Ο πρώην Mr. Microsoft, έχει  μια ζωή που έχει παραπάνω από τα πάντα! 'Εκανε πολλά. Κι όχι από τα συνηθισμένα. Αν περιμένεις να δεις μεθύσια και πολλές γυναίκες ατύχησες.

1.Του είχε απαγορευτεί η χρήση υπολογιστή από το Computer Center Association του Σιάτλ, επειδή μαζί με δύο συμφοιτητές του είχε χακάρει το υπολογιστικό σύστημα.

2. Ήταν μεγάλο geek ως μαθητής, αλλά όταν πέτυχε 1590 στα περίφημα SATs (με άριστα το 1600), αυτός έβλεπε τα λεφτά να του χτυπάνε την πόρτα και οι άλλοι θα του ζητούσαν δανεικά.

3. Παράτησε όμως το Harvard για να ξεκινήσει το 1975 την Microsoft με τον φίλο του Paul Allen, ενώ το 1980 «απήγαγε» τον μετέπειτα CEO Steve Balmer και τον έκανε τον 24ο εργαζόμενο της εταιρείας. Το 2007 πήρε το πτυχίο με τιμητική πλακέτα χωρίς βέβαια να χρειαστεί να δώσει τα υπόλοιπα μαθήματα. Στο τσατσιλίκι ρε Bill; Άμα είναι να φτιάξουμε κι εμείς μια Microsoft να το πάρουμε το πτυχίο αβίαστα.

4. Στα 37 του είχε όσα λεφτά δεν θα έχει ο εαυτός μου μέχρι την μεθεπόμενη ζωή του που θα έρθει στον κόσμο ως μεταξοσκώληκας.  Με 6.3 δις στην τράπεζα μπορούσε να αγοράσει ένα ολόκληρο νησί. Και μια χώρα. Κι ένα πλανήτη στο διάστημα. Εξυπακούεται ότι εδώ και μια 20ετία βγαίνει πλουσιότερος στον κόσμο και μόνο το 2008 έμεινε 2ος. Θα αγόρασε κανά πακέτο τσίχλες μάλλον.

5. Η μαύρη και πιο περιπετειώδης σελίδα στη ζωή του είναι μια σύλληψη του για οδήγηση δίχως δίπλωμα. Ναι, τόσο φλωράκος ήταν.

6. Το 2005 χρίστηκε Ιππότης στην Υπηρεσία της Αυτού Μεγαλειότητος, της μαντάμ Ελισάβετ για το φιλανθρωπικό του έργο, την καταπολέμηση της φτώχιας και την προώθηση της υγείας των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

7. Το 2008 είπε αντίο στην εταιρεία της οποίας προήδρευσε επί 33 χρόνια και αφοσιώθηκε στο ίδρυμα που έχει μαζί με τη γυναίκα του. 

Πηγή: Photos: Times of India