Καιρός ν' αφήσουμε πλέον στην άκρη της εξαντλητικές δίαιτες και δύσκολες αποφάσεις τύπου δεν-τρώω-ποτέ-ξανά-γλυκά, που ξέρουμε ήδη πριν καν της ξεστομίσουμε ότι δεν πρόκειται να τις τηρήσουμε. Προτείνω να βγάλεις ή έστω να περιορίσεις τα παρακάτω από την καθημερινή σου διατροφή (το συστήνουν οι διατροφολόγοι εξάλλου):

1. Δημητριακά. Υπάρχει η θεωρία που λέει ότι καλό θα είναι να καταναλώνουμε τις τροφές έτσι όπως ακριβώς τις βρίσκουμε στη φύση. Τα δημητριακά και το ψωμί ακολουθούν μια πολύ μεγάλη διαδικασία πριν φτάσουν στην τελική τους μορφή. Γι' αυτό άλλωστε και ο οργανισμός σου χρειάζεται να καταναλώσει τόση ενέργεια για να τα κάψει.

2. Γιαούρτι. Το θεωρούμε ένα από τα πιο υγιεινά προϊόντα, αλλά δεν είναι, εξαιτίας της τόσης ζάχαρης που περιέχει. Το μέσο γιαούρτι περιέχει 30γρ. ζάχαρης - αναλογικά καθόλου μικρή ποσότητα. Ειδικά αν σκεφτείς ότι εμείς οι γυναίκες θα έπρεπε να καταναλώναμε ιδανικά γύρω στα 24γρ. τη μέρα.

3. Κρακεράκια & Πατατάκια. Και όλα τα σχετικά (και νόστιμα) σνακ που κρύβεις στο ντουλάπι σου. Ο λόγος είναι ο προφανής: πολύ αλάτι, πολλά λίπη, πολλές θερμίδες. Άσε που όλα αυτά ρίχνουν και το μεταβολισμό σου. Το ξέρω ότι είναι πολύ δελεαστικά, αλλά μήπως να τα μειώσεις λιγάκι; Αν δε θες να μπεις στον πειρασμό, απλώς απόφυγε να τα αγοράσεις.

4. Αναψυκτικά. Από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου σ' αυτή τη ζωή. Κάθε αναψυκτικό που καταναλώνουμε, περιέχει γύρω στα 40γρ. ζάχαρη - μωρέ, σαν πολύ δεν είναι; Αρκετή ποσότητα για μια μέρα, πόσο μάλλον για ένα μονάχα γεύμα. Αν καταφέρεις να συνοδεύσεις τα γεύματα σου με νερό, τότε ναι, σε παραδέχομαι!

5. Μη βιολογικά φρούτα. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά από τα άλλα, αλλά είναι καλύτερης ποιότητας και αποτελούν σκέτη εγγύηση ότι θα πάρεις επαρκώς όλες τις βιταμίνες που χρειάζεσαι.

xx