Είναι κομμάτι της γιορτινής ζωής μας και ειδικά αυτών των ημερών. Το έχουμε περάσει όλες και θα συνεχίζουμε να το περνάμε.

Το hangover- πονοκέφαλος, ζάλη, υπνηλία, χάλια κεφάλι, σούρσιμο γενικώς- πάντα επιστρέφει. Τί μπορούμε να κάνουμε για να πατήσουμε στα πόδια μας -παιδιά δουλειά αύριο εεε;- και για να τη βγάλουμε καθαρή και στο επόμενο τσουνάμι κραιπάλης κι αλκοόλ που έρχεται;


1. Νεράκι
Σίγουρα σου 'χει τύχει μετά από ξενύχτι να ξυπνάς 8 το πρωί και να πίνεις ένα λίτρο νερό στην καθισιά σου. Το αλκοόλ αφυδατώνει  όσο τίποτε άλλο, επομένως φρόντισε να αναπληρώσεις το  κενό πίνοντας πολλά υγρά. Ο καφές δε μετράει.

2. Bιταμίνες
To πιώμα δε σου προκαλεί μόνο αφυδάτωση αλλά σε κάνει να χάνεις και θρεπτικές βιταμίνες και μέταλλα από τον οργανισμό σου. Πώς θα τα πάρεις πίσω; Ρίξ' το στα φρούτα και ειδικά σε εκείνα με ποτάσιο ή βιταμίνη C, όπως η μπανάνα και το ακτινίδιο.

3. Καλό πρωινό
Το κέικ και ο καφές είναι λαχταριστά, δεν είναι όμως η σωστή επιλογή. Μετά από πολύ αλκοόλ και ξενύχτι, ο οργανισμός χρειάζεται ένα γερό πρωινό που θα αναπληρώσει τη ζημιά και θα "φτιάξει" και το στομάχι σου. Προτίμησε ένα αυγό ποσέ με ψωμί ολικής άλεσης ή γάλα με βρώμη. Aν έχεις και κάποιον να στα φέρει, ακόμα καλύτερα.


4. Ξεκούραση
Θα νιώθεις που θα νιώθεις σα ζόμπι, εκμεταλλεύσου το για λίγο beauty sleep. Θα το ζητάνε και τα πόδια σου άλλωστε, μετά από τόση ορθοστασία και χορό πάνω στα ψηλοτάκουνα. Ευκαιρία να κάνεις και ένα φρεσκάρισμα στην αγαπημένα σου σειρά. Ή να δεις Gossip Girl για 65η φορά.

5. Stories of shame
Το πιο fun κομμάτι της επόμενης μέρας είναι να θυμάσαι - ή να προσπαθείς να θυμηθείς, τι συνέβη. Ρώτα τους φίλους και την παρέα σου να σου πουν τι έκανες τέλος πάντων χθες βράδυ (όχι με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες) και ζήτα να δεις φωτογραφίες, αν υπάρχουν. Πρέπει να δώσεις και έγκριση για το τι θα ανέβει στο instagram άλλωστε.

6. Τo TIP της προηγούμενης μέρας
Οκ αυτό κολλάει περισσότερο στο προηγούμενο βράδυ, πριν βγεις δηλαδή.

Σίγουρα λοιπόν πρέπει να έχεις φάει καλά ώστε να μην πιεις με άδειο στομάχι και να πίνεις ένα ποτήρι νερό για κάθε ποτήρι αλκοόλ που καταναλώνεις. Και οι έμπειροι πότες λένε πως καλύτερα να προτιμάς τα "λευκά" ποτά όπως η βότκα, το τζιν  αφού θεωρούνται πιο "καθαρά" ποτά  και "βαράνε" λιγότερο.(Ασε που έχουν και λίγοτεες θερμίδες)...