Συνήθως ότι είναι νόστιμο και γευστικό δεν είναι και τόσο καλό για τον οργανισμό μας. Πάρτε για παράδειγμα τη ζάχαρη και το αλκοόλ, τα οποία έχουμε οι περισσότεροι στη διατροφή μας! Και τα δύο δημιουργούν εξάρτηση στον οργανισμό αλλά όταν διακοπεί η κατανάλωσή τους, ο οργανισμός μεταφέρεται σε μία ιδανική κατάσταση. Αυτό, τουλάχιστον, εξομολογείται ένας Ολλανδός που δοκίμασε να μην καταναλώνει ζάχαρη, αλκοόλ και επεξεργασμένα τρόφιμα για έναν μήνα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει το... πείραμά του έκανε ένα τσεκ απ, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπίστωσε ότι σε γενικές γραμμές ήταν υγιής, αν και είχε τη χοληστερίνη του λίγο... τσιμπημένη.

Τα τρόφιμα που μπορούσε να φάει ήταν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λιπαρά ψάρια, ξηροί καρποί, αυγά και γιαούρτι.
Επρεπε να αποφύγει τρόφιμα όπως πίτσα, χάμπουργκερ και φυσικά μπύρα, κρασί, σοκολάτες και... ποπ κορν. Αλλά όχι μόνο... Και αυτό γιατί πολλά τρόφιμα, που δεν φαντάζεται κανείς, περιέχουν ζάχαρη: Ο πελτές ντομάτας, το κρύο τσάι, οι σος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος και πάει λέγοντας!

Μετά από έναν μήνα διατροφής με πράγματα απλά και αγνά, δίχως ίχνος ζάχαρης, οι εξετάσεις... μίλησαν: Η χοληστερίνη (αν και δεν είχε κόψει τα λιπαρά) είχε πέσει, το ίδιο και η πίεση, ενώ είχε εξαφανιστεί αυτή η ελαφριά αίσθηση δυσφορίας που αισθανόταν ορισμένα απογεύματα.

Όπως καταλαβαίνετε, ένας μήνας αποτοξίνωσης από ζάχαρη και αλκοόλ φτάνει για να λύσει τα μέσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάνω-κάτω όλοι. Το μόνο αρνητικό ήταν κάποια σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή του στην αρχή του πειράματος!

Πηγή: neopolis.gr