Είναι το τρίμηνο του διαβόλου για τα Όσκαρ. Αυτούς τους μήνες θα βγουν οι ταινίες που θα καλύψουν ως επί το πλείστον τις υποψηφιότητες στα Όσκαρ, με κάποιες που θα κυκλοφορήσουν το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου να έχουν ένα μικρότερο μερίδιο. Ποιες είναι άραγε οι ταινίες που με το που θα προβληθούν θα θέσουν γερή υποψηφιότητα για κάποια ή κάποιες από τις κατηγορίες των  Όσκαρ; Ποιες είναι αυτές που έχουν δημιουργήσει προσδοκίες και ποια τα underdogs που στοχεύουν να μπουν σφήνα όπως το Dallas Buyers Club που πριν από ένα χρόνο έβγαινε στις αίθουσες και δεν περίμενε κανείς ότι θα πάρει 2 Όσκαρ στους ανδρικούς ρόλους; Ακολουθεί μια λίστα με 10 ταινίες που έχουν μαρκαριστεί με ένα φωτεινό πράσινο για να τις έχουμε στα υπόψη μας.

1.Fury : Ο Brad Pitt ενσαρκώνει ένα ρόλο που θυμίζει τους Άδοξους Μπάσταρδους του Ταραντίνο, ως επικεφαλής μιας ομάδας Αμερικανών στρατιωτών που με το ένα τους τανκ θα προσπαθήσουν να αντισταθούν στο στρατό των Ναζί. Ο Logan Lerman και ο Shia LaBeouf πλαισιώνουν τον Pitt, ενώ ο David Ayer σκηνοθετεί.

2. Mr. Turner: ΟMike Leigh σκηνοθετεί τη ζωή του Βρετανού ζωγράφου του 19ου αιώνα Joseph Mallord William Turner, με τονTimothy Spall, γνωστό μας από τον Harry Potterνα πρωταγωνιστεί. Όταν παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών αντιμετωπίστηκε με πολύ θετικές κριτικές.

3. Nightcrawler: Ο Jake Gyllenhaal είναι ένας όψιμος ρεπόρτερ-φωτογράφος που βρίσκει κλειστές πόρτες και αποφασίζει να λειτουργήσει ως freelancer καταγράφοντας στυγερά εγκλήματα και παρανομίες. Τι θα γίνει όμως όταν δεν θα βρίσκει την είδηση; Θα καταφύγει στη γνωστή τακτική των Αμερικάνων «when there is no news, make the news»! Οι Rene Russo, Riz Ahmed, και Bill Paxton συμπληρώνουν ένα δυνατό καστ για μια ταινία που σκηνοθετεί ο Dan Gilroyκαι βρήκε τα χρήματα (κοντά στα 2.3 εκατομμύρια ) για να γίνει πράξη μέσω δωρεάς από απλούς πολίτες.

4. Interstellar: Ο Christofer Nolan έχει την τύχη να σκηνοθετεί τον Α΄ Ανδρικό Ρόλο για το 2014, με τον Matthew MacConnaughey να συνεργάζεται με τις Anne Hathaway και Jessica Chastain και τον Michael Caine στην αναζήτηση ενός άλλου πλανήτη που θα μπορέσει να φιλοξενήσει τους ανθρώπους όταν στη Γη σημάνει αντίστροφη μέτρηση. Αυτόν τον πλανήτη θα τον βρουν ταξιδεύοντας μέσα από μια τρύπα σε άλλους γαλαξίες.

5.Wild-The Good Lie: Η Reese Witherspoon έχει το 2014 δύο σοβαρούς λόγους για να ετοιμάζει τον ευχαριστήριο λόγο της. Ο ένας είναι το The Good Lieκαι ο δεύτερος το Wild. Στο πρώτο ενσαρκώνει την Carrieμια κοινωνική λειτουργό στο Κάνσας, η οποία αναλαμβάνει να βοηθήσει Σουδανούς μετανάστες να χτίσουν μια ήρεμη ζωή στην Αμερική. Στο δεύτερο είναι η Cheryl, μια γυναίκα που έζησε μια μεγάλη καταστροφή και ξεκινάει μια μεγάλη πεζοπορία 1.100 μιλίων, περνώντας μέσα από άγρια και άγνωστα μέρη με ένα σάκο στους ώμους της.