Δε θέλω να ταραχτείς, αλλά πρέπει να σου το πω. Βρισκόμαστε στη τελική ευθεία για το καλοκαίρι. Και καλοκαίρι σημαίνει παραλία και παραλία σημαίνει μαγιώ και μαγιώ σημαίνει (γυμνασμένο) σώμα. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι ώρα να ξεκινήσεις ένα είδος γυμναστικής, που όχι μόνο να σου αρέσει αλλά να το βλέπεις σαν διασκέδαση και όχι σαν αγγαρεία. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σχοινάκι. Ναι καλα διάβασες, ένα σχοινάκι.

Ήξερες ότι, το ταπεινό εκείνο σχοινάκι που όλες κάναμε στη παιδική μας ηλικία, αποτελεί πλέον βασικό όργανο γυμναστικής κι ένα από τα καλύτερα και πιο απλά cardio tools; Είναι το μοναδικό είδος άσκησης, που επιτίθεται τόσο δυναμικά στο λίπος και γι' αυτό το λόγο, χρησιμοποιείται τακτικά από επαγγελματίες αθλητές, μοντέλα καθώς και όσους γυμνάζονται σοβαρά. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερεις γνώσεις ... και το καλύτερο; Μέσα σε 10' μπορείτε να κάψετε 100 έως 160 θερμίδες.

Πρόκειται για μια απίστευτα ωφέλιμη άσκηση και τα αποτελέσματά της γίνονται εμφανή πολύ σύντομα. Πιο συγκεκριμένα:

1. Αναπτύσσει την αντοχή, την ευλυγισία, την ισορροπία και τον συντονισμό των κινήσεων
2. Ενεργοποιεί όλο το μυικό σύστημα και διαμορφώνει πολύ καλή φυσική κατάσταση
3. Βοηθά στη καταπολέμηση της κυτταρίτιδας ( ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ )
4. Γυμνάζει μυρούς, γάμπες, κοιλιακούς και χέρια
5. Δρα υπέρ της καλύτερης λειτουργίας του καρδιαναπνευστικού σου σύστηματος
6. Βοηθά στην οστεοπόρωση, αυξάνοντας την οστική μάζα του σώματος

Κι όμως, είναι τόσο απλό και παράλληλα έχει τόσα πολλά ωφέλη! Εξάλλου, μην ξεχνάς πως μπορείς να το κουβαλάς μαζί σου και να κάνεις στο σπίτι, στο γυμναστήριο, στην ύπαιθρο. Δεν είναι καθόλου ακριβό και σε γυμνάζει συνολικά και άκρως αποτελεσματικά. Είναι αγχολυτικό και παράλληλα διασκεδαστικό.

Πώς θα βρεις το ιδανικό μήκος;

Απλά κράτησε το σχοινάκι από τις λαβές, και πάτα το ακριβώς στη μέση με το πόδι σου έτσι ώστε να το κρατάς τεντωμένο. Όταν το πατάς οι λαβές του πρέπει να είναι  ακριβώς στο ύψος των αγκώνων σου.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το σχοινάκι απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα μυοσκελετικό πρόβλημα, διαφορετικά μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικός τρόπος άσκησης έως και επικίνδυνος. Επίσης, δεν επιτρέπεται σε γυναίκες που χρησιμοποιούν σπιράλ ως μέσο αντισύλληψης, καθώς και σε εγκυμονούσες ή θηλάζουσες.

Υ.Γ. Δηλαδή, τί παραπάνω έχουν οι μοντέλες; Καλύτερο σχοινάκι;