Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ξυπνούσαμε το πρωί με μαλλιά αντάξια διαφήμισης σαμπουάν. Επειδή όμως η πραγματικότητα φέρνει πιο πολύ στο "όταν ξυπνάω, ξυπνάει μαζί μου και η ζούγκλα", συγκεντρώσαμε 5 tips για να ξυπνήσεις με μαλλί πριγκίπισσας Disney.

Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς

Αν υποφέρεις από στατικό ηλεκτρισμό και ξυπνάς σα να έχεις βάλει το χέρι στην πρίζα, ίσως πρέπει να προμηθευτείς μερικά σατέν σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Τα βαμβακερά κάνουν τα μαλλιά να φριζάρουν και να σπάνε ενώ τα σατέν τα βοηθούν αν είναι πιο λεία και τιθασευμένα. 

Ο κότσος "ανανάς"

Λέγεται έτσι γιατί πολύ απλά, όταν πιάνεις έναν ψηλό κότσο στην κορυφή του κεφαλιού, τα μαλλιά σου μοιάζουν με το αγαπημένο αυτό εξωτικό φρούτο. Μάζεψέ τα λοιπόν και τύλιξέ τα μέσα σε ένα μεταξωτό μαντήλι/φουλάρι, το οποίο θα τα κρατήσει απαλά και θα αποτρέψει τους κόμπους. Μη χρησιμοποιήσεις βαμβακερό καθώς θα απορροφήσει όλη τη φυσική υγρασία τους και θα τα ξηράνει.

Σωστό βούρτσισμα

Δε μιλάω για τον αστικό beauty μύθο που λέει ότι πρέπει να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου 100 φορές πριν πας για ύπνο. Με πολύ λιγότερες επαναλήψεις, θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφού θα τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος και τα φυσικά έλαια από τις ρίζες θα απλωθούν ομοιόμορφα σε όλο το μήκος, κρατώντας τα λαμπερά και υγιή. 

Conditioner για τον ύπνο

Επειδή ίσως να μην έχεις την πολυτέλεια χρόνου να κάθεσαι με τις ωώωρες με τη μάσκα στο κεφάλι, μπορείς κάλλιστα να προμηθευτείς προϊόντα τα οποία θα φροντίσουν τα μαλλάκια σου όσο εσύ κοιμάσαι! Σε νωπά μαλλιά, άπλωσε ένα leave-in conditioner και χτένισε με μία χτένα με αραιά δοντάκια, ώστε το προϊόν να πάει σε όλο το μήκος των μαλλιών. Το πρωί που θα ξυπνήσεις μπορείς να τα ξεβγάλεις με χλιαρό νερό και να τα στεγνώσεις με κρύο αέρα. Θα είναι σα να έκανες θεραπεία στο κομμωτήριο!

Μαλλιά Victoria's Secret

Ξέρεις, εκείνα τα κυματιστά που ζηλεύουμε κάθε φορά που τα βλέπουμε στα μοντέλα. Αυτές τα καταφέρνουν με τρέσες, εσύ θα το πετύχεις με πλεξίδες. Μόλις λουστείς το βράδυ, στέγνωσε τα μαλλιά σου κατά 70% και πλέξε μια γαλλική κοτσίδα. Όταν τη λύσεις το πρωί θα έχεις υπέροχους κυματισμούς, ενώ αν έχεις χρόνο μπορείς να περάσεις μερικές τούφες με ένα μεγάλο ψαλίδι για μπούκλες για πιο va-va-voom αποτέλεσμα!