Κάθε πρωί, μετά το ντους και πριν ντυθείς, βάζεις το αποσμητικό σου –σπρέι ή roll on, δεν έχει σημασία. Έτσι είσαι σίγουρη ότι δεν θα είσαι εσύ εκείνη που προκαλεί μορφασμούς αποδοκιμασίας στο μετρό ή το γραφείο. Σωστά;  Προφανώς, λάθος!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση The Verge, εάν θέλεις το αποσμητικό σου να δράσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα πρέπει να το βάζεις από το βράδυ και όχι το πρωί!

Ο λόγος είναι ο εξής: τα αντιιδρωτικά λειτουργούν μπλοκάροντας τους ιδρωτοποιούς αδένες. Εάν λοιπόν προνοήσεις και τα χρησιμοποιήσεις αποβραδίς υπάρχει περισσότερος χρόνος για να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα, να απορροφηθούν καλά από το δέρμα και να δημιουργήσουν ένα πιο ισχυρό «φράγμα» ενάντια στον ιδρώτα και τη δυσοσμία.

Ναι, αλλά όταν κάνω ντους το πρωί δεν θα φύγει; θα ρωτήσεις! Οι επιστήμονες σε διαβεβαιώνουν ότι ακόμα κι αν μια ποσότητα αφαιρεθεί το πρωί, εκείνη που θα έχει μείνει στο δέρμα από το βράδυ αρκεί για να έχεις αποτελεσματική προστασία από τον ιδρώτα.  

Από εκεί και πέρα, μια δοκιμή θα σε πείσει! Α, και κοίτα κι εδώ πόσες ακόμα χρήσεις που δεν ήξερες έχει το αποσμητικό σου!