Tips, συμβουλές, ιδέες... Αγαπάμε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ομορφιά και είμαστε πάντα έτοιμες να δοκιμάσουμε οποιαδήποτε νέα τρέλα στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαι σίγουρη ότι το ίδιο κάνεις κι εσύ, γι' αυτό κι εμείς γυρίσαμε όλον τον κόσμο (ok, googlάραμε) προκειμένου να σου βρούμε τα καλύτερα!

Ξεκινάμε φυσικά με την...

1. Ελλάδα: Λαχανικά για λαμπερό δέρμα

Για τη Μεσογειακή διατροφή τα ‘χουμε διαβάσει, τα ‘χουμε ξαναδιαβάσει, τα ‘χουμε ξαναμαναδιαβάσει. Όλα αυτά τα υπέροχα λαχανικά, φρούτα και οι καρποί που περιέχει, τα περισσότερα από τα οποία παράγονται και στην πανέμορφη χώρα μας, είναι το μυστικό για ένα δέρμα που λαμπει εκ των έσω. Και μην ξεχνάμε και το τιμημένο ελαιόλαδο, βεβαίως βεβαίως.

2. Ισπανία: Το κόλπο με την πατάτα

Ήξερες για τις φέτες από αγγούρι, τις φέτες πατάτας όμως τις είχες σκεφτεί ποτέ για να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους; Ακούγεται περίεργο, όμως κάτι θα ξέρουν οι Σπανιόλες. Δοκίμασε να απλώσεις από μία καθαρισμένη φέτα ωμής πατάτας κάτω από κάθε μάτι και άφησέ τη 10 λεπτά να δράσει. Πού ξέρεις, μπορεί να μοιάσεις με την Penelope Cruz.

3. Ιαπωνία: Μακριά απ’ τον ήλιο

Aν κοιτάξεις τις Ιαπωνέζες σε διάφορα στάδια της ζωής τους, θα δεις ότι στο πρόσωπο μένουν σχεδόν ίδιες (οι άτιμες).  Ποιο είναι το μυστικό για την αλαβάστρινη αυτή μουρίτσα τους; Το ότι αποφεύγουν τον ήλιο, όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν είναι δηλαδή σαν εμάς που καθόμαστε και ψηνόμαστε (με αντηλιακό πάντα, ε;) κάτω από τον ήλιο και μετά καμαρώνουμε για τα tan lines μας.

4. Ινδία: Πλούσια τα... έλαια

Τι είναι αυτό που θαυμάζουμε στις Ινδές, μετά τις ικανότητές τους στο eyeliner; Τα μαλλιά τους. Κατάμαυρα, μακριά και ολόισια, είναι κάτι παραπάνω από ιδανικό. Σε τι τα οφείλουν; Στην περιποίησή τους με έλαια. Είτε πρόκειται για ελαιόλαδο είτε για αμυγδαλέλαιο. Δοκίμασέ το σα μια μάσκα μία φορά την εβδομάδα, για μαλλιά απαλά σαν μωρού. Και λαμπερά σαν Ινδής.

5. Αίγυπτος: Μπάνιο με γάλα

Η γνωστή συνήθεια της Κλεοπάτρας για απαλό, μεταξένιο δέρμα (σα διαφήμιση μιλάω, να το προσέξω). Επειδή όμως δεν είναι και πολύ εύκολο να μπανιαριζόμαστε κάθε βράδυ μέσα σε μια λίμνη από γάλα, 1-2 φορές την εβδομάδα μπορείς να ρίχνεις μερικές κουταλιές σκόνη γάλακτος στο bubble bath σου.

6. Γαλλία: Δεν παραλείπουν ποτέ την περιποίηση

Αν οι Γαλλίδες παίρνουν κάτι στα σοβαρά, αυτό είναι η περιποίηση του προσώπου τους. Το γεγονός ότι κυκλοφορύν σχεδόν άβαφες, μόνο με ένα κόκκινο κραγιόν, το οφείλουν ακριβώς σε αυτό. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πάνε ποτέ για ύπνο μακιγιαρισμένες, ότι τηρούν ευλαβικά τον καθαρισμό και την ενυδάτωση και ότι δεν ξεχνάνε ποοοτέ το αντηλιακό τους.

7. Σουηδία: Η δύναμη του ατμού

Μια αγάπη για τον ατμό την έχουν εκεί πάνω. Είτε πρόκειται για σάουνα, είτε για καθαρισμό προσώπου με ατμό. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού είναι ένας τρόπος για να φύγουν οι τοξίνες και να καθαρίσει βαθιά το δέρμα. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις στο σπίτι είναι η κλασική συνταγή κατσαρόλα που βράζει + πετσέτα γύρω από το κεφάλι. Πλά πρόσεξε μην τσουρουφλιστείς, ναι;