Το ξέρω φαίνεται λίγο «κάπως» να βάζεις τους ανθρώπους σε κατηγορίες ανάλογα με τις ...τρίχες τους, αλλά ας μην γελιόμαστε, η πρώτη εντύπωση όσον αφορά την εμφάνιση, είναι πάντα σημαντική. Και σε αυτό το πλαίσιο, οι τρίχες του προσώπου λένε πολλά για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα ενός άντρα.

Τι μαρτυρά λοιπόν, ο τρόπος που είσαι ξυρισμένος για τον χρακτήρα σου;

1. Τα μούσια σε όλο το πρόσωπο

Γνωστά και ως τα μούσια των «ηλικιωμένων». Μιας και είμαστε φοιτητικό site, να πούμε πως οι ακαδημαικοί συνηθίζουν να έχουν αυτού του είδους το ξύρισμα. Παραπέμπει επίσης και σε θρησκευτικούς συσχετισμούς. Αυστηρό και με ιδιαίτερο «βάρος», το εν λόγω, παλιομοδίτικο η αλήθεια είναι στυλ, προτιμάται κι από τους νέους άντρες της εποχής αφού προσδίδει κύρος.

vigo-610x442

2. Το στρογγυλό μουσάκι

Στυλ βγαλμένο από προηγούμενες δεκαετίες, που ταιριάζει σε κάθε καλτ φυσιογνωμία εκεί έξω. Έκανε πάταγο την δεκαετία του '90, τότε που χαρακτήριζε έναν άντρα ιδιαίτερα προσεγμένο και δυναμικό, προκαλώντας την πλεόν θετική εντύπωση. Αυτό βέβαια, δεν εμποδίζει πολλούς άντρες να το επιλέγουν και σήμερα. Κάνει τον άντρα να φαίνεται ιδιαίτερα αρρενωπός και τονίζει τις γωνίες του προσώπου.

<img alt="MADRID, SPAIN - DECEMBER 16: Brad Pitt attends " the="" tourist="" premiere="" at="" palacio="" de="" los="" deportes="" on="" december="" 16,="" 2010="" in="" madrid,="" spain.="" (photo="" by="" carlos="" alvarez="" getty="" images)"="" height="841" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px" data-cke-saved-src="http://www.neopolis.gr/wp-content/uploads/2016/09/o-BRAD-PITT-570.jpg" src="http://www.neopolis.gr/wp-content/uploads/2016/09/o-BRAD-PITT-570.jpg" srcset="http://www.neopolis.gr/wp-content/uploads/2016/09/o-BRAD-PITT-570.jpg 570w, http://www.neopolis.gr/wp-content/uploads/2016/09/o-BRAD-PITT-570-214x300.jpg 214w, http://www.neopolis.gr/wp-content/uploads/2016/09/o-BRAD-PITT-570-400x561.jpg 400w, http://www.neopolis.gr/wp-content/uploads/2016/09/o-BRAD-PITT-570-357x500.jpg 357w" style="border:0px;vertical-align:middle;height:auto;clear:both;" width="600">

3. Τα γένια των λίγων ημερών

Υποδεικνύουν έναν άντρα που είναι ενημερωμένος για τις τελευταίες τάσεις της μόδας και τις ακολουθεί πιστά. Το πιο νεανικό και στιλάτο look με τα γένια να μη φτάνουν ποτέ σε μήκος και πάχος, τόσο ώστε να καλύπτουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου. Υπάρχει ωστόσο, μια παρανόηση από τους άντρες που πιστεύουν ότι τα γένια των λίγων ημερών δεν χρειάζονται την παραμικρή φροντίδα. Βλέπετε, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ταιριάζουν σε αυτούς που υποστηρίζουν έναν χαλαρό τρόπο ζωής και συνδυάζεται ιδανικά με κάθε είδους ντύσιμο (μια προτίμηση στο casual βέβαια).

jake-stubble

4. Φαβορίτες

Υποδεικνύουν έναν άνθρωπο που του αρέσει να χαλαρώνει, να διασκεδάζει έντονα και να τραβά τα βλέμματα πάνω του. Στο μυαλό των περισσότερων έρχεται ο Elvis, όποτε σκέφτονται τις φαβορίτες, οπότε αυτός που τις επιλέγει «κλέβει» λίγη από την λάμψη του. Τις συναντάς περισσότερο σε hipsters και χαρίζουν ένα παλιομοδίτικο, αλλά ταυτόχρονα παιχνιδιάρικο look.

elvis-presley-05

5. Μουστάκι

Υποδεικνύει έναν άντρα, ολίγον τι υπερόπτη κι αλαζόνα. Πίσω στα 70s, υποδείκνυε έναν αρσενικό τύπο με σημαντικές επιτυχίες στον ερωτικό τομέα, αποπνέοντας αυτοπεποίθηση κι επιθυμία για δοκιμή ολοένα και περισσότερων, νέων πραγμάτων. Το μουστάκι πάντως, απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και περιποίηση ώστε να είναι καλοσχηματισμένο και να μην καταλήξεις να μοιάζεις με ...βοσκό από τον Ταΰγετο. Από την άλλη βέβαια, θέλει και προσοχή να μην προκαλέσεις τίποτα συνειρμούς με τον ...Hitler!

mustache

6. Ο φρεσκοξυρισμένος

Παραπέμπει σε κολεγιόπαιδο του εξωτερικού! Είναι σίγουρα η πιο ασφαλής επιλογή για κάποιον που δεν τα πάει καλά με τις ...τρίχες. Το εν λόγω look είναι μη παρεξηγήσιμο και σε γλιτώνει πάντα από τον κόπο της περιποίησης και της φροντίδας των γενιών που μερικές φορές είναι ανυπόφορη. Από την άλλη, χάνεις κύρος και ...αντρίλα, γιατί όπως και να το κάνουμε τα μούσια έχουν άλλη χάρη! Υπάρχουν κι εκείνοι οι άντρες βέβαια, που με την baby face τους έχουν «ρίξει» τις πιο καυτές γυναίκες!

the-rock-shaved-head

Πηγή: neopolis.gr