Η Δήμητρα Μπαμπαδήμα, είναι μόλις 26 χρονών, όμορφη, πολύ δραστήρια και αν θες να την συναντήσεις θα μπορέσεις εύκολα να την βρεις στην παραλία (κυρίως όταν έχει αέρα), ή να κάθεται πίσω από μία κάμερα ή μπροστά  στον υπολογιστή της και να μοντάρει. Το τελευταίο καιρό, όμως, ασχολείται και με κάτι άλλο που αφορά το kitesurf και φέρει την ονομασία “Greek United Newbies”.

Είναι σκηνοθέτης με πολλές ταινίες μικρού μήκους στο βιογραφικό της, συμμετοχές σε φεστιβάλ, όπως το Cluj της Ρουμανίας, Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας, ενώ, περήφανα μετρά ήδη και δύο βραβεία (κοινού και σεναρίου) στο Athens International Digital Film Festival. Στο παρελθόν η Δήμητρα Μπαμπαδήμα, έκανε πρωταθλητισμό στην πυγμαχία, αλλά σήμερα η μεγάλη της αγάπη είναι το kite-surf .

Η ανάγκη να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα, όπως λέει η ίδια, προέκυψε στην ζωή της όταν είδε έναν Γερμανό να κάνει kite στην παραλία του Ναυπλίου το καλοκαίρι 2009 και από τότε, το λάτρεψε.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Δήμητρα Μπαμπαδήμα, μαζί με τους φίλους της από το kite δημιούργησαν το G.U. N.,  μια σειρά επεισοδίων γύρω από το άθλημά για το οποίο θα μας πει  τα πάντα.

Τι είναι το G.U. N.;

Το Greek United Newbies, είναι μια σειρά με αυτοτελή επεισόδια που έχουν χαρακτήρα tutorial, μέσα από πληροφορίες που δίνει ο κάθε Έλληνας rider. Το κάθε επεισόδιο είναι διάρκειας περίπου 2,5 λεπτών και μέσα από αυτά προσπαθούμε να αναδείξουμε τη μεγάλη παρέα που έχει δημιουργήσει αυτό το άθλημα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κάποια “σημαντική παραγωγή”, η ιδέα στην ουσία ήταν να αναδειχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες rider, να δηλώσουμε πως σαφώς δεν παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ στα σοβαρά και να δημιουργήσουμε κάτι σαν ένα parody σειρών tutorial του εξωτερικού, δίνοντας και κάποιες πληροφορίες γύρω από tricks για το ελληνικό κοινό αλλά και το κοινό του εξωτερικού. Διάβασε περισσότερα