Είτε είσαι ρομαντική ψυχή είτε απλώς σου αρέσει ο χώρος σου να μυρίζει όμορφα, πιστεύω ότι αγαπάς τα κεριά όπως οι περισσότερες γυναίκες. Ειδικά τώρα που χειμωνιάζει, τι καλύτερο από μια cozy ατμόσφαιρα με κεράκια, κουβέρτα και ζεστή σοκολάτα (και το έτερον ήμισυ, αν το ‘χεις βρει)

Η αγάπη για τα κεριά βέβαια πολλές φορές κοστίζει, αφού τα περισσότερα ή τελειώνουν γρήγορα ή είναι ψιλοακριβά. Εγώ λοιπόν σου έχω μερικά tips προκειμένου να εκμεταλλευτείς τα κεριά σου όσο περισσότερο γίνεται πρωτού αγοράσεις άλλα, όπως και για να τα φροντίζεις ώστε να δείχνουν πάντα σαν καινούρια.

 

- Κάτι πολύ εκνευριστικό που συμβαίνει συχνά είναι το κερί να κάνει βαθούλωμα στο κέντρο, αφήνοντας ουσιαστικά το γύρω γύρω αχρησιμοποίητο. Για να το αποφύγεις, φρόντισε κάθε φορά να καις το κεράκι σου τόση ώρα ώστε να λιώνει όλη η επάνω επιφάνεια, προκειμένου όταν κρυώσει να είναι και πάλι ομοιόμορφο. Θα κρατήσει περισσότερο και θα κάνεις και απόσβεση στα χρήματά σου αφού δε θα μείνει πολύ κερί άθικτο.

- Όταν σβήνεις ένα κερί, πάντα να κόβεις το μέρος του φυτιλιού που κάηκε. Έτσι όταν το ξανανάψεις, δε θα μυρίζει... κάρβουνο και το άρωμά του θα είναι πιο δυνατό και έντονο.

- Αν έχεις καιρό να χρησιμοποιήσεις ένα κερί και έχει μαζέψει σκόνη, σκούπισέ τη με ένα κομμάτι χαρτί όταν είναι σβηστό. Διαφορετικά, διάλεγε κεριά με καπάκι ώστε να τα καλύπτεις όταν δεν είναι αναμμένα.

- Αν σου τελείωσε το κερί και θέλεις να ξαναχρησιμοποιήσεις το βαζάκι του, δοκίμασε να το βάλεις στην κατάψυξη ώστε να παγώσει το κερί που έχει μείνει και να το βγάλεις πιο εύκολα με μια σπάτουλα.

Και τώρα πάρε μια ιδέα από κεράκια εκεί έξω:

Αρωματικό κερί, € 1,49 www.ikea.gr

Aρωματικά κεράκια (3τμχ), € 6,99 www.ikea.gr

Αρωματικό κερί Ginger Lily, € 19,99 www.zarahome.com/gr