Γιατί 8 ίντσες; Τα tablets με 7 ίντσες είναι μεν οικονομικά αλλά έχουν μικρή οθόνη, ενώ τα tablets με 10 ίντσες, είναι σίγουρα πιο ακριβά. Η μέση λύση είναι πάντα η καλύτερη, γι΄αυτό σου προτείνουμε μερικά από τα πιο αξιόλογα και φθηνά 8ιντσα tablets, που έχουν αισθητή διαφορά στην επιφάνεια εργασίας τους από τα 7ιντσα, αλλά παράλληλα είναι εύκολα στη μεταφορά τους.

 


Bitmore LineTab800D 4GB
Το Bitmore LineTab800D είναι κομψό, άνετο στο κράτημα tablet, το οποίο διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση και μοναδικές επιδόσεις, ενώ έχει την καλύτερη σχέση τιμής–απόδοσης. Με οθόνη πολλαπλής αφής 8 ιντσών, τεχνολογίας capacitive, ανάλυσης 800x600 pixels, και λειτουργικό σύστημα Android 4.2, το LineTab800D είναι το οικονομικότερο tablet 8 ιντσών Bitmore. Παράλληλα, διαθέτει κάμερα VGA στη μπροστινή πλευρά και διπύρηνο επεξεργαστή Cortex A9 στο 1GHz για να ανταποκριθεί ακόμα και στις πιο απαιτητικές καθημερινές εφαρμογές. Χάρη στην ασύρματη σύνδεση Wi-Fi, συνδέεται άμεσα στο internet, ενώ διαθέτει καλύτερο σήμα και προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα. 
Ενδ. τιμή: 59,89€

 

Vero X8i
Όμορφος σχεδιασμός και αξιόλογος τετραπύρηνος επεξεργαστής για να σε βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη! To νέο μοντέλο της Oktabit διαθέτει προσιτή τιμή και «δυνατά» χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, είναι εξοπλισμένο με λειτουργικό Android 4.2 Jelly Bean, αξιόλογο τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Z3735E στα 1.83 Ghz, εσωτερική μνήμη 16 GB και μνήμη RAM 1GB. Παράλληλα, το tablet Vero X8i διαθέτει Wi-Fi, οθόνη 8 ιντσών, ανάλυσης 1280x800 pixels, κάμερα 5MP και μπροστινή κάμερα 0.3ΜP. 
Ενδ. τιμή: 129€


MLS iQTab Diamond
Πρόκειται για ένα Android tablet, που είναι κατασκευασμένο από υλικό με δερμάτινη υφή. Το iQTab Diamond είναι ελαφρύ (300γρ.), λεπτό (9,2 χιλ.), με οθόνη αφής IPS 1280x800 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή 1.3GHz, με μνήμη 16GB, 1MP μπροστινή και 8MP πίσω κάμερα, FHD για βιντεοκλήσεις και με μπαταρία τύπου Li-Ion 4000mAh που υπόσχεται αρκετές ώρες χρήσης και πρόσβασης στο Ίντερνετ. Παράλληλα, σου συστήνει την προσωπική σου βοηθό, τη MAIC που απλά της μιλάς και αυτή σε καταλαβαίνει: γράφει email για εσένα, βρίσκει το αγαπημένο σου τραγούδι στο Youtube και ψάχνει στο Google! 
Ενδ. τιμή: 159€


Turbo-X Mini Pearl 3G
Το εντυπωσιακό Glossy περίβλημα του Pearl το κάνει να ξεχωρίζει από την πρώτη κιόλας ματιά. Πέρα όμως από το όμορφο design του, διαθέτει προηγμένη IPS οθόνη 8 ιντσών ανάλυσης 1280x600 pixels για να βλέπεις από κάθε γωνία με ζωντανά χρώματα, λειτουργία 3G για ίντερνετ παντού, λειτουργικό Android 4.2 Jelly Bean και δύο κάμερες (2MP μπροστινή και 5MP πίσω). Τέλος, ο  ισχυρός διπύρηνος επεξεργαστής Intel  Z2580 με συχνότητα λειτουργίας στα 2GHz και μνήμη RΑΜ 2GB κάνουν το mini Pearl 3G να μην κολλάει πουθενά. Εφαρμογές, παιχνίδια και εργασίες όλα γίνονται άνετα χωρίς να σε κουράζουν.
Ενδ. τιμή: 179€


LG Gpad V480
Εξοπλισμένο με λειτουργικό Android 4.4 Kit Kat, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon στα 1.2GHz και 1GB RAM, το LG Gpad V480 σου δίνει απόλυτη ελευθερία παραμετροποίησης και ταχύτητα ανταπόκρισης στο multi-tasking. Επίσης, έχει IPS οθόνη, πίσω κάμερα 5 MP και μπροστινή 1.3MP,  αποθηκευτικό χώρο 16GB, ενώ διαθέτει και υποδοχή καρτών microSD με χωρητικότητα έως και 32GB για τη δυνατότητα επέκτασης της ήδη υπάρχουσας μνήμης. Ένα.. χαριτωμένο χαρακτηριστικό του είναι πως αντιλαμβάνεται το άγγιγμα και ενεργοποιείται αυτόματα με ένα διπλό χτύπημα στην οθόνη. Τόσο απλά!
Ενδ. τιμή: 189€


Toshiba encore 2 WT8-B
Το Encore 2 WT8-B θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή όλων χάρη στο καλαίσθητο χρυσό σατινέ περίβλημα και λεπτό πλαίσιο. Η κομψή, καμπυλωτή σχεδίασή του είναι βελτιστοποιημένη ειδικά γiα κατακόρυφη λειτουργία και είναι εξαιρετικά εύκολο να το κρατάς με ένα χέρι. Το λειτουργικό του είναι Windows 8. Αν είναι δύσκολο να δεις κάποιες μικρές λεπτομέρειες στην οθόνη, μπορείς να τις μεγεθύνεις εύκολα με το Toshiba Display Utility. Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις ακριβή ψηφιακά στιγμιότυπα των σημειώσεών σου από έναν πίνακα με την εφαρμογή Toshiba TruCapture, για να μην χρειάζεται να πληκτρολογείς ξανά τις πληροφορίες.  
Ενδ. τιμή: 199€


Lenovo A5500 16GB
Το tablet Lenovo A5500 είναι ένα από τα πιο αξιόλογα Android tablets για περιήγηση, ανάγνωση και προβολή. Η οθόνη 8 ιντσών LCD IPS wideview 1280x800 pixels είναι πολύχρωμη, ενώ ο πανίσχυρος τετραπύρηνος επεξεργαστής είναι χρονισμένος στα 1.30 GHz και σε συνδυασμό με το 1GB μνήμης RAM, εξασφαλίζει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία ακόμα και κατά τη διάρκεια χρήσης πολλαπλών εφαρμογών. Επίσης, ενσωματώνει κάμερα 5 MP στην πίσω όψη για φωτογραφίες και βίντεο, και κάμερα 2MP στην μπροστά όψη, ιδανική για βιντεοκλήσεις και λοιπές εφαρμογές. Τέλος, χάρη στο χαμηλό βάρος (360 γρ.) και τη λεπτή του σχεδίαση, θα μπορείς να το παίρνεις μαζί σου παντού. 
Ενδ. τιμή: 149€


Asus MeMo Pad 8 ME181CX
Το tablet Asus MeMo Pad 8 ME181CX διαθέτει οθόνη multitouch τεχνολογίας IPS LED, με ανάλυση 1280x800 pixels. Με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.33 GHz με boost έως και τα 1.86 GHz, μνήμη RAM 1GB και χωρητικότητα 8GB σου προσφέρει μία υπέροχη εμπειρία χρήσης. Επίσης, χάρη στο αναβαθμισμένο interface Asus ZenUI και το λειτουργικό Google Android 4.4, σου προσφέρει μεγάλο εύρος επιλογών και εξατομικευμένων ρυθμίσεων. Παράλληλα, μπορείς να απολαύσεις πλούσιο ήχο χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία SonicMaster της Asus και μπορείς να πλοηγηθείς με άνεση στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi.
Ενδ. τιμή: 159€

 


Intenso 824
To Intenso 824 είναι ένα μικρό, εύκολο στη μεταφορά και στη χρήση tablet για να το έχεις πάντα μαζί σου όπου κι αν βρίσκεσαι. H οθόνη των 8 ιντσών, ανάλυσης 1024x768 για υψηλή ευκρίνεια εικόνας, μαζί με τον διπύρηνο ισχυρό επεξεργαστή στα 1,6 GHz και την εσωτερική μνήμη 8GB, προσφέρουν μια υπέροχη εμπειρία χρήσης. Παράλληλα, το νέο Tablet 824 της Intenso ενσωματώνει την έκδοση 4.1 Google Android, που προσδίδει απόλυτη ελευθερία κινήσεων για να μπορέσεις να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες του αγαπημένου σου tablet. Τέλος, διαθέτει κάμερα 2MP και μπροστινή κάμερα 0.3MP.
Ενδ. τιμή: 99,90€

Ευχαριστούμε το περιοδικό OnLineMagazine για τη βοήθειά του στα θέματα τεχνολογίας.