Οι στιγμές που είσαι μόνη σου στο σπίτι μπορεί να είναι και οι μόνες που το απολαμβάνεις πραγματικά. Όχι ότι σου δημιουργούν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού, αλλά όσο και να ψοφάς για κόσμο και παρέες, αυτές οι στιγμές μοναξιάς και απόλυτης ηρεμίας μπορεί να είναι εντελώς χαλαρωτικές. Τι κάνεις μόνη σου μες στο σαλόνι σου; Τώρα, λοιπόν, θα βγάλω τα άπλυτα σου στη φόρα.

1. Μιλάς πιο άνετα στο τηλέφωνο, δεν έχεις το άγχος ότι η αδερφή σου ή η μαμά σου μπορεί να κρυφακούν, απλά για να καταλάβουν αν πήγες φροντιστήριο ή αν προτίμησες να βγεις μ'εκείνο το παιδί.

2. Τρως ό,τι θέλεις χωρίς να έχεις τα επικριτικά βλέμματα και σχόλια των άλλων. Μη σου πω ότι μαγειρεύεις κιόλας, ζεις επικίνδυνα πάντως.

3. Δοκιμάζεις τα ρούχα της μαμάς σου, μερικά από τα καλλυντικά της και εκείνα τα παλιά και ακριβά κρασιά που κρατάει ο μπαμπάς σου στο σαλόνι λες και είναι θησαυρός.

4. Φοράς άνετα ρούχα και χτυπιέσαι με τη μουσική στο full και τους γείτονες να ουρλιάζουν από τα τριγύρω μπαλκόνια.

5. Κάθεσαι στο σαλόνι, απλά χαζεύεις το χώρο, με τα πόδια πάνω στο τραπεζάκι, με κάτι ψίχουλα στο πάτωμα, με όλα τα φώτα του σπιτιού ανοιχτά. Πολλαπλά εγκεφαλικά για τους γονείς σου.

6. Έστω ότι έχεις αγόρι, έστω ότι το φωνάζεις στο σπίτι (για διάβασμα δηλαδή!), έστω ότι δεν το μαθαίνει ποτέ κανείς.

7. Αλλάζεις τη διακόσμηση, εξαφανίζεις πράγματα που δε σου άρεσαν ποτέ και απλά εύχεσαι να μην το καταλάβουν κιόλας οι υπόλοιποι.

8. Μπαίνεις στο δωμάτιο της αδερφής σου και παίρνεις πίσω όλα τα δανεικά κι αγύριστα.

9. Βλέπεις τηλεόραση μέχρι το πρωί, κανείς δε θα σου φωνάξει να την κλείσεις και να πέσεις για ύπνο επειδή δε θα ξυπνάς αύριο.

10. Σκαλίζεις συρτάρια για να βρεις κανένα μυστικό που σου κρατάει κρυφό η οικογένεια,για κανένα χαμένο παιδί, ενδεχομένως τα χαρτιά της (υποτιθέμενης) υιοθεσίας σου - μωρέ σαν πολλές ταινίες βλέπεις.