συνεργασίας που συνυπέγραψαν σε συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο της πόλης, ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Μόραλης και ο πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος. Στόχος του συμφώνου είναι η υλοποίηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων προς όφελος της δημοτικής και σπουδαστικής κοινότητας.

 

Σε συνέντευξη του, ο κ. Μόραλης δήλωσε: «Υποδέχτηκα με ιδιαίτερη χαρά τον κύριο Ροδόπουλο στο Δημαρχείο Πειραιά. Υπογράψαμε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πειραιά και Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΚΜΗ, το οποίο κινείται στην κατεύθυνση υλοποίησης συνεργειών που πιστεύω πως είναι απαραίτητες -  ειδικά αυτή την εποχή στη χώρα - προκειμένου να επιτυγχάνουμε καλά αποτελέσματα. Αποτελεί μια σοβαρή εκπαιδευτική δομή στην πόλη του Πειραιά και ήταν θέμα χρόνου να υπογραφεί  Σύμφωνο Συνεργασίας,  έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε κοινές  συνέργειες και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ να μας συνδράμει σε αθλητικές, κοινωνικές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφέροντας στον Δήμο  δυνατότητες υποτροφιών με ευνοϊκούς όρους. Από την άλλη  κι εμείς θα είμαστε παρόντες όπου μπορούμε να βοηθήσουμε τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ στο πλαίσιο των δικών μας δυνατοτήτων. Μέσω των παραρτημάτων του στην πόλη του Πειραιά, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ καλύπτει ανάγκες που δεν μπορεί να καλύψει, αν θέλετε, η κεντρική διοίκηση, το κράτος. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας θα φανούν τους προσεχείς μήνες και θα είναι ορατά και για τις δύο πλευρές, αλλά κυρίως  και για τους δημότες του Πειραιά».

 

Ο Πρόεδρος  του Εκπαιδευτικού Ομίλου  ΑΚΜΗ  κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ανέφερε με τη σειρά του:

«Τέτοιες ενέργειες σε μια περίοδο που η χώρα μας μαστίζεται από την κρίση είναι απαραίτητες. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ είναι και θα παραμείνει αρωγός σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία του Δήμου αλλά και το αντίθετο. Διότι μέσω της συνεργασίας μας με τον Δήμο, μας δίνεται η δυνατότητα να συμπράξουμε σε ενέργειες που διοργανώνουμε, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι  ορατό για τους πολίτες του Πειραιά, για τους νέους, για όλους μας! Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΚΜΗ μέσω της πανελλαδικής του παρουσίας στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο Κρήτης υποστηρίζει και υλοποιεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Είμαστε παντού, για να είμαστε δίπλα στους νέους, είμαστε δίπλα στον Δήμαρχο και στον Δήμο Πειραιά».

Πληροφορίες:

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ, Κοδριγκτώνος 16, τηλ.: 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, Σωτήρος 1, 210 8224074

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΚΡΗΤΗΣ, Θεοτοκοπούλου & Κορωναίου, Ηράκλειο, 2810 300900

ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας, 2410 660400

www.iek-akmi.edu.gr  | www.facebook.com/iekAKMIedu