Μπορεί να είσαι τυχερή και να γνωρίσεις τον ένα και μοναδικό, αλλά σε γενικές γραμμές προβλέπω ότι θα θυσιάσεις τα πιο ανέμελα σου χρόνια (βγάζω εκείνα του νηπιαγωγείου) για να τρέχεις πίσω από έναν Γιώργο ή Γιάννη ή Τάσο. Τι μισούμε, λοιπόν, στις σχέσεις της φοιτητικής ζωής;
Θα έχεις στη σχολή σου την ταμπέλα της κοπέλας του τάδε, τα αγόρια θα σε αποφεύγουν (ειδικά αν ο τάδε ξέρει καράτε) και οι κοπέλες θα σε κοιτούν με μισό μάτι (γιατί είναι και ωραίο παιδί αυτός ο τάδε πανάθεμα τον!).
Θα έχεις μειωμένο χρόνο για τις φίλες σου, εκτός αν πρόκειται να περνάς όλη σου τη μέρα σε καφέδες και εξόδους. Το πιο λογικό είναι να διχαστείς ανάμεσα σ’ αυτές και στον τάδε. Σάββατο βράδυ για ποτό με τα κορίτσια ή επίσκεψη με τον τάδε στη γιαγιά του που γιορτάζει; Κυριακή απόγευμα cinema με την κολλητή σου ή για καφέ με τον τάδε για να συζητήσετε το που θα πάει επιτέλους αυτή η σχέση;
Με την αποκλειστικότητα τι παίζει; Σ΄αυτή την ηλικία περιμένεις να μην ξενοκοιτάει; ή να μην αρπάξει κάποια ευκαιρία που ίσως του παρουσιαστεί; Ντάξει, αγχώθηκα στη σκέψη και μόνο.
‘’Η σχολή μου είναι καλύτερη από τη δικιά σου’’, ‘’ τα παιδιά στο έτος μου είναι πιο cool’’, ‘’ εμείς θα πάμε Αράχωβα’’, “εμείς τελειώνουμε νωρίτερα με την εξεταστική και θα πάμε 4 φορές διακοπές’’. Ανόητες κόντρες και συγκρίσεις.
Θα μπλεχτείς με έρωτες και αγάπες που δε διαρκούν για πάντα (προφανέστατα) γιατί ακόμη σ’ αυτή τη φάση δεν ξέρεις ούτε τι ψάχνεις ούτε γιατί το ψάχνεις. Στο τέλος θα βρεθείς πληγωμένη, προδομένη, απογοητευμένη και χαμένη.
Οι χωρισμοί ποτέ δε μένουν ανάμεσα σε δυο άτομα. Πέρα από τις φίλες σου που θα θέλουν να μάθουν κάθε λεπτομέρεια, θα το μάθει και ο κάθε άκυρος κουτσομπόλης φοιτητής από τις παραδίπλα σχολές. Ειδικά αν είχες βάλει relationship status στο facebook (για να δέσεις τον γάιδαρο σου), θα προκαλέσεις σούσουρο και κουβεντούλες πίσω από την πλάτη σου.
Κατινιές, κατινιές, πολλές κατινιές. Θα κάνεις πως δεν τον βλέπεις, θα κάνει πως δε σε βλέπει, θα ρωτάς τους κοινούς σας φίλους ‘’ Θα έρθει και ο τάδε το βράδυ; Γιατί αν είναι έτσι, εγώ δεν έρχομαι’’. Όταν τον δεις με άλλη, γιατί θα έρθει και αυτή η στιγμή αργά ή γρήγορα, θα βάψεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε.
Από εκεί που δεν ήθελες να τον δεις, θα γίνει εμμονή, θα πηγαίνεις επίτηδες σε μέρη που συχνάζει για να τον πετύχεις, θα προετοιμάζεις 87 μέρες πριν τι να του στείλεις στα γενέθλια του, θα περιμένεις πάνω από το κινητό σου μήπως και σε πάρει (ακόμη και αν η κλήση του γίνει μόνο και μόνο επειδή πατήθηκε το κινητό στην τσέπη του).
Μωρέ καλά τα λέει η Tailor Swift, οι σχέσεις της φοιτητικής σου ζωής δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μεγαλώνουν τη λίστα με τους πρώην σου. Μην αιφνιαδιαστείς αν πολλοί απ’ αυτούς προσπαθήσουν να σου ριμάξουν κάθε επόμενη σου σχέση.