Το αγαπάς γιατί κάνει τα μάτια σου να δείχνουν γατίσια, γιατί μπορεί να δώσει την αίσθηση ότι είσαι βαμμένη χωρίς να κάνεις πολλά πολλά και γιατί έχει έναν αέρα από Audrey Hepburn, βρε αδερφέ! Πάμε στοίχημα όμως ότι σπάνια νιώθεις απόλυτα ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα, καθώς υπάρχουν κάποια μικρά λαθάκια που όλες μας κάνουμε. 

#1: Τεντώνεις το βλέφαρό σου κατά την εφαρμογή

Νομίζεις ότι έτσι θα δημιουργήσεις μια πιο ίσια γραμμή, αυτή η συνήθεια όμως "σπάει" το δέρμα στην περιοχή και προκαλεί ρυτίδες. Καλύτερα να χρησιμοποιείς το all time classic κόλπο με το σελοτέιπ. 

#2: Βάζεις υπερβολική ποσότητα και στο κάτω βλέφαρο

Όταν βάζεις eyeliner στο επάνω βλέφαρο, καλό είναι να μην το παρακάνεις στο κάτω. Προτίμησε να βάλεις απλά ένα μαλακό μολύβι στο εσωτερικό του ματιού (τη λεγόμενη waterline). Διαφορετικά, τα μάτια σου θα δείχνουν μικρά και με φορά προς τα κάτω. 

#3: Δεν ξέρεις πότε να βάλεις τι

Υπάρχουν τόσα είδη: μολύβι, gel, υγρό. Πότε όμως πρέπει να χρησιμοποιούμε το καθένα; Το μολύβι είναι η πιο εύκολη επιλογή αφού είναι το πιο γρήγορο και εύκολο για να εφαρμοστεί, οπότε είναι τέλειο για τα πρωινά που βιάζεσαι και δε θέλεις και το τέεελειο αποτέλεσμα. Το gel είναι πιο απαλό και μπορεί να "χτιστεί" όσο θέλεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Από την άλλη, το υγρό είναι το πιο δύσκολο, αφού απαιτεί ιδιαίτερα σταθερό χέρι, οπότε καλό είναι να το επιλέγεις όταν έχεις χρόνο αν ετοιμαστείς, διαφορετικά θα πασαλειφτείς χειρότερα. 

#4: Δε φοράς σκιά από κάτω

Θα έπρεπε όμως, καθώς λειτουργεί σαν βάση για να έχεις πιο σταθερό αποτέλεσμα. Ξεκίνησε κάνοντας τη γραμμή με μια σκιά ίδιας απόχρωση και στη συνέχεια πέρασε το eyeliner από πάνω για να "κλειδώσεις" το χρώμα και να μη τρέξει/μουτζουρωθεί. 

#5: Βάφεις και την εσωτερική γωνία

Το να βάζεις eyeliner μέχρι μέσα μέσα στο μάτι δεν είναι και πολύ καλή ιδέα, αφού εκεί βρίσκονται οι δακρυϊκοί πόροι, επομένως υπάρχει και υγρασία. Άρα, είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθούν μουτζούρες, να "τρέξει" και να μαζέωψει και μικρόβια. Not good. 

#6: Βάζεις πρώτα μάσκαρα

H μάσκαρα πρέπει πάντα να είναι το τελευταίο βήμα του μακιγιάζ ματιών, διότι πώς θα δουλέψεις το κινητό βλέφαρο άμα έχεις τις βλεφαρίδες κάγκελο να σε εμποδίζουν; Άσε που μπορείς να ελέγξεις καλύτερα πόσες στρώσεις θα χρειαστείς αφότου βάλεις το eyeliner, αλλιώς υπάρχει περίπτωση να το παρακάνεις και να δείχνεις πολύ dramatic. 

#7: Χρησιμοποιείς σκληρά και όχι ξυσμένα μολύβια

Ένα ξεραμένο μολύβι θα ερεθίσει τα μάτια σου και δε θα κάνει καλά και τη δουλειά του. Προτίμησε ένα κρεμώδες, το οποίο "γλιστράει" πάνω στα βλέφαρα και εγγυάται πιο εύκολη εφαρμογή και σταθερό αποτέλεσμα.