Κάθε σεζόν κατακλυζόμαστε από πολλές και διάφορες τάσεις, μην ξέροντας τι να ακολουθήσουμε και σε τι να επενδύσουμε. Επειδή όμως οι καιροί δεν επιτρέπουν πολλές σπατάλες, ούτε αμέτρητες ώρες σπαζοκεφαλιάς του τύπου «τι φοράμε πάλι σήμερα;», επιστρατεύσαμε τον στυλίστα των επωνύμων, Μιχάλη Τσουκά, προκειμένου να μας ενημερώσει για τις τέσσερις πιο δυνατές τάσεις που θα κυριαρχήσουν φέτος. Δες παρακάτω λοιπόν ποια είναι τα κομμάτια-κλειδιά που θα σε κάνουν να δείχνεις πάντα καλοντυμένη και μέσα στη μόδα. Γιατί το στυλ δε χρειάζεται πολλά, χρειάζεται λίγα και σωστά!

«Ο χειμώνας 2014-2015 φέρνει πίσω στη γυναικεία γκαρνταρόμπα τα κλασικά χειμωνιάτικα κομμάτια (παλτό, πλεκτά, καμπαρντίνα) με μια δόση απο ρετρό, άνεση και glam» εξηγεί ο Μιχάλης.

Πού να δώσεις βάση:

Γούνες (πάντα faux). Φέτος κάνουν ολική επιστροφή και μάλιστα σε πιο έντονα χρώματα από τα συνηθισμένα. Τόλμησε να κάνεις την ανατροπή.

Oversized: Πολύ δυνατό trend για τη φετινή σεζόν που θέλει τα σύγχρονα κορίτσια να είναι άνετα και cosy από το πρωί ως το βράδυ. Άλλωστε, οι περισσότεροι οίκοι μόδας πλέον έχουν σταματήσει να αποθεώνουν τις skinny φιγούρες. Πλεκτά φορέματα, άνετα πουλόβερ που φοριούνται με τζιν ή κολάν και oversized πλεκτές ζακέτες κάνουν δυναμική εμφάνιση στη φετινή γκαρνταρόμπα.

Ρετρό. Η μεγάλη επιστροφή. Οι πινελιές απο τα '50s και τα '60s έρχονται σε καρό φούστες σε γραμμή άλφα, καπαρντίνες σε έντονα χρώματα και μποτάκια με κοντά τακούνια. Όσο πιο girly, τόσο το καλύτερο δηλαδή.

Ζιβάγκο. Είτε σε φόρεμα είτε σε μπλούζα. Η τάση του έντονου ντεκολτέ φαίνεται ότι χάνει έδαφος φέτος τον χειμώνα. Άσε που αφήνεις και κάτι στη φαντασία του άλλου... 

Να μερικά πολύ μοντέρνα και οικονομικά κομμάτια που βρήκαμε για σένα:

Γούνινη ζακέτα, Asos. Ασπόμαυρο πανωφόρι, Sheinside. Παλτό από μαλλί και γούνα, Zara

Ασπρόμαυρο μάλλινο παλτό, Sheinside. Oversized μπλούζα, H&M.

Καρό φούστα, Missguided. Πουλόβερ με λαιμό ζιβάγκο, H&M.