Σιχαίνομαι το γυμναστήριο γιατί: περιμένεις μια ώρα πριν περάσεις σε κάθε όργανο (στις ώρες αιχμής), έρχεται κάθε καρυδιάς καρύδι (και αυτός που θέλει να γυμναστεί, αλλά και αυτός που θέλει απλά να βρει κοπέλα) και τα προγράμματα είναι συνήθως υπερπλήρη, με αποτέλεσμα να είσαι κολλημένος πάνω στο διπλανό σου. Αν το αντέχει το μπάτζετ σου και η διάθεση σου, σου προτείνω να βρεις ένα βολικό μέρος για να κάνεις πιλάτες για τους παρακάτω λόγους:

1. Οι ασκήσεις έχουν ροή και συνδέονται μεταξύ τους. Μπορεί να πιαστείς λίγο αν δεν είσαι γυμνασμένη, αλλά πρόκειται γι' αυτόν το ''χαριτωμένο'' πόνο που μαρτυράει ότι έγινε καλή δουλειά στο σώμα σου. Δύσκολα θα πάθεις τραυματισμό στο πιλάτες, ενώ έχεις το περιθώριο να κινείσαι στα όρια που μπορείς και αντέχεις. Όχι υπερβολές και ειδικά όχι από τα πρώτα μαθήματα, σιγά σιγά συνηθίζει το σώμα σου.

2. Μαθαίνεις να αναπνέεις σωστά. Το οξυγόνο μπαίνει στον οργανισμό σου και σε ανανεώνει. Ελέγχεις τις αναπνοές και λειτουργείς αρκετά με βάση αυτές, καθώς παίζουν καθοριστικό ρόλο στις ασκήσεις.

3. Γυμνάζεις όλο σου το σώμα. Δεν έχει σημασία που δεν ιδρώνεις όσο στη zumba, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακόμη πιο άμεσα σ' αυτήν εδώ την περίπτωση. Μπορεί να μη γίνει η κοιλιά σου φέτες από τον πρώτο μήνα, αλλά αρχίζει να δένει το σώμα σου και να χάνεις πόντους.

4. Χαλαρώνεις μετά από μια κουραστική μέρα. Φοράς άνετα ρούχα, έχεις χαλαρωτική μουσική, το στρώμα σου, αφοσιώνεσαι στο σώμα σου και στις ανάγκες του, φτάνεις ως εκεί που μπορείς. 

5. Μπορείς να βγεις κατευθείαν μετά το μάθημα, δεν στραπατσάρεις ούτε μαλλιά ούτε τίποτα. Άντε βγες μετά από χορό/γυμναστήριο/zumba, που είσαι αναψοκοκκινισμένη, με μαλλί που στάζει από ιδρώτα, μακιγιάζ που έχει φτάσει στο γόνατο και με το στομάχι σου να έχει φτάσει στην πλάτη από πείνα και κούνημα. Δε συμφέρει. Ποιός τρέχει Παρασκευή βράδυ στα γυμναστήρια και μετά σε έξοδο, μου λες;